Може вече да е писано някъде, но този модел, наследник на "Change" ли е? Питам, защото като цена/топлене и дефрости, този модел беше добра оферта. Ако не, кой модел е заместник на въпросния Change? Благодаря предварително!
Може вече да е писано някъде, но този модел, наследник на "Change" ли е? Питам, защото като цена/топлене и дефрости, този модел беше добра оферта. Ако не, кой модел е заместник на въпросния Change? Благодаря предварително!
На него и Виола-та мисля. Сега се сещам, че консумацията е малко по-висока заради подгрева и реално климатика сигурно папка без нея 410 -420 W, колкото си папкат на минимум и Кози, Чейндж, Ломо, Виола, а по всяка вероятност и Бората.
Само да ви кажа че ферито е е с едноредов кондензатор а виола и чеиндж бяха с двуредови. О там и компресора на ферито работи по натоварено за да компенсира липсата на площ на топлообмен. И ето ви висока консумация.
Аз съм убеден че грии тех.информация им е невярна. Не е възможно климатик клас А+ като фери да има консумация по висока от мидея клас Д с соп-2.6. Мидеята ни в магазина е такава и подържа 23гр с консумация 540вата изходяща 40градуса.
Хм , и на мен ми се струват ниски температурите при тези консумации за 12-ка ...
Но от друга страна са дебитите.
Този пост е редактиран от Mig82; 07-01-19 в 17:08.
Според мен Fairy е по-скоро наследник на Lomo.
Топлообменниците им са еднакви като размер, компресорите също ( разбира се Fairy е на R32, бях дал пример в друга тема за сигнатурите).
Сложили са му EEV и нагревател, но явно само с "по-ефективен" фреон и много духане не става
@stainway , а кой модел се явява наследник на Чейндж? Или няма такъв?
Феята е с доста големи дебити. Kaто гледам по сметки излиза същото като Козито, а то си надхвърля копа даже и при смятане с 80% от дебита по спесификация. Предполагам поради факта, че работи много под номинал.
ПС: Бора е наследника на Ломо. Чейнджът не е по-ефективен от Козито или Ломо - просто работи до по-ниски температури.
Ами няма Имат Амбер, Хансол,Корона...
Интересно в Украйна, Fairy го продават като неинверторен до -7:
https://gree.com.ua/catalog/bytovye-...b-k3nna1a.html
Ето тук е каталога за 2018:
http://gree.at/uploads/katalogy/kata...e_2018_rac.pdf
Кофти, при тях вече и цените са по-други. Чейнджа ми харесваше, заради цената. На тези цени, моля да не се засягат ползвателите, бих взел някоя друга марка...
Което доказва, че не винаги наследника оправдава очакванията