А отстоянието от стената какво е? Струва ми се малко. Този отвор, като нищо се е запушил, при условията от миналата седмица.
Здравейте искам да си закупя Fuji Electric RSG12LUCA основно ще го ползвам за отопление стаята е 20 кв на първия етаж без външна или вътрешна изолация дограмата ми е сменена наскоро та въпроса ми е дали ще мога да се отопляван с тази машина
Може, зависи къде е къщата. Може и да дойде голям, пак в зависимост от мястото на къщата и другите и особености. Божà работа!
А как се държи при минусови температури
Понеже не съм писал от много време... Тази година положението е различно. Уплътних коридора значително и вече машините работят по-добре. Установих, че подухва от контактите в коридора, от ел. таблото, а и от великата врата С55... Поиграх си няколко дни и запуших пробойните успешно. Също така се вслушах в съвета на един съфорумник и вече не ходя бос, ами слагам чорапи xD (явно остарявам..).
Та така... LUCA вече работи по-добре. Повече от 21 градуса на ДУ не ми се е налагало да настройвам, а навън беше -10 няколко дни. Машината прави доста по-редки дефрости, а също и по-кратки (4-5 минути макс). За сравнение преди го ползвах на 25 градуса на ДУ, а дефростите понякога достигаха умопомрачителните 16 минути!
Изводи:
- Добра е машината, но явно не е подходящ модел за "пържене", защото много се увеличава времетраенето на дефростите.
- Хубаво си огледайте жилището. Вероятно губите топлина от такива места, за които дори не сте си и помисляли Аз лично дори се замислям да си заснема жилището с термокамера (100 лева струва), защото ми стана интересно къде какво има.
Този пост е редактиран от babati; 03-12-18 в 12:54.
Здравейте,
понеже форума ми бе доста полезен, да споделя и моите впечатления от модела. Това лято по препоръка на познат човек занимаващ се с климатици си закупих General 12LUCA за охлаждане и отопление на малък апартамент. и бюджет около 1600лв. Апартамента се състои от две преходни стай (хол с кухненски бокс и спалня) с обща квадратура 30кв, тавани на 2,60, изложение северозапад, София. Панелна сграда основно ремонтирана - разбирайте 20см изолация, кофти PVC дограма най-вероятно с обикновенни стъкла. Климатика е сложен в едната стая, като не духа срещу вратата между двете стаи, а е сложен на междинната стена. Лятото се справяше с охлаждането. От 1-ви Ноември до сега работи без да е спиран на зададени 22 градуса, ауто вентилатор. При постоянно отворена врата между двете стаи си поддържа 22 градуса и в двете. При затваряне на вратата бавничко наваксва температурата. При температури от над 4-5 градуса работи on/off. Както го пишете може би прави често дефрости, но това не ми пречи. Единствените неща които ме дразнят малко са препукване като почне дефрост и докато затопли тялото след него и имам чувството, че на вентилатора има голяма разлика между първа степен и втора. Първа не се чува въобще и не се усеща, а втора ми се струва шумна. Сякаш му липсва една междинна. За този апартамент за Ноември климатика, пералня, готвене, бойлер, хладилник, сушилня, влагоабсурбатор понякога, съдомиялна = 74лв ток. Да не му е уроки, до сега съм много доволен, ще видим как е в по-тежка зима. Не си и играя вече да го гледам кога дефроства и какво прави щом е топло вкъщи. Само филтрите чистя.
Имаме вече 12ка ЛУКа в дневна около 25 м2 .Поставен е средата на помещението от към ,,тясната" страна над врати . Срещу вътрешното тяло има почти отворена врата към вътрешен коридор 8 м2. Тръбният път е около 3мтр. Имах много малко време за наблюдения . Тази част от апартамента е топла . Предпочетох 12ка ЛУКа пред 12ка КТМА заради по-добрите параметри при минусови температури.
Поставен е на 25 С ,auto,икономичен режим.
В избора,огледа и други важни организационни подробности като монтаж/монтажи ,тяхното време и организация бях улеснен максимално от форумист .
Малко впечатления от работата на Луката -12ка ..... В началото ,когато го пуснахме през ноември , размразяваше честичко с упоменантите в темата досадни особености на вътрешно тяло. Сега паднаха температурите ,няма ги тия неща . Погледнах термометъра 26 градуса при задание 24 градуса. Погледнах към ватметъра-295 Вата.....На отворена врата към малка спалня около 10м2 и вътрешен коридор 8м2. В малката спалня поставихме инфраред панел 450 Вата ,който е на ,,еко" режим. Доволен
Смених заданието от 24 Градусаа ,на 23 и той започна да духа лека струя по=студен въздух.Консумация в този момент 10Вата.
Да попитам, в средата на капака на вътрешното тяло, трябва ли да има такава щипка?
Щипките са две, в двата края.
Изпратено от моят MI 8 Lite с помощта на Tapatalk
Вече и аз го установих, но не мога да разбера каква е причината да не прилепва плътно капака в средата когато не работи машината.
Някой може ли да каже, дали и при него го има това не прилепване на капака?