Няма друго такова дърво наистина.
Преди малко засякох моята 7-ца да прави 20 минути дефрост от които 5 минути са ефективния останалото са 5 минути разни паузи, 5 минути клокочения и накрая 5 минути въртене с 300 вата в безпомощен опит да си стопли с тях замръзналият до -10, -15 вътрешен топлообменик, че да успее да си отвори клапата.... чааак след това се сети да се развърти бясно до 1300W и да почне да духа горещо.
Единственото разумно обяснение за толкова малоумен алгоритъм, за което се сещам е някакъв стремеж да не се стресира компресора за да може да си изкара гаранцията.
Между другото ако някой ви твърди, че шумът от фреона по време на дефрост е от къс тръбен път не му вярвайте. Втора зима го ползвам. Първата беше с 3 метра. Жертвах 100лв и един ден от живота си и го смених с 6 метра. Навит прилежно зад външното тяло с нови изолации, вакуумиране и така нататък... същото Л**но си е. Това е някакъв конструктивен недостатък или дефект в моята и вероятно други бройки предполагам свързан с диаметъра и конструкцията на тръбичките на "паяка" през който постъпва фреона във вътрешният топлообменник в посока охлаждане/дефрост.
Значи на моя 09KGTA му остават 2-3 месеца живот!![]()
Някой има ли представа, при подовите модели същите компресори ли се ползват?
бих добавил:
бавното достигане на зададената темпаратура, дори и на некомфортните 2-ра и 3-та степен, за да стопли по-бързо му задавам 27-28°, после намалям на 23, намалям и турбината на 1-ва...изобщо си се разхождам с дистанционното в джоба, и за капак прекалено ниския според мен минимум - вчера на 0° външна го засичам да работи на 110в, в 90% от времето работи м/у 120-140в, каква топлина, какъв уют?
![]()
В другите теми пък "късат ризи" защо не са им такива ниски минималните мощности на техните модели.
Абе не са лоши машини.
Като всички останали Марки, модели, инвертори, хипер инвертори и тези пръдват в разгара на зимата.
Като задържи 5 дена минусови температури, всички теми в раздела за духалките започват да се пълнят с жалби.
Причината е една. Климатиците не стават за отопление. Еле пък при минусови температури. Дори са вредни.
Аз в момента работя по проект за възстановяване на парното с една пелетна горелка за вратата на Виадруса. И да си го паля вечер като се приберем вкъщи.
А Веялките да си веят през деня като няма никой.
Може да не са лоши, само дето не виждам кое им е доброто.
Не мога да намеря начин да го накарам да работи като предишния - сиреч да не го мисля.
Задавам 23° и забравям. Като си лягам намалям с 2°, на другия ден който се върне първи вдига с 2°, за 30 мин достига темепарурата.... и така 20 години. Няма ветрилник, няма студени уши. Ток общо за жилището - мин. год. за декември 112.04, тази година (с Генерала) 133.54.
Здравейте !
За съжаление открих този форум, след като закупих втория си климатик.
Искам и аз да споделя моя опит с климатик - Fujitsu ASYG09KGTE/ AOYG09KGCB.
Монтираха ми го преди 1 месец.Това което прочетох във форума се препокрива доста с моя климатик.
1. Силен шум на фреона ( за момента е с къс тръбен път, чакам ги за да го удължат.Надявам се това малко да пооправи нещата, но съм скептичен).
- през ноща е изключително неприятен шума, когато е тихо в стаята.Шума от фреона се чува само когато климатика не духа т.е. чува се шум климатика духа известно време, спира да духа и пак започва звука от фреона и т.н и т.н.
2. Климатика е в стая 14.5кв/м с вътрешна изолация на таван (мин.вата), изолирана външна стена (мин.вата), под - дъбов паркет а върху него ламинат 10мм.Стаята е в панелен блок на 1вия етаж.
3. Използвам го на 22 градуса за през ноща и 1ва степен на вентилатора. През деня отново 1ва степен на вентилатора и 23 - 24 градуса. 2ра степен не ми е приятна идва ми малко шумна, така че го използвам само на 1ва ( освен ако не искам бързо да загрея стаята, което се е случвало само 1 път до сега).
4. Като цяло климатика затопля стаята, особено през ноща, когато не се отваря вратата на стаята. Сутрин е доста топло в цялата стая.Като измервам 23 градуса на 1.70м и около 20-21градуса на 1м. или малко по - ниско. (това е при настроен режим 1ва степен вентилатор и 22 градуса)
5. Само 1 път съм чувал дефрост до сега и беше доста неприятно и продължава, както четох в други мнения около 3-4 мин.(мигане на лампата, вдигната клапа и т.н).
6. Друг минус, както споменават и други е клапата, че не е двойна. Така въздушната струя трудно стига до пода.
Като цяло съжелявам че избрах този климатик. Не ми харесва работата му изобщо. Това е само мое мнение.
Друго което искам да споделя е вече 1 година опит с другия ми климатик: Mitsubishi Heavy industries SRK/SRC 35 ZS-W. (12ка)
Изключително тиха работа, дори при втора степен на вентилатора.Двойна клапа за въздушния поток, никакви звуци на пластмаси, фреон , дефрост, тиха работа на външното тяло и т.н. Климатика е 12ка и отоплява 30 кв./м и се справя перфектно.Изключително елегантен и комфортен. Почти не се разбира че има климатик в стаята.
Единствената причина, поради която взех Fujitsu - то за другаата стая, вместо още едно Mitsubishi 9ка е заради ниската консумация на fujitsu - то, която даже не е много по - различна от 9ката на mitsubishi - то.Може би Mitsubishi - то много е вдигнало летвата, не знам.
Ако бях открил тази тема, нямаше да го взема, но въпреки че търсих мнения преди да го купя, не я открих тогава.
Май ще си го търпя този и това е.
Евтина рекламка на дръвцето.Аз не вярвам на написаното за ЗС-а
Смени им местата като си толкова доволен от МХИто.
не знам ама последните дни нещо се опитват да ритат канчето на могъщия хиперинвертор и флагман на Фуджицу дето толкова се препоръчваше преди 2-3г
960лв е компресора без труда по смяната, с него отиваме на 1100. Смятам за сменям изцяло климатика на тази цена няма смисъл.
Направо стана най-лошия климатик на света![]()