Здравейте, изчетах цялата тема и да споделя моите впечатления. на 13 квадрата спалня от три стаи апартамент с коридор общо 50 квадрата е сложена 9-ка, (защото пак да кажа в Стара Загора 7-ца не предлагат или е скъпа). ПВЦ с к-стъклопакет, 10см външна и 0.5 вътрешна изолация, нищо на тавана. Шумове те на климатика са:достатъчно неприятен тътен в минимума на външното тяло(кусур на фуджицу у нас - имам още две бройки в друг имот 22ки японски стандарт от 98-ма модели) , търпим но чуващ се добре шум от фреон, от развъртане до духване и при разтоварване след офф, а дефроста е нещо... Врене кипене чак буди бебето! Относно работата :по термометри достигнато задание на 1.5м от пода,а на леглото (0.6м чувство на жега в главата до стената и студ в краката в средата на стаята). Работи по 10-ина мин. и спира след 3 мин. и пак, без значение от настройките и усещането за хладен неприятен полъх. На 1-ва степен вентилатор (Quiet) работи на он/офф по 3-5мин. и спира почива 2мин. и пак, не достига задание и струята пак се чувства хладна. На авто развърти с 1-ва 30-ина сек. компресора падне до мин. минава на 2-ра (минимум) така 7-10 мин. (трета степен(средно) и четвърта(максимум) не ги е ползвал) и понякога се връща на 1-ва за 10 сек. понякога директно спира вент. и компресора спира 3-5 сек. след това. После разтоварва. 2-рата е по шумна и с усещане за студено течение! Но поне си стига заданието! Даже и на отворена врата не е задържал работа като инвертор, само он/офф.А и друго имаше период в който беше "затегнал" - вентилатора имаше само две скорости :тиха на Quiet и друга на всички останали позиции включително и авто, но после му скимна и се самооправи! А дефростите : впечатлението ми е от работата му заедно с МЕ FH9 в хола(20 квадрата). Сравнително чести, по един в нощта минимум като протичат така преустановява работа вдига клапата започва да мига изпъшква и започва да клокочи, като нагнети за 1 минута две спира, шума намалява но го има след 3-4 минути разтоварва и мръдва клапата, започва процес към нормална работа. При което аз не виждам много да е бял когато го прави!?! За сметка на това МЕ-то също ври при размразяване но неговите се броят на пръсти за цялата зима от октомври до сега да са 5-6, а той е на отворена врата да топли и коридора и духа почти нон стоп през нощта тихо монотонно с една плътна горещина като от духалка, а през деня е на он/офф като напече в хола.