Те и старите Фуджаци така работят. Много хора ги държат на фиксиран степени, защото управляват по-добре турбината, мисля че се водят по температурата на ТО.
Те и старите Фуджаци така работят. Много хора ги държат на фиксиран степени, защото управляват по-добре турбината, мисля че се водят по температурата на ТО.
Старите падаха на Quiet и имаше условия за успиване.
При новите влезе ли на Quiet, бавно но славно консумацията се покачва с цел да влезе на Low.
Следва понижаване пак на консумацията, но май задържа някак. Може да следи температурата и да не допуска второ влизане на Quiet.
Поне това наблюдавам на KMCBN.
KG не съм го виждал сам да влиза в QUIET
седи на ниска когато вентилатора е на авто и компресора работи
на тиха само ако му се даде изрично
И тогава поне на отопление понеже малко си духа на себе си е слонен да влиза в он/офф
И на тихо може би цоца повече ток отколкото когато си върви на ниска степен
На Ауто нямам много наблюдения. Не съм фен на тоя режим.
И май на него няма разрешение да смъкне.
Ползвам 3-та степен, + OutdoorLowNoice.
От няколко седмици използвам модела от темата и още трупам впечатления. KG-то няма QUIET, както на предишни модели и не знам споменото по-горе като начин на работа дали е приложимо и при него (освен ако нямате предвид първата степен, че QUIET).
@zxc0 би ли споделил, какво променя включването на OutdoorLowNoice в начина на работа, освен намалянето на шума от външното тяло.
memfis
най-ниската степен е QUIET
OutdoorLowNoise ограничава развъртането на компресора. Вместо да се напъне до 1600 вата при пускане се напъва до 600-700 (за ориентир грубо)
И би трябвало и вентилатора на външното да върти по-бавно.
При пускане ще забави започването на духането на отопление като ефект.
Здравейте,
Гледах един ASYG09KGTB / AOYG09KGCA (или ASYG09KGTЕ / AOYG09KGCA - според служителката в офиса са едни и същи, разликата в името идвала от различните партиди)
Обаче ме смути нещо в описанието относно отдаваната мощност при отопление. Посочена е 2,8(0,5÷3,7), а не 2,8 (0,9-5,4), както е по официалната спецификация за модела. При охлаждането също има някакво разминаване.
Най-вероятно става въпрос да техническа грешка, но все пак - възможно ли е да има някаква "скопена" модификация?
Другите характеристики съвпадат.
Няма модел ASYG09KGTЕ / AOYG09KGCA. Има модел ASYG09KGTA/ASYG09KGTA който е по евтин и с по слаби характеристики - отдавана мощност (отопление):2.80 (0.50 - 3.70) kW. И има по скъпия и по мощен модел ASYG09KGTB/ AOYG09KGCA с отделяна мощност при отопление - 2.80(0.90 - 5.40) кВт/ч.
ASHG09KGTE/AOHG09KGCA
Ясно е че е грешка ама да беше дал линк да не гадаем от къде си го гледал.
Този пост е редактиран от bobivg; 11-12-22 в 18:50.
Няма вариант от серията KG, който в режим отопление да се развърта до 3.7 kW. Това на 100% е грешка при въвеждането. Когато серията излиза се водиха KGTA, след това премина на KGTB, сега е KGTE. И при трите варианта, параметрите са едни и същи.
Ето тук го гледах:
https://www.emde-electronics.bg/asig09kgtb-aoig09kgca-2565
Утре ще дам отговор дали ще го взема.
Явно са характеристиките на ASYG09KGTA/ASYG09KGTA, а е записано името на по-скъпия модел.
Благодаря. Все пак добре, че не се поддадох на импулса.
П.П.: Ето и тук има въведен с по-слабите характеристики.
https://termos.bg/product/hiperinver...UaAmY6EALw_wcB
Пише, че е ASYG09KGTA/AOYG09KGTA
jonkobg, Вие прочетохте ли какво съм написал? При триото няма модел деветка, който да се развърта до 3.7 kW. Само 09KPCE се развърта до 3.8 kW. И пак не е същото.... Повечето сайтове правят копи пейст на инфото от други сайтове, защото ги мързи да търсят информация от оригинални и достоверни източници. Затова в целия нет е батак....
На “Термоса” като му гледам цената колко е стара, май са си заеб*ли сайта.
Прочетох, но след като си публикувах моя коментар. Писали сме почти по едно и също време. Коментарът ми беше донякъде вдъхновен от GLARYS, който спомена за по-слаб модел. И на мене ми се иска да е грешка.
ccankov73, на този термос попадам за първи път. Не знам откога не са си актуализирали цените, обаче този, който аз гледах, е също под пазарните цени за момента. Обясниха ми го със стара доставка.
Утре ще се постарая да изясня казуса. Ако е правилният модел на "ретро" цена, ще го взема. Иначе сега са по 1980 лв. без монтажа при официалния вносител. При тази цена ще предпочета трите диаманта.