Има ли собственици на въпросния климатик, които да споделят впечатления, комсумация и т. н? При мен работи в момента на охлаждане и го погледнах за момент :
Нормално е под 200 вата ,но си беше харесал тази стойност
Този пост е редактиран от stainway; 27-06-18 в 14:53.
Надявам се и други притежатели да споделят впечатления. Днес целия следобед се кротнал на около 160 вата
Не съм го виждал под 100 и много рядко над 200 вата на охлаждане.
Този пост е редактиран от stainway; 28-06-18 в 21:05.
Браво. Означава че добре си го оразмерил за помещението и преценил мястото за монтаж , а и машината явно го може Между другото колко квадрата е и има ли топлоизолация (едва ли) ... извинявам се ако някъде е писано ?
Този пост е редактиран от Rafailiev; 29-06-18 в 10:54.
.
Дневната (където е въпросния климатик) е около 33-35 кв2. Стара къща от 1929 година (каквито са повечето в центъра на Хага ) и на ъгъл-т.е. имам 3/4 външни стени. Изолация ще има от 9 юли.
По-принцип от 1900-1920 година се строи стандартно-двоен зид по 10 см-единична тухла и помежду им се оставя 5-6 см пространство. Идеята е да има вентилация в самата стена и да се вентилира пространството под пода. Тук е също стандартно да има около 50-60 см пространство под пода,където минават тръби, канали, кабели, но най-важното е да се поддържа сухо заради подпочвената вода, която е на около 50-60 cm. На практика се получава "течение" вътре в самата стена, което я прави студена, но пък предпазва от образуване на плесени и т.н.
Това пространство от 5-6 см ще бъде запълнено с HR++EPS перли Neopixels и ще има между 5-6 см изолация между 2 стени от по 10 см единична тухла.
След опита ми миналата година с Veritas мисля, че VIP ще се справи безпроблемно -ще има и изолация на външните стени.
Решено е до 2030 година да не се ползва природен газ за отопление. За съжаление къщата ми не е пригодна за подово и термопомпа (дървен под), така че се пробвам с въздух/въздух климатизатори.
Иначе си имам инсталацията и винаги мога да разчитам на локалното парно-все още го ползвам за топла вода, но миналата година с няколко изключения не ми се е налагало да ползвам отоплението.Подът е сравнително добре изолиран, както и покрива-така,че остават само стените, но след 9 юли ще е направено и това
Малко стана дълго, но и строителството е по-различно-надявам се да е станало ясно.
Ето едно кратко видео как се прави, но тук ползват друг по-евтин материал - има няколко вида, но в моя случай реших да са EPS перли
А иначе след 1975 година къщите си имат стандартно изолация от 7-10 см между 2 стени.
Този пост е редактиран от stainway; 29-06-18 в 02:09.
stainway, а не смятате ли, че няма да е по-подходяща 18-ката за това помещение? Питам, тъй като аз имах неприятни преживявания по-миналата зима, с една 18-ка, в помещение с квадратура като Вашата. Вярно, загубите бяха големи, но машината е от именитите марки, с максимум 7.3kW, 900W компресор и 55кг. външно тяло. Е, тук и влагата зимно време е убийствено висока, което кара повечето клими да се сцепват от дефрости. Изолацията е хубаво нещо, дано все пак не Ви се налага да опирате до парното.
Мислех го, но от опита ми миналата година реших да заложа пак на 12-ца, която си запазва топлоотдаването до ниски температури.
Миналата година прибягнах до парното при -11 градуса и то за няколко часа на ден.Просто ме мързеше да си сложа пуловер
Все пак Veritas е друга бира (въпреки че имаше 1020 вата компресор и 0,9кг фреон) -мисля, че няма да има проблеми. А и ще има изолация
Затова заложих на този модел, който би трябвало да отдава еднакво при +7 и при -7 градуса ( компресора е 1430 вата и 1,3 кг фреон).
Климата тук е много влажен-винаги над 85% влажност, което създава усещането за по-студено (респективно по-топло), отколкото при "сух" студ(жега).
Убеден съм, че ще ми е много топло
П.П. Провал съм го до 6 градуса външна-имаше няколко нощи студени-топли като калорифер Освен това мери много прецизно заданието с разлики от +,03 и -0,3 градуса. Мен такъв режим ме устройва.
Този пост е редактиран от stainway; 29-06-18 в 03:12.
Ясно. Не че съм седял на студено, при мен драмата беше, че под -7 много дефростваше. Правеше го на 30мин., но Вашата машина се слави с добър дефрост алгоритъм. За мен проблемът беше, че машината над 22-23гр. не можеше да направи при външни под -10. За да смогне да поддържа около 22гр., трябваше да работи на предпоследна степен на турбината, което водеше до силен шум и течение, което малко или много разваля комфорта. Вярно, за някои хора това не е проблем, но мен ме дразни и като цяло 21-22гр. при -15 не е студено, но на мен разбиранията ми за уют, са ми малко по-други. Аз живея по поречието на р. Дунав и тук също е много рядко срещано явление, влажността да падне под 80% зимно време. Според мен моделът, който сте избрали е подходящ за Вашите условия.
П.п. Пропуснах да напиша, че въпросната 18-ка (която продадох след онази зима и вече такива проблеми нямам) е с 1.55кг. фреон и може да отдава около 4.4kW при -10, което не е малко. Попитах Ви за по-голямата машина, имайки в предвид всичко описано до тук.
Няма страшно ,винаги мога да завъртя "вълшебното " копче и ще стане топло
- - - - - - - - - -
След обновление -нов интерфейс -същото потребление
Извинете,темата за какво по точно е,че не ми става съвсем ясно от последните постове ?
Ами нека да напомним-темата е за Gree U-Crown 12 BTU и други ОЕМ като C&H VIP.
Искрено се надявам да прочета мнения от притежатели на въпросния модел
На +36 надали ще го видя, но днес имаше момент +30-беше заковал на 165 вата при зададена 23 вътре.
Иначе е (почти) винаги под 200 на охлаждане понякога 185, много често на 140 и т.н. Това след 15-20 минути работа.
Радвам се,че всичко е наред и си доволен-пожелавам ти винаги да е така!
Stainway
Тъкмо щях да кажа че изминалата седмица в Холандия и Белгия беше по-топло от България.
На Лиеж термометъра в колата показваше 31.5 градуса