Страница 7 от 39 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 577
Like Tree383Одобрявам

Gree GWH12UB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Gree GWH12UB

Искам само да вметна, че критичната температура на R410A е 71,4°С при 49 Bar. Не знам колко е корекцията на температурата при индиректно мерене през едномилиметрова медна тръба, но е поне градус или два, които следва да се извадят. Би се получила една максимална температура на тръбата от около 69,5°С, която не би следвало да се превишава по никакъв начин. Правете си сметка, що за уреди ползвате. Аз съм се доверил на ТЕSТO. Помага ми да си сметна налягането, без да се разхерметизира системата.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Я кажи, как смяташ налягането?

4. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Вероятно го вади от таблиците.

С помощта на Тesto, Kimo и Fluke си написах дипломната работa. Уникална измервателна техника.
    dodo_pv одобрява това.

5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Я кажи, как смяташ налягането?

Емпирично!

P.s:
    Bitzer software www.bitzer.de
    Има даже приложение за андроид, можеш да си добавяш хладилни агенти, по желание. Всичко е в табличен вид.

@ Адски, имам и Fluke 87, и срамувайки се споделям, че точността на адаптора му за мерене на температура е ужасна, както и точността на мерене на капацитет. Друго не споменавам, то си е перфектно.
    Този пост е редактиран от dodo_pv; 20-03-15 в 21:48.

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

От кои таблици? Не съм чувал налягане да може да се мери по таблици.

7. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Както в постът на Додо, така и в твоя пост след това, става дума за СМЯТАНЕ, а не за ИЗМЕРВАНЕ. Откъде го измисли това мерене не знам... Иначе със сервизния софтуер на Панасоник и Самсунг като се закачиш на тялото и ти показва всеки един параметър, за който можеш да се сетиш и още 10, за които нямаш представа, че съществуват.
    Aleksandars и justify харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Иска да каже, че темературата и налягането са свързани.
    dodo_pv, AC_From_Hell и mirandi харесват това.

10. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @ Адски, имам и Fluke 87, и срамувайки се споделям, че точността на адаптора му за мерене на температура е ужасна, както и точността на мерене на капацитет. Друго не споменавам, то си е перфектно.
    Трябва да се признае, че и те имат пропуски в част от оборудването си. Аз лично използвам техни IR камери и "фазомери", ако мога изобщо да ги нарека така. Колеги от електричарската общност много често използват тестерите за "земя", много са добри.

11. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Иска да каже, че темературата и налягането са свързани.
    Това е така, абсолютно. При климатиците всичко се свежда до налягане и температура. Обаче...
    По външна температура да се определи налягането в тръбите е НЕВЪЗМОЖНО.
    Защо е така?
    Отговора е, че температурата на кондезация/изпарение на фреона и температурата на тръбите просто НЕ СА равни. Всъщност разликата между двете температури т.наречените subcooling/superheat са изключително важен показател за състоянието и правилната работа на системата.
    На запад работят само с тези показатели и грешките при диагностика са изключени.

Ако знаем точната стойност на subcooling/superheat, като измерим температурата на тръбите, по формулата обратно можем да изведем температурата на кондезация/изпарение и от там да получим налягането.
    Но това няма как да стане, защото тези показатели се изчисляват след като нялягането се измери с манометър.
    Единствения начин за установяване на налягането в тръбите е манометъра. По емпиричен метод само с мерене на температура няма как да стане.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 20-03-15 в 22:22.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Много си далеч от истината... Нямам сили да развивам теории. Не знам дали си обръщал внимание, но обикновено успявам да намеря и опровергая всички грешки в постовете ти.
    dodo_pv одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Дозареждане на климатик с фреон без везна само по subcooling/superheat:

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Red face Отговор: Gree GWH12UB

Джак, русенската топлотехническа школа работи в друго измерение. Тук нещата са много по-простички. Аз меря предимно температурата на пара в тръби от неръждавейка, с дебелина два милиметра и таблиците ми дават температурна корекция от 3 градуса, при стойност 120 градуса. Сиреч, трябва да ги прибавя към показанието на термометъра, за да разбера колко е гореща парата наистина. Не знам каква е корекцията при медните тръби със съответната дебелина, защото не съм се интересувал. Но е по-малка. Клиповете ти са много забавни, но нямат общо с дискутираното тук. Хвърли бегъл поглед на снимката, там е по-ясно.
    Успех
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Много си далеч от истината... Нямам сили да развивам теории. Не знам дали си обръщал внимание, но обикновено успявам да намеря и опровергая всички грешки в постовете ти.
    Не може ли да пишеш на авторите на клиповете, да им кажеш колко са далеч от истината?

