Предполагам че ванко68 е прав ако има лед в тавата се получва така че компресора подпира в леда и затова се усилва шума.Първоначално публикувано от vanko68
Предполагам че ванко68 е прав ако има лед в тавата се получва така че компресора подпира в леда и затова се усилва шума.Първоначално публикувано от vanko68
...а също така, през зимата гумените тампони се втвърдяват от студа /както тези под външното тяло, така и тези на компресора/. Също не трябва да се пренебрегват и високите обороти на компресора при по-високо натоварване....
Но, "брума" е отвратителен! В нашия офис имаме монтирано LG(може би 24-ка, не знам), работи добре. В съседният офис, монтираха Мидеа(не знам каква ). Брум ужасен. Излизам да разбера от какво е. Мидеата бръмчи като обезумяла, няма лед(по външното),вентилатора(външият) не се върти.., само бръмчи(бръмчи, та се не трае). Какво прави тая Мидеа в този момент ? "Размразява" ли се или ще "сдава багажа"..?
Вижте, за да разбера дали климатика работи трябва да си поставя ръката на него. Забравих да кажа че горния край е наклонен 2см назад от вертикалаВъншното тяло действително играе, но тръбния път образува "L" с обща дължина близо 1.5-2 метра,тялото е на завет между 2 тераси.Първоначално публикувано от valen1
Здравейте...Бихте ли споделили , що за машина е този модел : Midea MSV1-18HRN1 Благодаря предварително...
Имам същия модел самоче 12-ка.пре -доволен съм от него,топли и охлажда много добре.Първоначално публикувано от vencitaxi
Здр. имам едно питане за климатик MIDEA MSG-12 HR.Значи до колкото съм запознат с тоя модел климатик следва да размразява по таймер не с датчик на външния топлообменник. Проблема е следния. Задал съм му темп. 24 градуса вентилатора на макс външна темп -2 стайна 15 градуса и пускам климатика би следвало след пускането на климатика до 60 мин да влезе в режим дефрост /размразяване/ да но не .Рабори 120 мин без да спре.Изходната темп. от вътрешното тяло е 47 градуса до 35-тата мин и след тва почва да заскрежава равномерно.Да но след 40 мин на постоянна работа вече почва да побелява повече по външния топлообменик и разбира се вътрешната темп. на издухване вече е 44 и така работи до 2 часа и 30 мин без да влезе в дефрост режим.И когато му сваля темп с 2 градуса надолу разбира се влиза в дефрост. Като го наглася на 20 градуса да подържа нямам проблеми с размразяването.Мисълта ми е нали има таймер за дефрост?Защо след 40-45 мин постояна работа без да изклучи не влиза в дефрост а трябва да му смъкна градусите за да изключи и да влези в дефрост?
Вентилатора не ли по комфортно да е на средна вентилация. Моя MSV1-12HRN1 размразява много рядко дори немога да го хвана на колко време и какъв алгоритъм ползва и на 23 топли добре. Докато другия ми модел MSF6-12HR размразава на 45 минути редовно.
Старата MSG HR не е с таймер,следи тръбния вътр.датчик.
Аз не съм виждал климатик да размразява само по таймер,винаги следи няколко показателя-време на работа на компресора,време на работа на външен вентилатор,ефективност на работа/дали поддържа зададена температура или вътр.температура пада и др./Старата MSG HR не е с таймер,следи тръбния вътр.датчик.
То за всеки модел си има пдф но то кои да ги чете пък и те неса на бг.
jori-това е за истинските клими,доста от "дърветата" са на таймер-Осаките и Мидеите имат някои модели, на "българските"Елит,Келон,Крафт,като им махнеш дефрост-датчика и превключват само на таймер,засичал съм ги по часовник.Не е възможно в различни условия да се размразява абсолютно на еднакви интервали.
Ванко,не е вярно.И те са така.Няма дефрост само на таймер.иначе щяха на +15*С,като ги пуснеш на топло,да ти правят на 45 мин.дефрост по 10 мин.,а то не е така.
Правят и при +15 на 45 и после на 90 минути .