Ако намериш HRI го вземай покрива помещение от 75 кубика харчи около 50 лева ток в най-големия студ и не отказва и при -20 градуса
Ако намериш HRI го вземай покрива помещение от 75 кубика харчи около 50 лева ток в най-големия студ и не отказва и при -20 градуса
Можеби трябва да се замислиш за последното предложение от споменатата от теб тема. http://zora.bg/main.php?p=products&s...d=1191&hotels=
В къщи имам мидеа MSG12HR, отоплявам хол 20кв., панелка с остъклена тераса. Уверявам те че при -10* климатика вдигна от 22 (постоянно потдържана) на 25* в помещението. Работи и при -20* , както и при продължителна мъгла (няколко седмици) при отрицателни t. На всичко отгоре един друг климатик има монтиран 3 етажа над нашия и се размразяваше върху него!
Недостатъци: При -t* размразява през 40 минути, дори да няма нужда. Всеки път преди да се включи да духа (през около 3-4минути) вътрешния вентилатор се развърта много и духва за момент доста силно и шумно, дори и ако е поставен на най-ниска скорост. Това е дразнещо ако е в спалня.
Ще отоплявам хол с малък бокс, така че това не ме притеснява. По-скоро ме притеснява друго - MSG12HR го дават за 45 муб. м., а MSG12HRI - за 75.Първоначално публикувано от ba4_dido
При мен кубатурата е около 65 и дали MSG12HR няма да е малък за този обем
и второ, MSG12HRI няма ли да е малко по-икономичен от MSG12HR?
в офиса съм си сложил по стария модел MSF-12HR ,сносна машинка ,не отказва в големите студове .. но доста му пада топлоотдаването към -10 и надолу .. монтиран е в около 45 кубика южно изложение .. не бих си го сложил в къщи де - шумничък ,а като включва чак лампата примигва
Взимай инвертора щом ти е 65кубика че тоя модел го няма при вносителя и ще се чудиш после какво да правиш.
Баси... на времето по-бързо се ожених, отколкото сега си намерих климатик.........
В крайна сметка взех това: Midea MSR5 12HRN1
Било нов модел, с фреон 410, клас А... да видим..
Някой да знае нещо за този модел?
Не е лош но ти е малък за помещението и най-вероятно ще ти замръзва.
65 кубика е сериозно помещение ,тая мидейка ще и се завие свят зимата ..
Да се надяваме, че поне на жена е случил.Първоначално публикувано от boishin
Момчета имам проблеми с климатиците ми мидеа 12ски msghr значи тем.на вън е около 12-15градуса вкъщи е около 17 пускам климата да работи на 28 работи час и половина темп. в стаята става около 20!вкарвам го на 30гр.(максималното му)и след 20мин влизам и все едно не духа топло а студено!слизам да видя външното тяло отзаде е в лед размразява в тоя момент на ПРЕ=ДЕФ и го вкарвам го на 28 работи ок!това е ок но се чудя как се размразява леда натрупан в външното тяло-в резим пре-деф или някакъв друг режим които аз не използвам!и как може да прави такъв проблем на 28гр на аутофан е ок на 30гр на аутофан не духа топло!някои може ли да обясни
Здравейте, честита Коледа! Миналата година сложихме една мидеа. Получиха се едни нискочестотни вибрации от външното тяло, които се предаваха по панела и се чуваха в стаята като бучене, въпреки че външното тяло е сравнително тихо. Криво-ляво изкарахме зимата (монтажниците не намериха време да дойдат ), лятото нямаше проблеми, есента сложихме едни тампони, около 1,5-2см дебели с метални шайби от двете страни и прекъснати шпилки през самия тампон. Вибрациите изчезнаха... до сега! Когато навън е около 0* бученето се чува по-силно и от преди. Доста е неприятно. Приемам всякави идеи. Благодаря!
Предполагам,че са много твърди.Имаме няколко модели,различни по височина и еластичност.Само че склада отваря на 5 ян.Сори,засега не мога да ти помогна,освен съвета да се разтърсиш за по-високи и по-еластични.
И друго-я погледни да не е събрал лед отвътре в тавата.Ако е така-няколко шишета гореща вода в тавата
Всъщност бяха доста меки....цялото тяло играеше поне 0.5 см ляво-дясно след като ги монтирахме. Може сега да са се втвърдили от студеното. Мислиш ли че ще помогне с други? Няма как да е събрал лед, по принцип не работи....по разбираеми причини
Меките тампони с разделена шпилка според мен не са подходящи за монтаж на външни тела монтирани на открити места, където са директно изложени на вятър.
При силен вятър и монтирани такива тампони на външното тяло, то играе леко навсякъде и може с времето някоя от тръбите за фреона да се скъса или спука.