Страница 32 от 88 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1306
Like Tree739Одобрявам

Новият модел на триото KGTA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: Новият модел на триото KGTA

Здравейте, изчетах цялата тема и да споделя моите впечатления. на 13 квадрата спалня от три стаи апартамент с коридор общо 50 квадрата е сложена 9-ка, (защото пак да кажа в Стара Загора 7-ца не предлагат или е скъпа). ПВЦ с к-стъклопакет, 10см външна и 0.5 вътрешна изолация, нищо на тавана. Шумове те на климатика са:достатъчно неприятен тътен в минимума на външното тяло(кусур на фуджицу у нас - имам още две бройки в друг имот 22ки японски стандарт от 98-ма модели) , търпим но чуващ се добре шум от фреон, от развъртане до духване и при разтоварване след офф, а дефроста е нещо... Врене кипене чак буди бебето! Относно работата :по термометри достигнато задание на 1.5м от пода,а на леглото (0.6м чувство на жега в главата до стената и студ в краката в средата на стаята). Работи по 10-ина мин. и спира след 3 мин. и пак, без значение от настройките и усещането за хладен неприятен полъх. На 1-ва степен вентилатор (Quiet) работи на он/офф по 3-5мин. и спира почива 2мин. и пак, не достига задание и струята пак се чувства хладна. На авто развърти с 1-ва 30-ина сек. компресора падне до мин. минава на 2-ра (минимум) така 7-10 мин. (трета степен(средно) и четвърта(максимум) не ги е ползвал) и понякога се връща на 1-ва за 10 сек. понякога директно спира вент. и компресора спира 3-5 сек. след това. После разтоварва. 2-рата е по шумна и с усещане за студено течение! Но поне си стига заданието! Даже и на отворена врата не е задържал работа като инвертор, само он/офф.А и друго имаше период в който беше "затегнал" - вентилатора имаше само две скорости :тиха на Quiet и друга на всички останали позиции включително и авто, но после му скимна и се самооправи! А дефростите : впечатлението ми е от работата му заедно с МЕ FH9 в хола(20 квадрата). Сравнително чести, по един в нощта минимум като протичат така преустановява работа вдига клапата започва да мига изпъшква и започва да клокочи, като нагнети за 1 минута две спира, шума намалява но го има след 3-4 минути разтоварва и мръдва клапата, започва процес към нормална работа. При което аз не виждам много да е бял когато го прави!?! За сметка на това МЕ-то също ври при размразяване но неговите се броят на пръсти за цялата зима от октомври до сега да са 5-6, а той е на отворена врата да топли и коридора и духа почти нон стоп през нощта тихо монотонно с една плътна горещина като от духалка, а през деня е на он/офф като напече в хола.
    Този пост е редактиран от peshocom; 11-02-20 в 03:44.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2019

След многото чудене и многото препоръки от всички взех и аз такъв климатик 12ка за помещение 30 квадрата, в крайна сметка отпадна идеята ми да отоплявам и коридор че и да помага на спалня, трябваше си 18ка ама си бяха разправии там . Та затворих хола и климатика се справяше перфектно със 30те квадрата. на 25 градуса нагласен си беше топло, често по къс ръкав стоях. Дори в онези мъгли където всичко замръзваше и беше под нулата , легенчето под климатика беше леден блок до горе. Но правеше дефрости много рядко. Месец и половина по късно идваме до вчера, над нулата е цяла нощ, климатика постоянно много дълги дефростове прави, аз студувам и се нервирам , гледам външното тяло си пуска не малко вода, явно наистина замръзва на плюсови температури или конденз ли вади не знам. Но точно страховете ми от фуджитустата се сбъднаха, имах старо преди над 10 години с което пак студувах зимите и сега всички ми обещаваха че бил невероятен тоя модел и ето пак същите болежки. Възможно ли е нещо да му има? или така си работят винаги..

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Сигурен ли сте, че е дефрост? Конденз може да се стича и по време на работа, при положителни температури и по-висока влажност.

5. Тук е от
    Dec 2019

Би трябвало да е дефрост, щом спира да духа топло вътре и почва продухването и вренето.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от devailo Виж публикацията
    Би трябвало да е дефрост, щом спира да духа топло вътре и почва продухването и вренето.
    Вдига ли клапата в хоризонтално положение?

7. Тук е от
    Dec 2019

да, не съм 100% сигурен дали е най горното положение но я изправя доста.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от devailo Виж публикацията
    да, не съм 100% сигурен дали е най горното положение но я изправя доста.
    Щом вдига клапата, значи е дефрост наистина. Странна работа.

10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Да не му е избягал фреонеца?

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Нещо не ми се връзва с липса на фреон. Каза, че в студ и мъгла дефроствал рядко и топлел много.

12. Тук е от
    Dec 2019

Ами пуснах го на 30 градуса на най бавна перка и бая жега стана горе, но ако продължава още така да работи куцо ще викам техниците май да си го гледат.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от splendor Виж публикацията
    Да не му е избягал фреонеца?
    А може би просто съседите са спрели печките си.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2019

Няма съседи все още :D в по студено време по добре работеше климатика.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Съмнявам се, за мен 12kgta e доста слабоват климатик - 9 кубика компресор, малко външно тяло, намален фреон, слаби дебити на вътрешното...
    Реално това си е 9-ка от старите... Да стоплиш 30 квадрата с девятка е мисия невъзможна...
    За такава площ ще ти трябва или някое японско Фуджицу с максимално отдаване 10-12 киловата, или европейски климатик със доста по-сериозен хардуер от 12KGTA. В 30 квадрата дори 14KGTA ще е на ръба.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-02-20 в 12:44.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2019
    Живее в
    Хисаря

Незнам комшията как топли 65кв2 с 10киловата максимал...

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Съмнявам се, за мен 12kgta e доста слабоват климатик - 9 кубика компресор, малко външно тяло, намален фреон, слаби дебити на вътрешното...
    Реално това си е 9-ка от старите... Да стоплиш 30 квадрата с девятка е мисия невъзможна...
    За такава площ ще ти трябва или някое японско Фуджицу с максимално отдаване 10-12 киловата, или европейски климатик със доста по-сериозен хардуер от 12KGTA. В 30 квадрата дори 14KGTA ще е на ръба.
    Глупости на тъкалета .
    Климатика си е топлещ . Щом в студа е топлел ,а сега не значи има нещо . Приятел отоплява 30 + кв хол последен етаж с 12 КМ и няма никакви проблеми ( 3 външни стени с 5 см изолация и 5 камерно ПВЦ )
    Като му го слагаха и аз мислях че може да изнемогва и даже му казах ,че е трябвало да сложи 14 ка , но е факт ,че и на -7 си беше топло вътре на 24 по ДУ и толкова вътре .
    КГ е по-високия клас и няма как да топли по - малко от КМ .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 88 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Новият AQV12YWAN
    От climamarket във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 45
    Последно: 21-01-12, 00:01
  2. Мнения за новият модел MS9A-12HRN1 Luna Split A5
    От specimen във форум Климатици Midea
    Отговори: 1
    Последно: 29-10-11, 19:51
  3. Разлика между стария ми климатик и новият модел?
    От marian1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 2
    Последно: 27-11-10, 02:07
  4. Новият 3D тест
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 51
    Последно: 05-08-07, 00:07
  5. Новият Форум
    От sorrowsad във форум Анкети
    Отговори: 25
    Последно: 28-08-05, 01:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе