Повреден сензор за стайна температура.
Повреден сензор за стайна температура.
Имаш в предвид датчика за темп. на вътрешното тяло ли ?Първоначално публикувано от lavsho
MSG -HRN1 na R407 si kape.Imahme minalata godina 4 montirani i 4-te prokapaha.vnositelq kaza da im kupuvame legen4eta.
Според теб прокапването по чия вина е? Мен ако питаш е по вина на монтажника,демек вината е твоя.
И друго-тука си пишем на български. Липса на уважение е да ме караш да се напъвам да ти чета маймуницата.
valen1 ти е дал грешките. В превод означава че ти е прекъснал вътрешния термо датчик.
Привет, преди няколко дни купихме за вкъщи климатик Midea MSG-12HRN2, монтираха го момчетата, но като го пуснах като тръгнаха от външното тяло се чува един шум, който наподобява нещо като бълбукане, характерно ли е това за външните тела? Също така, външното тяло до колкото знам трябва да има предпазна мрежа, а този модел няма - директно имаш достъп до онези ребърца, не знам как се наричат, греша ли, ако може някой да приложи снимка отзад или отстрани на този (или подобен) климатик.
Мрежата е безсмислена, някои нарочно я махат, пречи зимата. А бълбукането ти е фреона.
Искам само за пяната да спомена, аз никога не съм имал проблеми, независимо че слагам от обикновената, тая която създава налягане. Може би внимавам с количеството, после изразвам като изсъхне и отгоре замазвам със силикон. А често се случва да пропусна пяната и направо силикона. Относно пяната да добавя че има и такава за прозорци (поне така пише на флакона), която не създава налягане и не надува и изкривява каквото и да било. В случая за да не се смачка гофрето би била удобна. Това само информативно
БДа, всъщност размислих, че ако има мрежа, между нея и ребрата се образува лед, който като се отпуска през деня може изкриви въпросните ребра, явно наистина е по-добре без нея. А въпросното бълбукане - благодаря, като сложа ръка на вътрешната страна на стената, на която е закрепено външното тяло се усещат вибрации, не е допряно до арматура за да се блъска някъде или нещо подобно. Предполагам от външното тяло ще да е, може ли някой да ми даде линк или да обясни накратко как се отваря най-лесно външното тяло (ясно ми е, но идеята ми е да няма някой тънкости).Първоначално публикувано от deian
Аз съм най-обикновен ползвател на климатици и никога не съм монтирал такива. Но не ми е ясно защо пяната трябва да смачка маркуча за конденза. Първо той не е ли армиран или само така ми изглежда. И второ не е ли нормално пяната като се разширява да търси най-малкото съпротивление? А това е през дупките отвън и отвътре. Какво ще я накара да смачка маркуча при положение, че има откъде да си излезе най-спокойно!!!!!!!!!!
Зависи от кондензния маркуч ако е този с който работим неможе да го смачка но ако е такъв като на някой климатици който дават в комплеката може да го смачка понеже са направени като от найлон.
Освен това пяната се втвърдява първо отвън като кора.После вътрешната част,втвърдявайки се по-късно, вече смачква конденза,който,ако е от оригиналния,както казва Велев,е мек като ...
Ceresit имат пяна за лепене на топлоизолация Ceresit CT 84 Express изобщо не се раздува колкото сложиш толкова.Това според мен ти е варианта да не рискуваш с тръбите и обикновенната за прозорци.Първоначално публикувано от provigo
Аз съм за инертните, традиционни материали. гипсови шпакловки и хоросан. Щях да получа инсулт, като видях пяната на последната ми климка. за щастие всичко си е наред. Когато е пяна, да е слабораздуваща се. Но задължително да се замаже отвътре и отвън, и да се шпаклова. В противен случай става на гъз от слънцето и започва да абсорбира влага след време.Първоначално публикувано от granity
Аз тъпча дупката с парчета от стиропора от опаковката на климата,отвътре внимателно с гипс или при малка дупка с акрилен силикон ,а отвън с битумен силикон.