Измери ли кабелите на компресора към корпус?Първоначално публикувано от Ronin
Смяната на режимите на работа ги прави като сменя посоката на фреона но с един двоен клапан.
Измери ли кабелите на компресора към корпус?Първоначално публикувано от Ronin
Смяната на режимите на работа ги прави като сменя посоката на фреона но с един двоен клапан.
Он си знае-компресора и това е!Не разбрах смени ли кондензатора или смяташ е по-добре да си купиш нова кола,ако ти се е спукала гумата на старата.
Смених кондензатора ...промяна няма......Първоначално публикувано от frescor
Не съм ги мерил....но смятам да откача всичко и да подам директно захранване на компресора........Какво по точно имаш в предвид ?Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Ти си голям КИП-аджия бе пич предпазителят гърми ,не си мерил намотките към корпус и щял да подава директно захранване на компресора...еми пробвай може да стане интересно.
Приятелю идея си нямаш даже колко голям кипаджия съм.(и в прекия и преносен смисъл)....не съм правил нищо освен кондензатора понеже климатика виси на 12 метра и за да го достигна се провисвам до кръста ........комплекси ...комплекси...
Значи успя да смениш кондензатора ,а не успя да го премериш с мултицета дали е здрав...?Все едно - 99% си за компресор.
и аз съм със същия климатик трета година го карам пушка е има само един недостатак на отопление и него го лекувам когато е по влажно времето и работи към 1 час без да спре много замръзва виншното тяло само намалем настройката на температурата докато изключи и влиза в размразяване и пак дигам настройката и работи и зимно време не се изключва и няма проблеми дано да искара още 10 години :D
Здравейте! Насочил съм се да си купя този модел -Мидеа MSG 12HR. Ще се ползва предимно зимата за отопление. Стаята е около 53 кубика.Прочетох доста в този форум и ми хрумна една идея. Искам да ви попитам осъществима ли е? Тъй като често се оплакват хората, че отдолу е студено а на тавана топло, а климатика изключва преди долу да се е стоплило.Предложението ми е чисто и просто да се сложи вътрешното тяло на около 1.20 височина, а не горе на тавана. Така ще духа надолу на пода и в краката топлото . От друга страна топлия въздух ще се движи към тавана а по средата на стената на стаята ще е тялото и няма да се изключва често без отдолу да е достигнала нужната температура, защото ще засмуква въздух от средно ниво в стаята.Какво мислят специалистите за това? Убягва ли ми нещо важно? Благодаря предварително!
убягва ти най-важното-КОЛКО ГРОЗНО ЩЕ СТОИ.Първоначално публикувано от srs
Не мисля, помислил съм по въпроса! Мен ме интересува дали ще работи добре и дали може да има някакви технически проблеми.Първоначално публикувано от DUNDURMA
SRS аз съм един от многото селски тарикати(малоумници)дето си мислеха ,че дали ще си с мидея,елит,дайкин,митсубисши или др. разлика няма...................и това е така докато не стане студено и не дойдат сметките за тока.вземи на кредит,вземи на заем ,но си купи климатик.останалото е приказки на хора ,които не разбират или на хора евтини на брашното и скъпи на триците.не слушай разбирачите, а препателите....................или КЛИМАТИК или НИЩО(МИДЕЯ,НИПОН,ОСАКА,ВАМ ПУМ,БАЙ МАНГАЛ)
Поздравления за откровеността, DUNDURMA.
+1 Малко хора са склонни да си признаят. Повечето настояват до последно и обвиняват кого ли не. Но никога себе си.
ми момчета така е..........не искам да набутам хората,а да им обясня че инвестицията от хиляда и кусур лева си заслужава.в едната стая съм елит,а в другата с дайкин и за да стопля отварям стаята ,където е дайкина.НИКОГА ПОВЕЧЕ БОКЛУК..............за дайкина съм взел кредит от джет(много евтин) но не съм съжалил и за секунда.
+1
В този ред на мисли ако беше взел Дайкин Профешънъл ...направо щеше да "паднеш от коня"...ама си е бая цифра .