Може си пропуснал, но технологиите се развиват непрекъснато.
    Докато ти все още работиш по стари методи, хората отдавна вече зареждат по параметри.
    Зависимост между налягане, температура на кондензация и температура на тръбите:

И ако случайно попаднеш на някой климатик, при който температурата на кондензация е почти близка до температурата на тръбите, директно го мятай през терасата.
    Ще ми изчислявал налягане по температура на тръбите...

------------
    Прикачен файл 16562
    Малко се отклонихме от темата. На снимката външното тяло на Gree изглежда голямо. В сравнение с LG-то над него е като 18-ка. Външния вентилатор с колко перки е?
    Не ми харесва, че китайците не са сложили капак на крановете.

-------
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Хвърли бегъл поглед на снимката, там е по-ясно.
    Успех
    Какво да гледам на снимката?
    Най-отдолу в таблицата ти е дадена температурата на кондензация на фреона.

Той сигурно си мисли, че температурата на кондезация е температурата на тръбите. Ай, ай ай, ай....
    Отказвам се.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-03-15 в 00:40.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

То си е 18ка има капаци ама на кабелите висят амперклещите и не бяхме приключили замерванията дето има при пуск.
    Лг монтажа му е уникал не се вижда на снимката кабелите бяха ползвани няколко еденични едножилни.

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Не може ли да пишеш на авторите на клиповете, да им кажеш колко са далеч от истината?

Може си пропуснал, но технологиите се развиват непрекъснато.
    Докато ти все още работиш по стари методи, хората отдавна вече зареждат по параметри.
    Зависимост между налягане, температура на кондензация и температура на тръбите:

И ако случайно попаднеш на някой климатик, при който температурата на кондензация е почти близка до температурата на тръбите, директно го мятай през терасата.
    Ще ми изчислявал налягане по температура на тръбите...
    Пич, ти обърна ли внимание, че на клиповете не става въпрос за инверторни сплитове, ами за климатична камера?

Когато съм зареждал фреон по манометри не си знаел какво е климатик.

Моля да обърнеш внимание на фактът, че един инверторен климатик няма нищо общо с една конвенционална климатична камера, която апропо е предварително сметната и поради начинът й на работа се знаят какви трябва да бъдат точните температура, налягане, superheat и subcool в определните точки на измерване. Да не говорим, че е с механично ТРВ, което допълнително улеснява нещата. Това няма как да го направиш толкова точно с инверторен климатик, тъй като има прекалено много променливи за единица време, нито знаеш как е проектирана да работи машината.

Налягането по температура на тръбите наистина е пълна глупост, както повечето постове в този форум. Това просто е един ориентир. Ти сериозно ли помисли, че някой от сериозните хора диагностицира и зарежда климатик по температура на тръбата?

Относно зареждането на Кериъра по манометри. Да, възможно е и е елементарно - стандартна конвенционална машина, нищо особено. Още по-лесно е да прочетеш в инстукцията за експлоатация колко е препоръчал да се зареди самият производител на машината. Манна небесна!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 39 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за GREE ACS-09 GP ?
    От rodrigo във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 22
    Последно: 26-01-13, 13:30
  2. Gree ACS-12GP
    От dindo във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 11
    Последно: 29-10-11, 13:29
  3. Gree vs. Midea
    От divi4 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 06-01-10, 00:44
  4. Gree ACS-09GP
    От vanko68 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 29-07-09, 23:32
  5. HDD-to gree
    От CRASHOVERRIDE във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-02, 22:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе