Страница 22 от 39 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 577
Like Tree383Одобрявам

Gree GWH12UB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Gree GWH12UB

Цитат Първоначално публикувано от mitkogdzzz Виж публикацията
    И аз не успявам да свържа това управление през смартфона, някой може ли да помогне
    http://gree-bulgaria.com/wp-content/...e_Plus_201.pdf
    gmishkov одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Има ли собственици на въпросния климатик, които да споделят впечатления, комсумация и т. н? При мен работи в момента на охлаждане и го погледнах за момент :

Нормално е под 200 вата ,но си беше харесал тази стойност
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 27-06-18 в 14:53.
    mystikalrs и Mig82 харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Надявам се и други притежатели да споделят впечатления. Днес целия следобед се кротнал на около 160 вата

Не съм го виждал под 100 и много рядко над 200 вата на охлаждане.

Този пост е редактиран от stainway; 28-06-18 в 21:05.
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Браво. Означава че добре си го оразмерил за помещението и преценил мястото за монтаж , а и машината явно го може Между другото колко квадрата е и има ли топлоизолация (едва ли) ... извинявам се ако някъде е писано ?
    stainway одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Миланов ..... сменяй тошибата
    Този пост е редактиран от Rafailiev; 29-06-18 в 10:54.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Браво. Означава че добре си го оразмерил за помещението и преценил мястото за монтаж , а и машината явно го може Между другото колко квадрата е и има ли топлоизолация (едва ли) ... извинявам се ако някъде е писано ?
    .
    Дневната (където е въпросния климатик) е около 33-35 кв2. Стара къща от 1929 година (каквито са повечето в центъра на Хага ) и на ъгъл-т.е. имам 3/4 външни стени. Изолация ще има от 9 юли.
    По-принцип от 1900-1920 година се строи стандартно-двоен зид по 10 см-единична тухла и помежду им се оставя 5-6 см пространство. Идеята е да има вентилация в самата стена и да се вентилира пространството под пода. Тук е също стандартно да има около 50-60 см пространство под пода,където минават тръби, канали, кабели, но най-важното е да се поддържа сухо заради подпочвената вода, която е на около 50-60 cm. На практика се получава "течение" вътре в самата стена, което я прави студена, но пък предпазва от образуване на плесени и т.н.
    Това пространство от 5-6 см ще бъде запълнено с HR++EPS перли Neopixels и ще има между 5-6 см изолация между 2 стени от по 10 см единична тухла.

След опита ми миналата година с Veritas мисля, че VIP ще се справи безпроблемно -ще има и изолация на външните стени.
    Решено е до 2030 година да не се ползва природен газ за отопление. За съжаление къщата ми не е пригодна за подово и термопомпа (дървен под), така че се пробвам с въздух/въздух климатизатори.
    Иначе си имам инсталацията и винаги мога да разчитам на локалното парно-все още го ползвам за топла вода, но миналата година с няколко изключения не ми се е налагало да ползвам отоплението.Подът е сравнително добре изолиран, както и покрива-така,че остават само стените, но след 9 юли ще е направено и това
    Малко стана дълго, но и строителството е по-различно-надявам се да е станало ясно.
    Ето едно кратко видео как се прави, но тук ползват друг по-евтин материал - има няколко вида, но в моя случай реших да са EPS перли

А иначе след 1975 година къщите си имат стандартно изолация от 7-10 см между 2 стени.
    Този пост е редактиран от stainway; 29-06-18 в 02:09.
    Mig82 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

