Здравейте,
Избрах да си закупя и да ми монтират въпросният модел KGTB, но искам да ви попитам за вашето по компетентно мнение, защото от фирмата, която го купих и извършиха монтажа ми казаха, че било нормално, но аз не съм много сигурен.
Приложено ще Ви покажа 3 кратки видео клипчета от работата на въпросният климатик, както и ще добавя, като информация, че първоначално при монтажа бяха измерили монтажниците тръбен път 2.80 м, но след като прекараха тръбният път се оказа, че има излишък идва по-дълъг и го отрязаха ... та като цяло тръбният път стана 2.20 м.
Отделно към това добавям и тази СНИМКА, че на около 1.20 м от вътрешното тяло на тръбния път има едно двойно прегъване на тръбния път по панела в "S" образна форма ...
И за капан на всичко понеже не бях много запознат по време на монтажа, сега като се разрових в интернет осъзнах, че след монтажа преди да се стартира климатика монтажниците на вакуумираха системата ... при тези влажни условия и ниски температури.
Моля ви погледнете видео файловете, как работи климатика и ми дайте съвет дали да "притеснявам" фирмата от която съм го купил и са извършили монтажа и за какво точно да настоявам ...
Клип №1 - Започване на defrost
Клип №2 - Шумове по време на defrost
Клип №3 - Външно тяло от време на време по време на defrost
Искам да отбележа, че тези шумове, които се чуват на видео клиповете реално са доста по-силни, защото телефона има вградена опция за изолация на странични шумове по време на снимане и разговор.
Особено шумовете в Клип №2 са изключително неприятни - кипене, врене, балбукане.., а те се случват по няколко пъти през нощта, а дори и денем, когато температурите са положителни около 3-4°C.
Моля ви за съвет ... както и за мнение дали е възможно машината да е силно "осакатена" поради това, че не е вакуумирана?
Както и дали тези крайно неприятни шумове и то във всекидневна, не в спалня са в последствие също на това, че не е вакуумирана и отделно късият тръбен път с това "S " пречупване на тръбите...
Благодаря ви предварително!
С пожелание за весели празници на всички.