В машината вероятно има проблем за техник е...
В машината вероятно има проблем за техник е...
Това че го имаш от месец и половина и не си чистил филтрите, а те при кгта са много ситни и климатика работи в 30кв не е много добре.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Ако е топло жилището 30кв ще си ги топли без проблем.
колега беше пращал снимки как работи на 200 и нещо вата при -2° .. може ли клипче ,като паднат пак температурите да направиш на ватметъра ,1-2 минути ще е ок ,мерси .
- - - - - - - - - -
Явно доста пръсти имаш колега ,че МЕ дефроства на 2.5 часа по часовник под нулата .. а духа горещо щото минимума му е 400 вата ..
Абсолютно съм сигурен за размразяването а мощността когато съм я гледал може да е било над нулата но съм ви споделял че беше 160-180 вата, но пак ще засека и ще пиша! Едно оточнение - аз гледам мощността по електромер, там е най вярна... Нали се сещате и енергото там от гледа. Колега Алекси защо ти е зачеркнат ME FH25VE от подписа? Кое е по-доброто от него и преди те питах, модел ми трябва?
Този пост е редактиран от peshocom; 13-02-20 в 11:27.
То това не беше никаква зима. Колко пъти са задържали под -1 температурите? Като го комбинираш с 50% от времето в офф и ето ти 5-6 часа интервал, под -1гр. То и моята SF-ка ме учуди защо не дефроства, като спах под нея петък и събота. То се оказа, че под -1 -2 не е падало. Като се взвме и под внимание, че половината време е в офф, намя как да си изпълни условийцето. Като задържи под -3, както е при една нормална зима, тогава ще му се налюбуват на дефростите и пръстите на краката и ръцете, може да не му стигнат за едно денонощие.
Но факт си е, че фуджицуто се изложи много спрямо МЕ-то!
малкото Фуджицу работи в тази стая ,комфорта и икономията са на по високо ниво - като за начало не дефроства по 5-6 пъти през ноща ,то само това стига .. отделно минимума е 130 вата .. аз от ФХ не останах доволен писал съм надълго и широко .. повече няма да повторя с марката за спалня никога
Въйй ами той от 10-та година модел, стига няма ли по млади, не друго - технологията ще се е усъвършенствала поне. Иначе цифрите са добри, харесват ми!Каква е цената сега на такъв? Едно време и аз пристъпи към втора ръка и после като проверих в нета - те ми продали десет годишни баби. Нека да са оригинали, 100 волтови но да са съвременни. Къде се продават такива?
Този пост е редактиран от peshocom; 13-02-20 в 12:43.
Технологията върви постоянно назад при климатиците .. КОП от 6.5 падна на 4.5 при разни флагмани на 100 волта ,теглото наполовина фреона и той ,на 220 волта ,сам виждаш как е Климатиците ми са купувани нови всичките ,има си къде да се продават който търси намира .. като го купувах през 2014г беше последен модел Фуджицуто примерно
Този пост е редактиран от Alexi; 13-02-20 в 12:54.
Комфортът при термопомпите е несравнимо по-висок от този на бръмчащите веялки с тракащите втулки и виещите лагери.
Нещо не схващам "термопомпи"-за чилъри ли говорите или за термо помпи "кладенчова вода - фреон - по избор", защото ако е за второто съставено от воден топло обмен, хиперинвертор с драстичен минимум, и 15 градуса идеални условия и зиме и лете,съм съгласен, но първото с тоя отрепан коефициент най-много 3,заради гигантизма си-не благодаря ще си сложа акумулираща печка и ще ми е всичко по- и евтино и конфорт но луксозно и,и,и...!
- - - - - - - - - -
Колега Цанков, имаш опит с бая клими в подписа ти, как ги класираш?
Този пост е редактиран от peshocom; 13-02-20 в 16:09.