Страница 34 от 52 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Цитат Първоначално публикувано от Ronin
    480 волта 30 микрофарада е капацитета.........компресора е пътник и то има няма 2 години.....мисля си пак за съшия модел така и така тръбния път към вътрешното тяло е с заварка(спойка).....да метна само ново външно тяло и ще останат части за ремонт........Вече не мига а направо като включи компресора и пада предпазителя.........По принцип компресора в една посока ли се върти или с размяна на фазата обръща.........Кипаджия съм но с климатици не ми се е налагало да се занимавам та затова задавам въпроси

п.с С различни посоки на въртене не се ли обръща топло студено ??
    Измери ли кабелите на компресора към корпус?
    Смяната на режимите на работа ги прави като сменя посоката на фреона но с един двоен клапан.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Бургас

Он си знае-компресора и това е!Не разбрах смени ли кондензатора или смяташ е по-добре да си купиш нова кола,ако ти се е спукала гумата на старата.

4. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от frescor
    Он си знае-компресора и това е!Не разбрах смени ли кондензатора или смяташ е по-добре да си купиш нова кола,ако ти се е спукала гумата на старата.
    Смених кондензатора ...промяна няма......

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Измери ли кабелите на компресора към корпус?
    Смяната на режимите на работа ги прави като сменя посоката на фреона но с един двоен клапан.
    Не съм ги мерил....но смятам да откача всичко и да подам директно захранване на компресора........Какво по точно имаш в предвид ?

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ти си голям КИП-аджия бе пич предпазителят гърми ,не си мерил намотките към корпус и щял да подава директно захранване на компресора...еми пробвай може да стане интересно.

6. Тук е от
    Aug 2008

Приятелю идея си нямаш даже колко голям кипаджия съм.(и в прекия и преносен смисъл)....не съм правил нищо освен кондензатора понеже климатика виси на 12 метра и за да го достигна се провисвам до кръста ........комплекси ...комплекси...

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Значи успя да смениш кондензатора ,а не успя да го премериш с мултицета дали е здрав...?Все едно - 99% си за компресор.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

и аз съм със същия климатик трета година го карам пушка е има само един недостатак на отопление и него го лекувам когато е по влажно времето и работи към 1 час без да спре много замръзва виншното тяло само намалем настройката на температурата докато изключи и влиза в размразяване и пак дигам настройката и работи и зимно време не се изключва и няма проблеми дано да искара още 10 години :D

10. srs
    srs е офлайн

Тук е от
    Jul 2010

Здравейте! Насочил съм се да си купя този модел -Мидеа MSG 12HR. Ще се ползва предимно зимата за отопление. Стаята е около 53 кубика.Прочетох доста в този форум и ми хрумна една идея. Искам да ви попитам осъществима ли е? Тъй като често се оплакват хората, че отдолу е студено а на тавана топло, а климатика изключва преди долу да се е стоплило.Предложението ми е чисто и просто да се сложи вътрешното тяло на около 1.20 височина, а не горе на тавана. Така ще духа надолу на пода и в краката топлото . От друга страна топлия въздух ще се движи към тавана а по средата на стената на стаята ще е тялото и няма да се изключва често без отдолу да е достигнала нужната температура, защото ще засмуква въздух от средно ниво в стаята.Какво мислят специалистите за това? Убягва ли ми нещо важно? Благодаря предварително!

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от srs
    Здравейте! Насочил съм се да си купя този модел -Мидеа MSG 12HR. Ще се ползва предимно зимата за отопление. Стаята е около 53 кубика.Прочетох доста в този форум и ми хрумна една идея. Искам да ви попитам осъществима ли е? Тъй като често се оплакват хората, че отдолу е студено а на тавана топло, а климатика изключва преди долу да се е стоплило.Предложението ми е чисто и просто да се сложи вътрешното тяло на около 1.20 височина, а не горе на тавана. Така ще духа надолу на пода и в краката топлото . От друга страна топлия въздух ще се движи към тавана а по средата на стената на стаята ще е тялото и няма да се изключва често без отдолу да е достигнала нужната температура, защото ще засмуква въздух от средно ниво в стаята.Какво мислят специалистите за това? Убягва ли ми нещо важно? Благодаря предварително!
    убягва ти най-важното-КОЛКО ГРОЗНО ЩЕ СТОИ.

12. srs
    srs е офлайн

Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    убягва ти най-важното-КОЛКО ГРОЗНО ЩЕ СТОИ.
    Не мисля, помислил съм по въпроса! Мен ме интересува дали ще работи добре и дали може да има някакви технически проблеми.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

SRS аз съм един от многото селски тарикати(малоумници)дето си мислеха ,че дали ще си с мидея,елит,дайкин,митсубисши или др. разлика няма...................и това е така докато не стане студено и не дойдат сметките за тока.вземи на кредит,вземи на заем ,но си купи климатик.останалото е приказки на хора ,които не разбират или на хора евтини на брашното и скъпи на триците.не слушай разбирачите, а препателите....................или КЛИМАТИК или НИЩО(МИДЕЯ,НИПОН,ОСАКА,ВАМ ПУМ,БАЙ МАНГАЛ)

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Поздравления за откровеността, DUNDURMA.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

+1 Малко хора са склонни да си признаят. Повечето настояват до последно и обвиняват кого ли не. Но никога себе си.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

ми момчета така е..........не искам да набутам хората,а да им обясня че инвестицията от хиляда и кусур лева си заслужава.в едната стая съм елит,а в другата с дайкин и за да стопля отварям стаята ,където е дайкина.НИКОГА ПОВЕЧЕ БОКЛУК..............за дайкина съм взел кредит от джет(много евтин) но не съм съжалил и за секунда.

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

+1
    В този ред на мисли ако беше взел Дайкин Профешънъл ...направо щеше да "паднеш от коня"...ама си е бая цифра .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 52 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе