Защо не намалиш степента на вентилатора - тогава ще се покачи температурата на струята.
Защо не намалиш степента на вентилатора - тогава ще се покачи температурата на струята.
Vizi, вентилатора беше на 2-ра степен и го намалих на 1-ва, и да има леко подобрение, но при -6гр. външна пак не е особено комфортно. Като качи консумацията на 600-700w вече е друга бира. Благодаря за съвета.
Пробвал съм и на auto, но не мисля, че сваля под 1-ва или поне не съм разбрал, а и след off или дефрост развърта турбината на макс за няколко секунди и почва постепенно да намалява, което е шумно и дразнещо, затова го държа на 2-ра или 1-ва степен. Благодаря все пак за идеята.
Наистина дебитите са много високи, започва от 390 м3/h....
За сравнение U-crown/Vip започва от 290 м3/h
Явно си иска повече пространство и със сигурност не е за спално помещение.
Говорих с един електричар, който ми каза три варианта за това климатика да гори толкова ток:
1. Уреда ми да не показва точно - според мен е малко вероятно, понеже при останалите клими, които имам си показва според характеристиките им
2. Климатика да има проблем
3. Ел инсталацията на къщата. Според него едно време старите кабели в къщите строени преди 40-50 години са по 1кв. и когато на даден консуматор не му стига тока по кабела, то той почва да смучи на макс за да работи както трябва - това не знам колко е вярно.
В крайна сметка ще чакам фирмата, която е монтирала климатика /и от която втори път не бих взел климатик/ да дойдат да го погледнат.
Както по-горе някой написа и аз мисля, че при консумация от 400-500 вата то въздуха, който излиза от Ферито ще е доста хладен. Мерил съм 30 градуса от Ферито при консумация 700 вата. За сравнение Панасоника ми в апартамента на минимума от 195 вата изкарва 28-30 градуса.
Ти на това висок дебит ли му викаш? При мен на 1-ва степен е 450.
Е аз не искам да получа плексит от много духане с хладна струя
Сети ли се да го попиташ като "не му стига тока по кабела", откъде почва "да смучи" повече ток, че да работи както трябва? От водопровода ли?
Ако сечението на кабела ти е малко, то той ще грее яко. Можеш да отвориш контакта и да видиш, разбира се ако визуално можеш да различиш 1 кв.мм. от 2.5 кв.м.
Козито достига 40 при 600-700 W и температура в стаята 22. (най-висока степен 550 м3/час). Много ме съмнява Феята да е по-зле.
То зависи от много работи , но като цяло при него стаята е мн.студена.
В неговия случай има много странни неща. Най-вече максималната консумация. Между другото dodo2000 дали си поглеждал случайно какво е напрежението при пикова консумация.