При темперирано помещение и режим 24/7 Фуджицу няма драма с вентилатора. Ако има не е оразмерен правилно (спрямо топлозагубите), a не квадратура и кубици щот е по-лесно тъй.
На auto може и да не може, но на high може. Моите в спалните не ги чувам (не са безшумни, но не нещо което да дразни), тоя в хола не може, щот хола му идва леко големичък. Доста по-стари модели от въпросния.
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Този пост е редактиран от morfei1; 29-11-21 в 01:26.
Морфей, нова псевдофизика ли съчиняваш? Климатизаторите се избират спрямо обема на помещението, когато ктава въпрос за комфорт. Сървърните помещения са отделна тема.
От другата тема ми предложиха други климатици ...
Daikin FTXM35R~RXM35R BluEvolution Perfera + Daikin FTXC20C~RXC20C Sensira + Daikin FTXC20C~RXC20C Sensira
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium
Hitachi RAK-35RXЕ/RAC-35WXЕ Akebono + Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance + Hitachi RAK-18RPE/RAC-18WPE Performance
Всички от предложения ти списък са по добър избор особенно за спалня от FUJITSU. Аз имам Fujitsu но ми е в хола, лично за мен ми идва шумен и не бих го сложил в моята спалня. Имам и Hitachi RPE в детската стая който го има в списъка и за мен Hitachi RPE е по добрия избор от FUJITSU особенно за спалня.
Този пост е редактиран от GLARYS; 29-11-21 в 10:38.
ZS-W и него зачеркни за спалня...освен ако неспиш като пън и не чуваш едно цък-цък-цък цяла нощ
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Предвид долния ти начин за измерване на топлозагуби...
... е безмиислено да водим каквито и да е разговори относно тях, още повече в темата за KG-серията.
Наричай го псевдофизика или както си пожелаеш - не ми пречи, но си много далеч от истината, ако това ти е начина за изчисления на топлозагуби. Мога да се обзаложа, че не си виждал ОВК проект на живо, ако въобще си чувал, че се правят такива.
Бъди здрав! Толкова по темата за загубите.
Сега пък ми казаха че тези сенсира на дайкин са по нисък клас и реално са 7цс и че също не са подходящи
Незнам много се обърках вече и аз хаха
Толкова ли да са шумни тези кмцц за спалнята, при условие че дограта и изолацията са най добро качество...
Аз не виждам що дайкини, хитачита и мицубишита трябва да се коментират в тази тема?
1dB разлика трудно ще я хванете. Дали е 21 или 25dB, все е достатъчно тихо за спане. Проблемът на всички Фуджаци, от ниския до високия клас, е че всяка степен над 1-ва е доста шумна за спане-над 30дБ. Другите характеристики на машините, като COP и колограми, нямат нищо общо с шума и степените на турбината.
И двето серии на 2-ра ги дават 31db на хартия. По тази логика 1db на въпрос ли ще го правим? Майтапа на страна, това което аз знам е, че при разлика от 1db разликата в шума е двойна, ма може и нещо да не съм разбрал/прочел както трябва.