Страница 18 от 52 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел.

50-52*

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Има модел MSV1 - 12 HRN2 който е иноксов с огледален панел,изглежда много добре и работи много добре.
    Има и модел MSV1 - 12 HRN1 Енергиен клас А, с фреон 410 ;-)

По отношение на високото налягане ( високата температура на вътрешното тяло ) на Midea. Според мене масово при тия температури навън Midea работи така.

Аз имам в сервиза ми климатик MSR3 12 HR вътрешно тяло, което съм го пуснал с някакво "no name" външно тяло и работи по абсолютно същия начин - почти без да включва вентилатора отвън.

Съвет към потребителите: Не нагласяйте повече от 22 градуса от дистанционното, дайте възможност на компресора да изключва по-често.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Ако при никой друг модела не успее да достигне 64 градуса Целзий, ще считам че bobovo си е направил просто майтап за да види дали ще има реакций и какви ще са те.
    Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Ve4e go kupi MIDEA MSF6-12AR QB s freon R22. Neveroqtna ma6ina nqmam dumi.Pri van6na temp ot 6 gradusa ishodnata vatre e 62 bez reotana da e vklu4en .A s nego 73 neveroqtno.Nqma baza sravnenie s MIDEA MSG-12HR no i ot nego sam dovolen.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

И аз да се включа по темата,имам 4 Мидеи,2-та са мsg12 ,и по 1msf6 и msv12,и аз мерих температурите на msg12,на студено стуярта пада до 3 градуса а на топло до 65 градуса и почти веднага изключва,сигурно тогава сработва някоя защита.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Хора не разбрахте ли че ако нямате пари за хубав климатик трябва смело да взимате Мидея без значение каква серия,само сериите CSU и MSM3 даваха малки проблеми но тях вече не ги внасят.За парите си машините са много добри,работят и при ниски и при високи температури абе с три думи - от евтините по-добро няма!

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Разгледах до колко градуса са нормалните температури до които се затопля топлообменника на вътрешното тяло в режим отопление, заложени в програмите за работа на различни марки инверторни климатици. Температурата се следи от тръбния датчик на вътрешното тяло.

Toshiba RAS-B13SKVP-E - Когато температурата се повиши и е в границите 52-56 градуса, не се разрешава на компресора да увеличава скороста си. Скороста на въртене на компресора започва да се редуцира при темпуратури над 56 градуса. Контрола върху скоростта частично се прекратява когато температурата спадне и се задържи в диапазона 48-56 градуса и напълно се прекратява при температури под 48 градуса.

Sanyo SAP-KRV126EHDS - Когато температурата се повиши над 53 градуса, скороста на въртене на компресора се редуцира. При спадане на температурата в диапазона 47-53 не се разрешава на компресора да увеличава скороста си. Контрола върху скоростта се прекратява когато температурата спадне под 47 градуса.

Panasonic CS-E12GKE - Ограничаване честотата на въртене започва постъпково при температури над 48 градуса. Максималната температура която се смята за нормална е 55 градуса, при над 60 градуса се подава команда за изключване на компресора.

Mitsubishi electric MUZ-GA35VA - Намаляване честотата на въртене започва при темпуратури над 55 градуса. Ако температурата надхвърли 70 градуса, външното тяло се изключва.

Mitsubishi heavy
    SRK35ZD-S – За нормални се смятат температури в диапазона 48-53 градуса, като не се разрешава на компресора да увеличава скороста си ако температурата е в тези граници. Ако температурата достигне 58 градуса, започва да се редуцира скороста на компресора с 8 оборота през 20 секунди, ако тази температура се задържи над 1 минута, климатика се изключва. Контрола върху скоростта частично се прекратява ако в продължение на 20 секунди температурата спадне и се задържи в диапазона 48-53 градуса.

Fujitsu General ASU12RLQ - За нормални се смятат температури в диапазона 53-55 градуса, като скороста на компресора се контролира така че да не надвиши горната граница. Ако температурата надхвърли 55 градуса, започва редуциране скороста на компресора в четири стъпки през 120 секунди, като последната стъпка е изключване на компресора. Контрола върху скоростта частично се прекратява когато температурата спадне и се задържи в диапазона 52-55 градуса и напълно се прекратява при температури под 50 градуса.

Midea MSC-12HRDN1 - За нормални се смятат температури до 53 градуса. Ако температурата се повиши и е в диапазона 53-63 градуса, скороста на компресора се редуцира по начин да не надвиши горната граница. Ако температурата надхвърли 63 градуса, компресора се изключва.

Haier HSU-12RU03/R2(SDB) – За нормални се смятат температури до 55 градуса. Ако тази температура бъде надхвърлена, започва редуциране скороста на въртене. Контролът върху честотата се прекратява при температури по-ниски от 48 градуса.

Това са температури измерени на самия топлообменник, температурата на издухвания въздух е по-ниска.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

[Измерено вече с професионален измерителен уред за темп. КМ 451 за мое най голямо разочарование духа с 52градуса макс и след спиране на външната перка спада до 47градуса и после пак така до 51-52 градуса.Извинявам се на всички които заблудих с недостоверното инфо!!! Измерването е направено при 4 градуса външна темп.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

bobovo, Заснетия от теб видео файл може да качиш в един от многото сайтове за видео споделяне в интернет.

Тук само трябва да поставиш линк към видеото.

11. Тук е от
    Aug 2007

В стаята на детето сложихме INVERTER на този модел MSG 12 HRI.
    А в спалнята е конвенционалния MSG 12 HR.

Е НЯМАТ НИщО ОБщО!
    Инвертора и охлажда и топли като хала!
    При зададени 22* топли много повече - веднъж измерих 24* в най-отдалечената от него точка на 80см височина от пода! Затопля много бързо стаята. Верно че е малко преоразмерен за обема, но нали трябва да поддържа определената температура, а той вдига повече!

Сега не знам кой не работи добре - конвенционалния или на инвертора нещо му има и не мери добре?
    Какво ще ме посъветвате да питам утре техниците идват!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Midea o9 hrdn1 пр налягане 35 bar и темп на вътрешното тяло 55 градуса, намалява оборотите на компресора и държи температурата на 52 гр и налягането на 32 bar.

Засега не съм много доволен как топли 15кв стая, не прави сауна като се има предвид че го пусках вчера при външна т 18-20 градуса.
    Монтажа е много качествен с тръбен път 1,3м и обезвъздушаване както си му е реда.

13. Тук е от
    Jun 2008

сигурен ли си за тези 35 и 32 бара. да неса 25 и 22.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте,имам Мидейка MSG 12 HR,и искам да попитам на режим топло,как е по добре да се държи степента на вентилатора-слаба,средна,силна или ауто?Има ли някакво значение за компресра,за да не се натоварва.Бяха ми казали,че е по добре ще отоплява през зимата,ако нагласяш климатика на по-висока температура,а степента на вентилация да е на най-слаба?Какво е мнението ви?

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от bokanegra
    Здравейте,имам Мидейка MSG 12 HR,и искам да попитам на режим топло,как е по добре да се държи степента на вентилатора-слаба,средна,силна или ауто?Има ли някакво значение за компресра,за да не се натоварва.Бяха ми казали,че е по добре ще отоплява през зимата,ако нагласяш климатика на по-висока температура,а степента на вентилация да е на най-слаба?Какво е мнението ви?
    Температурата - по твой избор. Вентилатора е по-добре да е на макс, тогава климатика е най-ефективен. Ако не ти е комфортно, тогава го намали докато си в стаята и го усили преди да излезеш. Това важи и за режим охлаждане

17. Тук е от
    Dec 2007

Ами,когато вентилатора е на мах.,няма ли по бързо да си издухва топлото,и после да спира по-често да размразява?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от denuchi
    сигурен ли си за тези 35 и 32 бара. да неса 25 и 22.
    Да напълно. със 410 а е зареден, вероятно заради това са тези стойности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 52 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе