В сайта им пише че не е наличен . Затова е със старата цена .
В сайта им пише че не е наличен . Затова е със старата цена .
Пък аз преди две години го взех за 1400лв с монтажа.
Б..ти поскъпването!
Ето я табелката на вътрешното тяло на въпросния климатик, дето уж трябва 3,7 KW да му е максимумът на топлоотдаване
(в прикачения файл)
Много добра цена, честито .
Грантса не го мисли, тъкмо ще си почине дробчето .
KG-то пое дежурство от вчера.
Все още нямам впечатления, защото не живея постоянно там. Вчера като го монтираха такова слънце напичаше в стаята, че чак се чудих дали да не го пусна да духа студено
Според дъщеря ми, ако не е на тих режим, външното тяло шуми много.
Това им е проблема на всички фуджаци. Една тиха степен и много шумни. Обаче компресора на ЛГ има нисък минимум и ще и работи като инверторен климатик. Ако не очаква винаги топла струя ще остане доволна.
при температури под 0 ниския минимум става 400 вата
миналата нощ го ядох
външното тяло е тихо. или за вътрешното става дума?
Тя се оплака от външното тяло, но аз постоях 1-2 часа вечерта, когато все още имаше говор от ТВ и не усетих шум, който да ме дразни. Не знам този тих режим на външното тяло какво променя. Предполагам, че не е добър вариант да стои постоянно вкючен.
Засега в Стара Загора тепмературите са положителни, поне през деня, а и в района има някакво топло течение, но не е изключено през нощта да са паднали под нулата.
Относно хладното подухване. Това го усетих снощи и не ме зарадва много, но явно няма друг начин.
За 1780 лв. с монжата и тампоните за външното тяло толкова
Да се надявам, че от сметките за тока ще избие.
Здравейте!
Да споделя и аз малко впечатления от моята 7-ца KGTB и по-специално за изключително "интелигентният" и дефрост в хронологичен ред. Температурата навън е -0.5 мъгливо е, условията са кофти. Стаята е 12кв. 2.40м височина (да, ясно е, че е малка и няма как да работи оптимално, но темата е друга... ).
Така изглежда топлобменника навън и машината решава да направи дефрост, с което сме съгласни.
8:31 Дефроста започва. Температурата в стаята е 25 градуса. Компресора се развърта плавно до около 280W след около минута скрежа започва да се топи.
8:34 Топлообменика е вече чист мощноста е към 400W. На пипане до колкото може да се усети температурата му е сигурно около 5 - 10 градуса.
8:35 От тук тръгват простотиите. Компресора започва да вдига обороти и се развърта до близо 1 000W. Шума от фреона във вътрешното тяло става трагичен. Това продължава шест (6) минути.
8:41 Компресора изключва. Топлообменника на места е сух. На пипане може би около 20 градуса. Междувременно температурата в стаичката е спаднала на 22 градуса най-вече поради студеният въздух който се свлича от вътрешното тяло.
8:43 Четирипътният вентил е обърнал и климатика без да си дава много зор започва да подгрява вътрешният топлообменик с около 250W консумация, което е даже под минимума, на който работи под нулата. И така 4 минути.
8:47 Вероятно някаква идея се появява в изключително развитият му "Японски" мозък, че така няма да стане скоро, а вътре в стаята "май".... е студено. Консумацията е около 400W и започва бързо да вдига оборотите на компресора. Температурата в стаята е 22.7.
8:48 ....най-сетне тръгва вътрешният вентилатор заедно с продължаващото форсиране на компресора до 1300W.
8:52 Сагата приключва с рязко навлизане в OFF при температура в стаята 24.5 в по отдалечения ъгъл на стаичката.
8:54 Климатика потегля отново и влиза в обичайният си ON/OFF режим на минимална мощност (400W), в който работи под нулата заради интересното решение да вдигнат минимума рязко 2 пъти(а защо не с поне една междинна стойност както е при 12-ките?). Нещо като... 10 минути работа, 2 минути пауза при тези температури. Когато навън е над нулата с ниският минимум работи цял ден без да спира.
17 минути дефрост цикъл за фин скреж, който падна за 3.... че тя конвенционалната ми Midea на 20 години прави 3 дефроста по 5 минути и всеки 4-ти 15 минути, на 40 минути работа на компресора. Да не говорим, че при такава температура навън си подгрява след дефроста вътре топлообменика за една минута и почва да си работи отново.
Ето и малко от "приятният" звук наподобяващ пълнене на тоалетно казанче.
И това е отделен проблем, с който ще видим как ще се... борим.
Този пост е редактиран от stench; 24-12-22 в 10:51.
в такава стая бих го ползвал само на тих режим ,ще се справя .. форсиранията след офф и дефрост ще понамалеят ,режима ограничава сериозно максималните обороти на компресора .. с минимума няма как да се оправиш така са фуджицата вдига се доста ,както и с шуртенето
Форсирането не чак такъв проблем, дори шума от дефроста може да се преживее някак.... лошото е че 17 минути от почването му до завръщането към отопление е неприемливо. Още повече че 6 минути от тях са активна работа на компресора на максимална мощност, при което от вътрешното тяло може да е на естествена конвекция, но все пак се сипе ледено студен въздух въпреки вдигнатата лопатка.
Нямам идея какви точно са условията за прекратяване на размразяването, но при всички положения едно от тях би трябвало да е достигане на определена температура на външният топлообменик. Честно казано... ума ми не го побира що за глупост е това. Че то в такива условия тялото навън се "зашива" за един час (което е нормално), на всеки час по 15 - 17 минути ли ще размразяваме.... и какъв е тоя preheat с 200W и вентилаторчето навън едвам подухва от машина, която разполага с толкова висок максимум... да я чакаш да си припукват пластмасите и да вдигне 40-тина градуса че да потегли вентилатора вътре 5 минути след дефроста...
Не мисля че може да има някакъв проблем от тип частично изтекъл газ защото изпарителят навън се заскрежава целия и равномерно. В режим Powerfull се развърта до 1500W и вътре бълва жега. Реално стапя това, което има навън за 3 минути. Явно за съжаление дори и от климатик в средният клас не може да се очаква що годе адекватно поведение.
Не е лоша машината, икономична е, но има и много недомислици. Тъпото е, че са скъпи и на фона на ниския стандарт на живот тук не може да си позволим да си правим експерименти докато уцелим нещо дето върши работа... уви..
Аз пък не мога да разбера що за логика е 7ца и 9ка да вдигат минимума на 400 вата под 0 а 12ката на 200 и нещо, което е много по приемливо за малки стаи