Инвестицията в пелети ще ти излезе в пъти по-голяма.
Котел на пелети без водна риза мога да го взема за около 1250 лева,колкото дадох и за климатика.
Инвестицията в пелети ще ти излезе в пъти по-голяма.
Котел на пелети без водна риза мога да го взема за около 1250 лева,колкото дадох и за климатика.
сега провери колко ще ти излезе инсталацията - тръби радиатори вентили термостати и т.н. ,после виж колко е тон пелети около 10к ще ти стигнат да стане като хората ...
Alexi,не четеш,никъде не съм казал,че ще топля целия апартамент.А колко струват много добре зная,защото тази година правя 15 години откакто се занимавам с ВиК и отопление
За тези пари се правят две инсталации,освен ако не слагаш италианска камина на пелети.около 10к ще ти стигнат
.
Това го чета в сервизното за модела. Добре звучи. Идеална опция за хора, които искат да правят икономия без да си скъсяват живота на климатика Не се изключва климатикът, ами просто се настройва ДУ на 18 градуса. Вечер се прибираш и цъкаш градусите пак нагоре. Вероятно така работи всеки съвременен инвертор, но просто производителите не смятат за нужно да го описват в техническата документация. Все пак друго си е да го види човек написано черно на бяло, ей така за успокоение.
17. COMPRESSOR PREHEATING
When the outdoor temperature is lower than 20°C and the heating operation has been
stopped for 30 minutes, power is applied to the compressor and the compressor is heated.
(By heating the compressor, warm air is quickly discharged when operation is started.)
When operation was started and when the outdoor temperature rises to 25°C or greater,
preheating is ended.
Този пост е редактиран от babati; 24-01-17 в 18:21.
Здравейте! Позволявам си да задам един страничен въпрос с този подвижен капак как се осъществява демонтажа на филтрите на вътрешното тяло за почистване? Сложно ли е?
В инструкцията за употреба е описано подробно. Трябва да се внимава с горния капак.
Благодаря за линка! Доста потърсих в мрежата, но не успях да открия тези допълнителните филтри които идват с машината и имат определен живот могат ли да се купят от някъде и колко струват? Макар, че като гледам така ще си работи нормално и без тях.
Баби защо се насочи към Фуджицу .Беше доволен от марката Шарп .
Исках машината да има компактно вътрешно тяло. При LUCA дълбочината е 18.5 см. Параметрите също не бяха лоши на хартия и реших да го тествам.
Иначе много харесвах Sharp 09PHR като параметри, но при него дълбочината е 24 см и много щеше да стърчи напред. PHR е доста тих Sharp - има режим 21 dB.
Този пост е редактиран от babati; 27-01-17 в 16:22.
С ваша помощ нещата относно почистването се изясниха, но гледам,че се продават само коплект филтри за Беко и евентуално за Панасоник с доставка, но са по скъпи. За филтрите на този модел не откривам нищо при българските продавачи.
Здравейте! Предстои ми купуване на климатик и съм се насочил към този модел. Много ми харесаха характеристиките му които му дава производителя.Цената му е приемлива.Четох по горе постовете и мненията за този климатик.Извиках фирма на оглед ,и те ми препоръчаха този климатик за мойто помещение.А то е 26 кв като се състои от две стаи между които има свод,голям колкото една нормална врата.стаята е на северозапад.Ако може да споделите ваше мнение дали би ми вършел работа този климатик и ако може да споделите какви са му разходите на месец все пак е скъп климатик. Благодаря предварително!