stainway, а не смятате ли, че няма да е по-подходяща 18-ката за това помещение? Питам, тъй като аз имах неприятни преживявания по-миналата зима, с една 18-ка, в помещение с квадратура като Вашата. Вярно, загубите бяха големи, но машината е от именитите марки, с максимум 7.3kW, 900W компресор и 55кг. външно тяло. Е, тук и влагата зимно време е убийствено висока, което кара повечето клими да се сцепват от дефрости. Изолацията е хубаво нещо, дано все пак не Ви се налага да опирате до парното.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Мислех го, но от опита ми миналата година реших да заложа пак на 12-ца, която си запазва топлоотдаването до ниски температури.
    Миналата година прибягнах до парното при -11 градуса и то за няколко часа на ден.Просто ме мързеше да си сложа пуловер
    Все пак Veritas е друга бира (въпреки че имаше 1020 вата компресор и 0,9кг фреон) -мисля, че няма да има проблеми. А и ще има изолация
    Затова заложих на този модел, който би трябвало да отдава еднакво при +7 и при -7 градуса ( компресора е 1430 вата и 1,3 кг фреон).
    Климата тук е много влажен-винаги над 85% влажност, което създава усещането за по-студено (респективно по-топло), отколкото при "сух" студ(жега).
    Убеден съм, че ще ми е много топло
    П.П. Провал съм го до 6 градуса външна-имаше няколко нощи студени-топли като калорифер Освен това мери много прецизно заданието с разлики от +,03 и -0,3 градуса. Мен такъв режим ме устройва.
    Този пост е редактиран от stainway; 29-06-18 в 03:12.

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ясно. Не че съм седял на студено, при мен драмата беше, че под -7 много дефростваше. Правеше го на 30мин., но Вашата машина се слави с добър дефрост алгоритъм. За мен проблемът беше, че машината над 22-23гр. не можеше да направи при външни под -10. За да смогне да поддържа около 22гр., трябваше да работи на предпоследна степен на турбината, което водеше до силен шум и течение, което малко или много разваля комфорта. Вярно, за някои хора това не е проблем, но мен ме дразни и като цяло 21-22гр. при -15 не е студено, но на мен разбиранията ми за уют, са ми малко по-други. Аз живея по поречието на р. Дунав и тук също е много рядко срещано явление, влажността да падне под 80% зимно време. Според мен моделът, който сте избрали е подходящ за Вашите условия.

П.п. Пропуснах да напиша, че въпросната 18-ка (която продадох след онази зима и вече такива проблеми нямам) е с 1.55кг. фреон и може да отдава около 4.4kW при -10, което не е малко. Попитах Ви за по-голямата машина, имайки в предвид всичко описано до тук.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Няма страшно ,винаги мога да завъртя "вълшебното " копче и ще стане топло

- - - - - - - - - -

След обновление -нов интерфейс -същото потребление
    rosswen и Mig82 харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Извинете,темата за какво по точно е,че не ми става съвсем ясно от последните постове ?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Ами нека да напомним-темата е за Gree U-Crown 12 BTU и други ОЕМ като C&H VIP.
    Искрено се надявам да прочета мнения от притежатели на въпросния модел

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Миланов ..... сменяй тошибата
    Аааа, от няколко месеца насам много съм доволен от моите. Въобще не се разбира, че ги има.
    Поздрави на всички.

А по темата, ако и при външна +36° може да слезе на тази консумация е супер. (Естествено при задание 26...27, не 23....24)

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

На +36 надали ще го видя, но днес имаше момент +30-беше заковал на 165 вата при зададена 23 вътре.
    Иначе е (почти) винаги под 200 на охлаждане понякога 185, много често на 140 и т.н. Това след 15-20 минути работа.
    Радвам се,че всичко е наред и си доволен-пожелавам ти винаги да е така!

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Stainway
    Тъкмо щях да кажа че изминалата седмица в Холандия и Белгия беше по-топло от България.
    На Лиеж термометъра в колата показваше 31.5 градуса
    stainway одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 39 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за GREE ACS-09 GP ?
    От rodrigo във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 22
    Последно: 26-01-13, 13:30
  2. Gree ACS-12GP
    От dindo във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 11
    Последно: 29-10-11, 13:29
  3. Gree vs. Midea
    От divi4 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 06-01-10, 00:44
  4. Gree ACS-09GP
    От vanko68 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 29-07-09, 23:32
  5. HDD-to gree
    От CRASHOVERRIDE във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-02, 22:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе