Страница 23 от 88 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1306
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Замери и ти, да видим какво се случва. Ако си развърта сериозна, то тази степен би трябвало да е достатъчна, за да топли 12-15м2, що-годе изолирани, дори и в по-сериозните студове. 5.5м3/мин според мен е достатъчен за подобни помещения дебит. То МЕ-то ми до -10гр. си поддържа 22-23гр., с дебит 4.1м3/мин, в 14.5м2 (38м3). При това стаята е със студен под, под мен е неотопляем склад на магазин.
    Здравейте колеги,с оглед на това ,че съвсем скоро монтирах на родителите ми 09KG ,ще споделя с Вас неща,които вярвам ,че ще ви улеснят в изборът Ви.
    Така,сложих им девятка в иначе малка спалня в приземен етаж от дебел камък и пвц дограма(11кв.м)при Забележете - таван на 2.30см ,която е ОТВСЯКЪДЕ за седмица,но,така или иначе според лични наблюдения, убеждения,и ценово предимство сложих девятката.
    Климатика се използва на първата си(най тиха)степен на вент,като отопля равномерно тази малка спалня.
    Работи тихо,точно под него се спи и мога да го потвърдя на 100%,с единствената забележка, че шум от фреон и т.н се чува само и единствено при дефрост.
    Шумове няма нито при офф,нито при форсиране или деформиране,тръби-3метра.Пластмасите са добри.
    При 6гр.външна температура в консумация работи така -зададени 23гр.-вдига до 400вата и своевременно постепенно намаля до 140вата после така си работи.
    Всеки търси различни неща в климатиците и това ,което Аз търсих - слава богу и този път намерих.Тази машина СТАВА ЗА МАЛКИ СПАЛНИ.
    Избрах фуджицуто ,защото знам как Наистина греят,този им модел не е нито нисък,нито среден клас.Исках да има сензор,който харесвам,защото ме улеснява безкрайно и елиминира необходимостта да го намалям с 2,3градуса като излизам сутринта и после да го увеличавам обратно, като се прибера.При мен климатици не се гасят и не се барат.От тях искам просто да работят.Ефективно, комфортно и икономично.
    Искам да благодаря на колегите тук,които винаги помагат и са насреща.
    Желая ви весели и светли празници,бъдете по добри и там където климатиците не смогват,компенсирайте с повече добро вино и любов
    stiv13, doooon, zxc0 и 8 други харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Новият модел на триото KGTA

Много благодаря за изчерпателното мнение! Изключва ли често, когато седи на тази степен или си кротува на 140-200W консумация? Каква е консумацията под -1 и покачва ли се минимумът? Дефростите чести ли са? Само при побелял топлообменик ли са? При дефрост още не съм чул да има климатик, на който да не му се чуват звуци от фреон. Предполагам, дефроства рядко и при нужда, което си е типично за Фуджицу? Май ще слагам и аз 07kgta в спалнята, в близките 1-2 години. Бих го пробвал, изглежда обещаващо. Машината, бих казал, че като параметри и хардуер, се позиционира среден-висок клас, на доста добра цена! Екстри и разни "очи" мен не ме вълнуват.
    Весели празници и на Вас!
    ivan9494 одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Отделно, че би трябвало да има ограничение на мощността, според степента на турбината. Максималните обороти на компресора, на 1-ва скорост на тутбината, са много ограничени, нещо от сорта на 30-тина процента. Говоря по спомени, но при повечето клими го има това. Може да се направи експеримент. Първа скорост на турбината и 30гр. Да се види дали се развърта компресорът като на по-високите степени на турбината.
    Възможно е да има някакво ограничение, не съм го забелязал на LGC.
    Вдига си темп. на топлообменника до 51-52гр., при което влиза в главното ограничение и намалява малко консумацията.
    Лесно стига до 51гр., при мин. вентилатор при около 600W консумация. Външната мисля беше около 0, -1гр.
    Ще е различна според външната и вътр. температура.
    Стига ли близо 50гр., ограничението не е заради степента на вентилатора!
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на първа степен ( която се явява Quiet ) всички фуджица имат ограничение на максималната мощност на компресора ,и то значително ограничение .. вече дали ще се справя с помещението е отделен въпрос .. японеца при мен се ползва така ,само под -10-12 като се задържи 2-3 дена му отпускам 2-ра степен да не се мъчи
    ccankov73 одобрява това.

6. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

При дефрост още не съм чул да има климатик, на който да не му се чуват звуци от фреон.
    Имам един, ама....(само един, че много $$).

ross, айде Фуджитсу вземи - доволен да си.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 22-12-19 в 19:09.
    mimojef, Genadi80 и dimitrin6405 харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Имам един, ама....(само един, че много $$).

ross, айде Фуджитсу вземи - доволен да си.
    Има време, за сега сондирам мнения. Не е за смяна все още настоящата машина.

8.  

9. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Имам един
    Кой? Bosch Condens 2500 ли?
    Аз ако иам такъв, всичките ми щяха да са с безшумен дефрост.
    ccankov73 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Аз на моето фуджитсо не чувам шум при дефрост. Чува се едно като кипене, но не е силно, такива като течене нямам. Предполагам, че е от монтжа, понеже тръбата отнвътрешното тяло излиза перпендикулярно навън, вътре видима тръба няма. Отвън може и да се чува, но там не ме интересува.

Sent from my HUAWEI CAN-L11 using Tapatalk

11. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Температурата при нас в момента е около нулата и продължават да падат и 100% влажност. Климатика не е дефроства. Очаквам да го направи скоро.

Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
    stoianmitkov и Genadi80 харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    на първа степен ( която се явява Quiet ) всички фуджица имат ограничение на максималната мощност на компресора ,и то значително ограничение .. вече дали ще се справя с помещението е отделен въпрос .. японеца при мен се ползва така ,само под -10-12 като се задържи 2-3 дена му отпускам 2-ра степен да не се мъчи
    07KGTA при мен на 1 на вентилатора спокойно си държи 400-500 вата при минусови, друг в идентична стая на AUTO държи същата консумация. Не мисля, че има такова ограничение.
    В момента един при минус 3 външна държи при зададена 23 градуса 400 вата консумация и АУТО на вентилатора, в другата стая при зададени 22.5 държи 360 вата консумация при зададена 1 степен на вентилатора.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Eastern Виж публикацията
    07KGTA при мен на 1 на вентилатора спокойно си държи 400-500 вата при минусови, друг в идентична стая на AUTO държи същата консумация. Не мисля, че има такова ограничение.
    В момента един при минус 3 външна държи при зададена 23 градуса 400 вата консумация и АУТО на вентилатора, в другата стая при зададени 22.5 държи 360 вата консумация при зададена 1 степен на вентилатора.
    Това е добре. При какви минусови се случва това, горе-долу? Влизат ли в офф?
    Имате ли наблюдения под -1 дали се качва минимумът? Как се държи около 0-та и малко над нея, когато е на 1-ва степен. Слиза ли близо до минимум или работи он/офф?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Кгта не си вдига изобщо минимума нито при -1, нито при -7 , а моментния разход много зависи от влажността навън. Когато е голяма влагата не мога да го разбера как работи.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от dimitrin6405 Виж публикацията
    Кгта не си вдига изобщо минимума нито при -1, нито при -7 , а моментния разход много зависи от влажността навън. Когато е голяма влагата не мога да го разбера как работи.

Може ли само за експеримента, като паднат температурите под -2 -3гр., да свалиш градусите с 2-3 надолу, за да видиш на какъв минимум ще слезе? Ще съм много благодарен. Не ви разпитвам случайно.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Може ли само за експеримента, като паднат температурите под -2 -3гр., да свалиш градусите с 2-3 надолу, за да видиш на какъв минимум ще слезе? Ще съм много благодарен. Не ви разпитвам случайно.
    Аз знам какво ще направи.
    Ако си е достигнал градусите си работи на минимум и когато сваля градусите веднага изключва ако не си е достигнал градусите продължава да работи и при всякакви ситуации си гони минимума. Днес изпече слънцето но температурата не се качи повече от 1гр. Климатика слезе до 118-119в. Когато влажност е до 80% климатика работи перфектно.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от dimitrin6405 Виж публикацията
    Аз знам какво ще направи.
    Ако си е достигнал градусите си работи на минимум и когато сваля градусите веднага изключва ако не си е достигнал градусите продължава да работи и при всякакви ситуации си гони минимума. Днес изпече слънцето но температурата не се качи повече от 1гр. Климатика слезе до 118-119в. Когато влажност е до 80% климатика работи перфектно.

Слиза ли пак до 120-160W под -2, ако му свалиш градусите. За влагата е ясно, че мъчи всички климатици и се вдига консумацията, поради влошен топлообмен от заскрежено външно тяло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 88 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе