В момента отвън е -11 и Ферито работи с консумация 600-700w, вътрешна температура 22гр. По важното е, че топли и не се предава.
П.С. Не са от най-икономичните машини, но май ще излезнат кучета.
В момента отвън е -11 и Ферито работи с консумация 600-700w, вътрешна температура 22гр. По важното е, че топли и не се предава.
П.С. Не са от най-икономичните машини, но май ще излезнат кучета.
При -11 градуса външна , остава единсвено въпроса дали топли С колко е ирелевантно
600-700 w за 15м2 с големи топлозагуби не е чак толкова лошо
П.П. Това в кой град е?
Stainway, става въпрос за Смолян. Не казвам, че климатика е лош, просто казвам какви са му плюсовете и минусите. Мисля, че за тези пари Ферито няма голяма конкуренция при новите машини. (Това е моето мнение на потребител, без да претендирам за знания в областта на климатичната техника).
Додо мисля ,че на всички ни е ясно ,че при теб имам проблем и най- вероятно е с ватметъра.
Другото е ,че сравняваш работата на климатик в апартамент и такъв във вилата.
Защо не пробваш да изключиш всички ел уреди освен климатика и не видиш електромера какво ще покаже ?
Тази 12 ка няма как да се развърти до 2 киловата.
Ако се развърташе толкова нямаше да е на такава цена !
Няма смисъл да продаваш феята само защото на ватметъра ти показвала много голяма консумация .
Може и да има някакъв технически проблем самия климатик ,но затова пък си имаш гаранция.
Сега се сетих ,че дори в ОФФ на теб ти показва 100 вата консумация .
п.п.
пробва ли да го сложиш на 2 ра степен вента и примерно 23 градуса и да го оставиш.
Рафа, грии и папкат и си се развъртат докъдето си щат, а после и повече... Вчера от Амбър 9 са снимките, по-натам ще пусна в темата с Амбър/Сюприм пост, ма ето на, това вчера на -3 С, не гледай часовника, на вилата в Безден, където живее майка ми, ЧЕЗ през ден правят дискотека, та 'що да не прави Фери12 2кВ...
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Разликата е, че на 9-ка Амбер и е зададено да "развърта" до 2400 W
А на Fairy, както беше описал друг участник е зададено 1250W (според сервизното макс 1500)
След офф или дефрост ферито развърта много, но едва ли са 2 kw. Струята е толкова силна и топла, че може да ти свали перуката. С 1200w това трудно ще стане според мен, може би малко повече от 1250w. Мерено е с китайски ватметър и той може да греши.
Много искам да измеря температурата на изходящия въздух след дефрост или офф, но на работа ще е странно да закачам термометри на климатика. :D Вади по-гореща струя и от 35zs-или поне аз така го усещам. Климатика е монтиран в стара кооперация с 3 метра таван (може и повече да е) и отоплява 30 кв. подпомогнат от тръби за парно разбира се. Справя се отлично с отоплението, дори и при минус и мъгли, пак се справя. Просто е шумен и лаком и с високи дебити. Ако се намали прекалено скоростта на турбината на много ниска топли около него си и бие често офф. И това не е вариант. Та съм го оставил ауто, а понякога свалям на 4-та от общо 5 степени.
Додо не съжалявай за такива неща. Това е просто вещ, пък и ако много дразни може да го смениш. Климатика е топлещ макар и с кусури.
Stainway гледам ферито го дават да слиза до 180w ама нека някой да каже неговото фери слиза ли на 180w. Лично аз много се съмнявам.
Този пост е редактиран от ilieff; 06-01-19 в 17:34.
Току що пуснах Козито (и то е около 1500 W макс по спесификация ако не и по-малко). Развъртя се до около 1300 W и направо не се живееше под него от жега. 3 градуса ги вдигна за 5 минути в 60 кубика.
Така са - минимумът е около 400 W в режим на отопление. При AUX и на охлаждане е висок минимумът.
Ауксите са така. Но пък стартират плавно.
За феърито не мога да кажа.
Този пост е редактиран от ilieff; 06-01-19 в 18:11.
Минимумът е проблем в малки помещения. Не знам 9-ките на Феята как са откъм минимум.
Под 400w Ферито по-добре да не слиза, защото струята въздух ще си е направо "студена" поне при тези външни температури. В момента работи на 475-480w и да ви кажа не е много комфортно. Като вентилатор е.