Като ви чета минимумите от по 800-1000W ......, а си мислех, че 400W минимум е ужасно много...
Като ви чета минимумите от по 800-1000W ......, а си мислех, че 400W минимум е ужасно много...
Тества ли го на различни сценарии как се държи?
- Перка на 1-ва степен и iFeel
- Перка на 2-ра степен и iFeel и т.н.
- Перна на auto и iFeel
- Перка на 1-ва степен без iFeel
- Перка на 2-ра степен без iFeel и т.н.
- Перна на auto без iFeel
Нашият Supreme го държим на 1/2 степен с iFeel и мисля, че работи сравнително "плавно". Изключва отвреме на време и после пак си включва. Сега съм си поръчал няколко "умни" контакта и единия временно ще го сложа на климатика, за да му видя консумацията и да тествам най-вече кога консумира най-малко ток като мисля да пробвам няколко сценария:
1 седмица работи на константна температура
1 седмица работи на 24-27 градуса, когато сме в нас и 18, когато ни няма
1 седмица работи на 24-27 градуса, когато сме в нас и е изключен, когато ни няма
Всички Грита имат висок минимум в режим отопление. При мен е около 390 W при 0 градуса. Помещението позволява тестове и за 60 кубика и за 30 (плъзгаща се алуминиева врата). Та при 30 минимумът е по-висок, тъй като много бързо си достига температурата и няма време да се кротне. Работи по следния начин - първо стартиране - развърта се до над 1000 W и понижава като изключва малко преди да достигне температурата; втори он - развърта до около 900, после слиза до 450 и спира; трети он - стартира до около 600-700 и слиза на минимум, работи с часове. Може и да има още някой цикъл преди да се кротне, но това е в общи линии.
ПС: Моделът е Кози Ню 12 и е базов, но имам наблюдения върху други Грита, които се държат по подобен начин. При високи външни температури минимумът е по-висок и работи повече on/off. Макар да не ми е основно отопление, съм приятно изненадан от работата на машината. Може би помещението и е тамън. Гри са за големи помещения като че ли.
Този пост е редактиран от Vizi; 04-01-19 в 10:15.
За темата с топленето на студено - сутринта мисля, че беше към -8 в София, а в стаята не се диша от жега. Чакам да видя като стане още по-студено.
И на какво основание се раздават тези квалификации?
Като чета това, то все едно аз съм го писал за моето Грии Фери 12-ka. Твоя климатик работи по същия начин като моя, личи си, че са излезнали от един завод... С две думи моето Фери изкарва гореща струя с консумация 1,5 - 2 киловата, след това пада до към 700-800 вата като тогава въздуха, който изкарва се усеща като леко хладен и малко след това преминава в off. Включва се отново като температурата в стаята падне с 1,5-2 градуса под зададеното. И на мен не ми се занимава да го махам че е сложен след ремонт в стаята, но така като гледам май ще го шитна в olx скоро...
Този пост е редактиран от dodo2000; 04-01-19 в 21:47.
Мен начина на работа ми мяза на конвеционалка,
но можеща да топли и на -20С.
Чакам първо да видя фирмата от която съм го взел какво ще ми отговорят. Вчера ходих да правя рекламация. Тези дни ще дойдат техници да замерят и проверят климатика. Споменаха, че "може да се е случило изтичане на фреон при монтажа". Предложих им направо да дойдат, да го свалят и изпратят обратно към великия китайски народ а аз да си доплатя за едно Фуджитсу. Та ще видим какво ще стане в крайна сметка.
- - - - - - - - - -
Точно така! С термометъра меря такива градуси на изходящия въздух при такава консумация. Предполагам при 700-800 вата пада до около 30. Не съм се сещал пък да меря какво изкарва като падне консумацията защото климатика така или иначе не се застоява, а малко след това направо изключва.