не говори така на един от най запознатите членове на форума ,всеки от постовете му чета с интерес а аз не съм бос на тая тема .. подобни температури определено са абсурдни ,а човека каза че няма обяснение за тях
не говори така на един от най запознатите членове на форума ,всеки от постовете му чета с интерес а аз не съм бос на тая тема .. подобни температури определено са абсурдни ,а човека каза че няма обяснение за тях
Разбира се че не знам всичко. Това което знам го чета от написаните от производителите описания и обяснения.
Производителя е написал че така трябва да работи модела. Нима бих могъл да оспорвам програмата му за работа при положение че моите знания за нея ги взимам от описанието на самия производител. Този който е произвел климатика трябва най-добре да знае как трябва да работи.
Искам да използвам случая и да си призная че не ми е ясно как така производителя пише че този модел трябва да работи по описания начин а той изглежда не работи. Ако някой има обяснение, моля да го сподели.
отговорям първо на "Alexi" не споря че е един от най запознатите членове на форума. трябва да има и такива хора, но просто попада в един спор с човека който казва моят кл. духа 68 гр. той казва не е възможно дори и на теория според документациите. вместо да му каже да си работи и така при минус 5 гр. той спори че при 10гр плюс неможе толкова висока темпер. явно единият лъже или дригият неразбира. (не искам да обиждам никого с това). превръща се в един спор в от който никой няма нужда. а сега да попитам и "valen1 ". знае ли как се пише софтуера за клим. какво се иска какви са изискванията и т.н.. защото без да се хваля малко или много се занимавам с това с писането на софтуер.. и ако има желание мога да го поканя да види нагледно за какво става въпрос. и с това с което започнах никой няма нужда от безмислени спорове но понякога от там излиза и истината
valen според мен е прав.аз несъм виждал климатик на който да му дават да изключва компресор над 60 гр.
Всъщност в момента разглеждам техн.инструкция на климатик,който при 49гр.увеличава степен на вътр.вентилатор на висока,на52 гр.изключва външен вентилатор,и при 65 гр при работа на компресора повече от 5 мин го изключва.
valen,схема която пуснах не е на Мидея,а на Shanghong,друга китайска фирма,откъдето са последните Осаки.Имам цялата сервизна книга за всички модели на Мидея отпреди 3 год,но трябва да я потърся.утре ще я потърся.Те моделите нямат промяна.
Meжду другото тази схема която пуснах е на машини,които горят компресори повече отколкото е нормално.Според мене е защото късно гасят компресора и го товарят
Даите да потърсим истината 4е с тия 68 градуса току виж утре народа се иурнал да купува Мидея и после ела виж коментарите на недоволни клиенти .
bobovo . Пробваи замерванията с друг термометър за които се знае 4е показва вярно .И аз преди година имах един които ми показваше 65
но беше дале4е от истината 55 .
За мен спорът не е кое е възможно и кое не а кое е нормално и допустимо за продължителната безпроблемна работа на една машина .
Познавам хора които пишат софтуер и не искам да пиша 4е ще стане еднааааааааа................................
denuchi Все пак се надявам да напишеш каквото знаеш за софтуера защото съм сигурен 4е не само аз се интересувам .А ако си от Варна и като се прибера след няколко месеца ме поканиш и мен , с удоволствие ще поговорим и за климатици и за софтуер .
Не е зле да се пусне една тема .. Софтуер за климатици и вси4ко свързано с него .
Valen1,пуснах ти на имейл сервизната инструкция-същата като твоята
на първо време. от бургас съм. а дали е нужна тема за софтуер немисля че ще има смисъл от цялата работа. в повечето машини той е заложен и не подлежи на промяна и настройки. това става ако правиш една машина от нищото. тогава е време за софтуер. кога да тръгва кога да спира какво да прави при дадени данни от датчеците и т.н. всико е взаимно сързано.. за писанети си има дадени програми и всички са различни в зависимост от контролерите на коя фирма използваш. а самият софтуер си е доста скъпо удоволствие.
Първоначално публикувано от nikiexp
[Измерено вече с професионален измерителен уред за темп. КМ 451 за мое най голямо разочарование духа с 52градуса макс и след спиране на външната перка спада до 47градуса и после пак така до 51-52 градуса.Извинявам се на всички които заблудих с недостоверното инфо!!! Измерването е направено при 4 градуса външна темп.
Възможно е.По принцип компресора трябва да изключи на 60гр,но той има зададено няколко минути закъснение след като е замерил тази температура и понеже времето е топло,много бързо вдига темп.за тези мисля че са 3 или 5 мин.Izvinqvam se za latinicata no pi6a ot gsm tai kato kompa mi zdade bogu duh.Ta da se varnem na vaprosa smenih multiceta s profesionalen elektronen termometar i ot 68 sas staria novia pokaza 64,7 ako iskate moje i klip4e da vi postna samo mi kajete kak stava.
Очаквам да се включат и други собственици на модела с замерени стойности на изходящия въздух при максимална степен на вътрешния вентилатор. Все пак това е един от най-разпространените модели в България, не се ослушвайте ами вземете участие.
Ако при никой друг модела не успее да достигне 64 градуса Целзий, ще считам че bobovo си е направил просто майтап за да види дали ще има реакций и какви ще са те.