Като се има предвид, че шума е относително понятие, за едни ще е шумен, за други не.
Като се има предвид, че шума е относително понятие, за едни ще е шумен, за други не.
И какво точно грее този нисък минимум? Аз попитах дали е шумен на 2-ра, трябва да си глух, за да не се чуват 31 децибела. Странно, защо няма междинна скорост на турбината с едни прилични 24-25 децибела? Иначе на хартия изглежда добре.
Грее, помещението в което е сложен. Въпроса е не дали си глух, а дали те дразни този шум. Защо няма междинна скорост, явно защото така са решили инжинерите на Фуджитсу. На хартия няма значение, важното е да се напъва
Съмнява ме. Няма ли духане, ще си грее него си.
Отделно, че би трябвало да има ограничение на мощността, според степента на турбината. Максималните обороти на компресора, на 1-ва скорост на тутбината, са много ограничени, нещо от сорта на 30-тина процента. Говоря по спомени, но при повечето клими го има това. Може да се направи експеримент. Първа скорост на турбината и 30гр. Да се види дали се развърта компресорът като на по-високите степени на турбината.
Това с 30 градуса и първа степен на вентилатора ще го пробвам. Не мисля че ще има чак такова ограничение на турбината, но все пак трябва да се пробва. Доста често включвам първа степен на вентилатора и мисля че доста добре разпределя топлия въздух в стаята понеже кгта го наваксва от това че не влиза в офф и това постоянно превъртане на въздуха действа добре и създава комфорт в стаята. Вярно че няма силата на втора степен на като подам градус повече си върши добре работата.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Замери и ти, да видим какво се случва. Ако си развърта сериозна, то тази степен би трябвало да е достатъчна, за да топли 12-15м2, що-годе изолирани, дори и в по-сериозните студове. 5.5м3/мин според мен е достатъчен за подобни помещения дебит. То МЕ-то ми до -10гр. си поддържа 22-23гр., с дебит 4.1м3/мин, в 14.5м2 (38м3). При това стаята е със студен под, под мен е неотопляем склад на магазин.