Година на производство.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Година на производство.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
перфектните машини не се нуждаят от подобрения![]()
На охлаждане минимума изглежда да е 80 вата
Под това изключва. При развъртане има шумове от фреона.
В режим на вентилатора на най-тиха степен максимума е ограничен до около 140 вата грубо. 05/06/2022 в момента вдига до към 200, но в дадени моменти след което се връща до около 140
Този пост е редактиран от zillion; 05-06-22 в 17:18.
не мога да кажа за външната температура
20-30 като груб ориентир
последните седмици в София
Назад в темата няколко човека (около 26-32 страница) се оплакват от топленето на 12KGTA в 30кв. помещения.Обмислям го като вариант за 32кв. хол (повече за помещението тук) и се чудя дали няма да дойде малък за мен.
След няколко зими вече какво ви е мнение дали ще се справя подобаващо или добрите му параметри са само на хартия? Благодаря.
нямам 12 и такова помещение
при -10 официално може да даде 2.5 киловата (2.4 за 9, 2.3 за 7)
14 може да даде 4 киловата
9 ЛТ може 3
12 ЛТ може 4
- - - - - - - - - -
и все си мисля, че климатика трябва да духа по дължина на помещението, а не по късата страна
Този пост е редактиран от zillion; 12-06-22 в 13:22.
Това помещение е с много малки загуби така, че няма да имаш проблем да го стоплиш с 12-ката.
Относно безжичните мрежи за КГ
За KGTA/B - UTY-TFSXW1
За KGTE - UTY-TFSXF2
май ще се окаже, че са различни за различните ревизии
има ли някой който ги е пипал с ръцете си и може да потвърди?
Здрвейте,
Попадна ми изгодно (колкото може да бъде изгодно при сегашните цени де) Fiju Electric RSG09KGTE / ROG09KGCA, според вас дали би се справил със следното помещение или да не рискувам и да взема нещо по-мощно. https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1038870
Ще, до около-5 под нулата.
След това не се знае.
Имаш 49 вата на кубичен метър при зададени 20 градуса и външна температура +7 градуса.Имаш 87-90 вата на куб. метър при същите параметри при максимална мощност на климатика.
Принципно "тройката" са яки кучета.Компресорът може да работи натоварен с дни и няма проблем.
Лично изпробвано многократно с наследника на LCC с плазма филтъра -забравял съм го цяла нощ при -15 градуса навън настроен на 26 градуса...
Ако там не се спи и ако отбивът от сравнимите цени е 40% купувай.
Ако разликата е 15-35% се огледай и сравни с други.
Ако е под този % избери по-доброто за отопление.
КГ при температура -10 има Pdesign 2.3/2.4/2.5kW за 07/09/12 000 BTU
За охлаждане на 20кв изцяло ЮЖНА панелка на последен етаж БЕЗ изолация с отворена винаги врата към коридора 9КГ няма никакъв проблем и в повечето случай е под 300 вата консумация (номинала беше 550 мисля)
За основно зимно отопление не съм го ползвал (има тец), но там 7,9 и 12 може да се окажат почти еднакви
- - - - - - - - - -