Благодаря много и на двамата
- - - - - - - - - -
предполагам не съществуват таблици с номиналните мощности при различни температури?
Здравейте,търся мнение на хора който притежават модела 12кгта от серията,по препоръка от форума за предстоящо закупуване на климатик отхвърлиха този модел,а аз нз защо много съм го харесал,та на въпроса:мисля да го слагам апартамент,тухла,7ет. в ремонт съм и в помещението стои 13-14° в трапезария (6.40/3.35м височина 2.45м) свързана с кухня(3.35/2.85м височина 2.45м)с портал с размер 2.20/1.10м.вътрешни стени като на тавана картон с вата и в двете помещения ,тялото на климатика ще е в началото на трапезарията на дългата стена на 2м от късата стена,прозореца на трапезарията гледа на запад като имам там иззидана тераса с дограма,където мисля да слагам външното тяло като част от остъклението ще стой отворено зареди него.та въпроса ми е този модел ще се справи с тези условия зимата при зададена вътрешна тем. 22-24 и лятото 25-26гр? И по книга му дават проекто товар при -7° :2.5кв. не е ли малко за такъв климатик сравнения с другия модел които ми предлагат на него по книга е -7°:3кв.
Този пост е редактиран от zlatanov; 19-03-22 в 17:57.
Имам 9-ка от повече от година.За това дали ще се справи и до какви температури с твоето помещение трябва да се решава на место или който се наема по описанието от тук.....
Плюсове и минуси ,според мен...
+много икономичен.Разхода го сравнявам с друг който имах в същата стая ....Но 9-та и на хартия е така...прочети си какво да очакваш от 12.
-Не знам по каква причина на периоди работи добре,понякога не дотам.Под работи добре разбирам да поддържа желаната температура в малки граници.Изобщо не ме интересува колко му е минимума,до колко развърта и други форумни приказки.Шума мисля е нормален,а и това е постоянна величина,ако можеш да чуеш,няма нужда от коментар.И когато разбера ,че температурата не е зададената (или желана еди къде си)не съм усетил това да е в много студено време или квато и да е закономерност.
От климатиците които имам(съм имал) най-добре в това отношение са ME FD35(по-новия е FH35) I HAIER FLEXIS.Ако цената на първия
https://climacom.com/bg/produkti/m-s...imatici/msz-fh
не те устройва може да погледнеш втория-абсолютно държи температурата,много тих и незабележим.И много екстри,вкл. самопочистване чрез замразяване и 56гр. стерилизация,wi-fi,работа до по-ниски температури.SCOP 4,6 е по-нисък от KGTA,но не съм сигурен,че с 10% разликата в цената лесно ще се избие.А и към момента не бих си купил климатик без самопочистване.Такива са и моделите на HITACHI и мисля от тях AKEBONO също е по-добрия вариант
https://www.technopolis.bg/bg/Invert...SM1FA/p/651119
https://www.acton.bg/product/hiperin...bono-12000-btu
KGTA не бих го зачеркнал по форумни приказки,но при мен(той е в стая където рядко влизам за дълго) не работи с желаното постоянсво.Възможно е да има леко решение на това,...не знам.
Този пост е редактиран от inches9; 19-03-22 в 20:48.
Здравей,
на KG Pdesign при -10 градуса е
2.3kw за 07, 2.4kw за 09 и 2.5kw за 12
за 14-ката вече е 4.0 киловата
LT серията за отопление е различна
там имаш 3.0 киловата за 09 и 4.0 киловата за 12
при доста климатици на различни производители се оказва, че при -10 проектната мощност на 7, 9 и 12 е почти еднаква
При минусови Т големината/площа на външния топлообменник, количеството фреон и свестен компресор са ключови за извличане
на все по-малкото топлина.Та при някои “модерни” нови клими, които хардуеърно са 9ки(даже 7ци) а софтуеърно са набримчени до 12 топлоотдаването
при минусови Т е сходно.Не че софтуера няма значение, но …
малко се отклоняваме от KG, но май при прехода към R32 и може би намаляване на количеството фреон в системата се появява този феномен дето само софтуера е различен
Да благодаря за отговорите май ще взимам такъв
ако няма да ти стигне мощност и можеш да преглътнеш по-ниската ефективност и цената 14 KGTB може да се окаже правилният избор
чакаме лятото да видим 09 и 07 КГ как се държат
модела е на 3-4 години вече ,това лято по специално ли очакваме да е ?
първото с монтирано КГ (вече две) :-)
едно е четенето друго е да ти бръмчи вкъщи
сега видях, че се по появил модел
ASHG**KGTE/AOHG**KGCA
някой знае ли каква е разликата от KGTB ?
а каква е логиката за смяна на буква ако няма никаква разлика?