Човека във фирмата за климатици ми каза че няма смисъл да взимам кг за спалните, но и затова писах тука за 2 3 4 мнение...
Човека във фирмата за климатици ми каза че няма смисъл да взимам кг за спалните, но и затова писах тука за 2 3 4 мнение...
Ако вземеш КГ за спалните ще се самонакажеш.
Хахаха топ, Еми така си остават, мисля че е добър вариант и инвестиция...
Благодаря за съветите.
Скъпи съфорумци. Няколко човека отговарят (примерно на mirodida9), но никой не обяснява и не аргументира отговора си. Мисля, че за всички питащи ще бъде много по-добре ако ни обяснявате какво имате предвид. Ако имате време и желание да обясните напоително защо даден модел не е подходящ или е, ще бъде много полезно за питащия да намери правилният вариант.
Благодаря
а още по добре ще е питащия да прочете темата за модела ,защото всичко е описано многократно ..
Достатъчно е да знаеш, че климатика е силно преоразмерен за това помещение. За щастие питащия има разум и се вслушва, отколкото един мой колега, който ще слага 9-ка МХИ Диамант в 15м2 стайче. Въпреки, че се опитах да го разубедя, поне да сложи 7ца от този модел, но той си знаеше неговото и отиде си я поръча. Сега чака внос тези дни да му я монтират. Ще си чука главата ама той си знае.
Благодаря на всички за коментарите.
По принцип преди да се насоча към даден климатик , четох доста по - темата , но все пак не съм кой знае какъв разбирач![]()
Прочетох няколко страници и от тази тема , но съм прекалено зает да чета всички , затова реших да попитам направо.
За сега има притиворечиви мнения за спалните ... идеята ми беше да взема само от КГ и на трите стаи , но човека в магазина ми каза , че няма смисъл ... а и реално КГ си е с 400 лв някъде по скъп (9-ка)
Все още мога да променя климатиците за спалнята не съм ги закупил , така че приемам съвети за други модели , но наистина ще съм благодарен ако имате време да напишете причините ...
Живи и здрави!
- - - - - - - - - -
Също така забравих да спомена , а мисля че е важно , че кооперацията е нова има добра изолация и дограма и съм, на 3 етаж ...
За целта ползвай темата "Избор на климатик" в основната част на форума. Попълни анкетата и ще получиш подходящи преложения за твоите помещения.
И къде точно KM превъзхожда KG? Освен в по-ниската цена, което е за сметка на по-слаб компресор, по-малка турбина, по нисък COP до 0C, където основно (през по-голяма част от времето) работи машината при отоплителния сезон?
Като е голяма 9-ка има и 7-ци. Топлозагуби се изчисляват с ОВК проект, на акъл е горе-долу работата.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Никъде не съм написал такова нещо, незнам, защо взимаш само част от това което съм написал...
Иначе в другата тема никой не дава съвет, явно мислят че климатиците са идеални за жилището хаха
виж сега ,каквото и да вземеш свикваш а и твоето си е най хубаво даже ще почнеш да ги хвалиш след някой месец![]()
Естествено, че за спалня, ще избера климатика с по-голям вентилатор.
Защо? Защото при равни m3/h, които дават и двето серии на хартия, този с по-големия диаметър осигурява същото количество с по-малко обороти, което го прави по тих нещо което си мисля, че е важно за спалня.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от morfei1; 28-11-21 в 21:21.
Аз имам КМТА, но в хола и мога да ти кажа,че ако го ползваш.на втора и нагоре степен и си чувствителен на шум, ще го псуваш. Просто Фуджутсу са много топлещи климатици, но са шумни особено за спалня.