Това за сиропора и на мен ми хрумна, наскоро посъветвах един колега да го направи. Интерсно, защо много монтажни фирми оставят огромни, грозни дупки, наместо добри впечатления. Разликата като разходи е 5 минути + 2 лева.
Това за сиропора и на мен ми хрумна, наскоро посъветвах един колега да го направи. Интерсно, защо много монтажни фирми оставят огромни, грозни дупки, наместо добри впечатления. Разликата като разходи е 5 минути + 2 лева.
Какви 2лв.гипса е толкова за няколко кг. насипен. И аз от две години го правя с гипс и е естетично и вътре и отвън не бие на очи.
Може ли някой да ми каже как да накарам Мидеа MSG - 09 HRN1 да работи, само на студено под 16 градуса!!
Ако е за малко,просто й затопли вътрешния сензор с пръсти.Ако ще работи постоянно-питай на лични.
Настъпиха няколко студени дни и реших да видя как топли животното (охлажда много добре) но уви в стаята си седи хладно духа топло ама една духалка духа по горещо от него. Да дадете някакъв съвет какво да правя да ги викам ли или нещо да проверя???
Естественно че духалката изкарва по топъл въздух. Климатика му трябва време все пак работи на съвсем друг принцип от духалката.
p0ckata, Измери каква е температурата на издухваният от тялото въздух след 15 минути работа след като си му задал максимални стойности на температурата и вентилатора от дистанционното. Измери също вътрешната и външна температури.
Всъщност каква температура, трябва да поддържаш.Първоначално публикувано от brex
Ако трябва да се поддържа под 18° това не е проблем , но тябва да се добавят елементи към въздушния датчик, или да се смени.
Все си мисля че 2 часа не е малко време. Тези ми наблюдения за духалката и климатика са след толкова време работа ако туй му е максимума е... го у климатика.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
p0ckata, виж какво е написал valen1:
Направи тези 3 замервания и ще може да ти се отговори по-прецизно, иначе - викаш си техниците...Първоначално публикувано от valen1
Що се отнася до сравняването на изходящия въздушен поток от духалка и вътрешно тяло на климатик като температура - е неуместно.
Климатика винаги духа с по-ниска toC в сравнение с духалка 2kW.
Вчера ми монтираха MSG 12AR в ателието на жена ми,първи наблюдения-качеството на изработка и качеството на пластмасата на вътрешното тяло и качеството на изработка на външното са на светлинни години от тези на инверторната ми Осака CH 14LBP монтирана преди три години,жалузите за ориентация на въздуха наляво-надясно са от някакъв смешен черен полиетилен,самата пластмаса от която е изработено вътр.тяло е изключително нискокачествена и недобре излята ,с някакви смешни лампички,лично аз такова чудо не бих сложил вкъщи.
При достигане на зададената температура турбината продължава да върти въздуха вътре, макар и вертикално да измества струята нагоре.
Поради леко бръмчене се наложи да махнем ламарините на външното тяло и в него не видяхме нито нагревател, нито термостат, който да го командва.Джаджата която се монтира отдолу за отвеждане на водата е направена колкото за отбиване на номера,гумичката не уплътнява и водата тече през него(наложи се направи си сам-изрязване на още една гумичка ).
Толкова за отрицателните страни,сега положителните-топли много(поне за вчерашната температура- 9 градуса) с включен нагревател-720 W и без него,тихи вътрешно и външно тяло,добра изработка,качество и външен вид на дистанционното.
И все пак като се замисля е добро предложение впредвид цената си-465лв.+150 лв. за монтаж в офис помещения,цехчета,складчета,ателиета,фризьорски и козметични салони и т.н. за вкъщи препоръчвам да се отделят повече пари и да се купи нещо малко по-качествено поне на външен вид.
Привет, вкъщи се появи ДОСТА голям проблем!
При работа на климатика в режим на затопляне след няколко цикъла на дефроз, се чува връщане (за момент) на газа във вътрешното тяло (изсъскване и избълбукане), панелите на вътрешното тяло се покриват със лек скреж, който се разтапя при работен режим на отопление и както сами се сещате - ефектът е мокър таван (и част от стената). Това се случва при преминаване в дефрозт, но не всеки път.
Питата на външното тяло заскрежава 3/4 навивки отдолу и 2/3 по средата, което ми мирише на намаляващ фреон (а климатика е закупен преди 2-3 месеца).
Благодаря предварително!
krisku, Това, че тавана и стената ти са мокри какво общо има с работата на климатика. По какво преценяш, че за това е виновен климатика. При това връщане, за което говориш вътрешният вентилатор продължава ли да върти, без да спира.
Валят дъждове в страната от няколко дни и ще валят още няколко, да не би от това да е мокра стената и тавана ти.
Когато се получи въпросното връщане, вентилатора на вътрешното тяло спира да върти. А заскрежаването не знам защо се получава, не го прави всеки път а през някакви определени периоди, просто при дефроз вътрешното тяло се покрива леко със скреж (тази сутрин го видях покрит), и когато климатика започне да топли, тази скреж се изпарява и предполагам заради това се получават тази влага. Не е от дъждовете, дори се качвах на тавана - нищо подозрително.
Това връщане през колко време става и колко е като продължителност. Колко време климатика работи на отопление преди да се случи обръщането.