Страница 41 от 52 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 773
Like Tree59Одобрявам

Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел

Значи за да няма веднъж фреон има теч и той е следствие от местенето най вероятно. И не са ли отстранили теча пак ще изтече и два пъти пари за зареждане. Дори и при преместване е задължително вакумиране и проверка за теч.

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Значи за да няма веднъж фреон има теч и той е следствие от местенето най вероятно. И не са ли отстранили теча пак ще изтече и два пъти пари за зареждане. Дори и при преместване е задължително вакумиране и проверка за теч.
    Значи вие като сервизен тябва да знаете че повечето машини не винаги успяват да изтеглят фреона (дали вие не сте го изчакали или дали машината не е успяла) момчетата евала за което никакви пари не ми взеха уточниха че грешката може да е в тях и ако ако се прояви отно да се обадя за да доидат да надуват и да търсят проблема.
    п.с. Обезваздушина машината преди поставяне за съжаление бе топло тогава и я пуснаха на охлаждане.
    п.с.2 Не искам да прозвучи като заяждане това.
    п.с 3 без лоши чуства и мерси за компетентното мнение по моя проблем.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Външното тяло не би могло да събере фреона само ако тръбният път е бил дълъг и при първоначалният монтаж е бил доливан допълнителен фреон.

Когато фреонът е в повече за капацитета на външният топлообменник при достигане на максимума компресора спира да нагнетява и започва да бучи от увеличеният ток при блокирал ротор.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Има една приказка "Където е текло пак ще тече"
    А като "сервизен" не допускам такива грешки защото не е добре нито за мен нито за клиента. Още повече че вместо да ида да работя на нов монтаж аз ще си губя времето да оправям грешките си.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте. Имам климатика от заглавието на темата. Жената обаче вече не издържа и иска да ме бие с нещо по главата. Проблема е следния. При достигане на зададената температура, спира компресора, а перката на вътрешното тяло продължава да върти и се получава все едно че духа студено. Знам, че на този модел е така. Но няма ли някакъв начин да се направи вътрешното тяло да спира заедно с компресора за да се избегне ефекта на обдухване с хладен въздух.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Вътрешният вентилатор при изключен компресор работи в зависимост каква е температурата на вътрешният топлообменник. Ако температурата е под +20°, а това означава, че и входящият в климатика въздух е под тази температура вентилатора ще изключи, ако е над ще работи. За по-сигурно направи проверка дали поведението на работа е такова, каквото го описах.

Може да излъжеш датчика на топлообменника да мери по-ниска температура от реалната като добавиш последователно към него съпротивление. Например 2kΩ допълнително съпротивление при този датчик са температурна разлика 3°С, 4kΩ са към 4,5°С. Датчика на вътрешният топлообменник се ползва също, като защита на компресора ако има прегряване, така че започни с малко.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от asenpl
    Здравейте. Имам климатика от заглавието на темата. Жената обаче вече не издържа и иска да ме бие с нещо по главата. Проблема е следния. При достигане на зададената температура, спира компресора, а перката на вътрешното тяло продължава да върти и се получава все едно че духа студено. Знам, че на този модел е така. Но няма ли някакъв начин да се направи вътрешното тяло да спира заедно с компресора за да се избегне ефекта на обдухване с хладен въздух.
    Ако говориш за Midea MSG-12HR той на отопление след спиране на компресора вътрешния вентилатор работи 30 сек. след достигане на темп. и той спира.Ако при теб не е така значи имаш проблем с климатика.

valen1 на Midea MSG-12HR на R22 при отопление 30сек. след спиране на компресора /при достигната темп/ вътрешния вентилатор трябва да спре.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

През годините какво ли не се продаде с това означение. Внесоха първоначално добри модели, зарибиха пазара, тръгна мълвата, че работели добре и после почнаха да лепят същите лепенки и на другата стока да я продадат. Внасяха орязани имитации на климатици с лепенки MSG-12HR, а VeleV.Klima беше в стихията си продавайки Midea.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Не, грешката е моя. На вътрешното ми тяло пише: MSR5-09HRN1-QC2.

Вентилатора духа непрекъснато. Жалюзите поне да се вдигаха нагоре. Ама не, те си седят надолу и те бие ония ми ти студен въздух право по кратуната. Но като се купува нещо без да се проучи както трябва, така е. Моля кажете не може ли да се върже вентилатора към компресора по някакъв начин. Ако не, да взема някак си да извадя тоя датчик на вън, за да му е все студено.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

А направи ли проверка дали вентилатора ще спре, ако отвориш прозорец или външна врата при температура по-ниска от +20°. Не е толкова трудно нито да се сетиш нито да го направиш.

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Този модел /MSR5-09HRN1-QC2/ при достигане на темп. при отопление вентилатора намля оборотите ,но не спира с цел обдухване на темп. датчик .Така е и при модела Midea MSF6-.... AR. По принцип ако е нагласена турбината на HIGH при достигане на темп. трябва автоматично да се намали на LOW или да усещаш лек полъх. При теб така ли е ?

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

И аз немога да кажа нищо за МСР5 този модел монтирах само една две бройки и според мен е първата от серията калпави конвенционали на мидея. Конвенционалите на мидея ги направиха слаби и предимно за охлажане изключение е MSV1. И това е за да се наложат инверотрните модели.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    И аз немога да кажа нищо за МСР5 този модел монтирах само една две бройки и според мен е първата от серията калпави конвенционали на мидея. Конвенционалите на мидея ги направиха слаби и предимно за охлажане изключение е MSV1. И това е за да се наложат инверотрните модели.
    Дълбоко се съмнявам, че това е направено за да си наложат инверторните модели. Как може 9 и 18 от един и същ модел да са с две капилярки, а 12 да е с една - и на това му се вика налагане на инверторните модели ли? Не нарича се мидейска глупост. Нищо друго. Ако някой се съмнява мога да прикача и снимков материал.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Това на кой модел е така?

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Вътрешният вентилатор при изключен компресор работи в зависимост каква е температурата на вътрешният топлообменник. Ако температурата е под +20°, а това означава, че и входящият в климатика въздух е под тази температура вентилатора ще изключи, ако е над ще работи. За по-сигурно направи проверка дали поведението на работа е такова, каквото го описах.

Може да излъжеш датчика на топлообменника да мери по-ниска температура от реалната като добавиш последователно към него съпротивление. Например 2kΩ допълнително съпротивление при този датчик са температурна разлика 3°С, 4kΩ са към 4,5°С. Датчика на вътрешният топлообменник се ползва също, като защита на компресора ако има прегряване, така че започни с малко.
    Изпробвано ли е това,ватовете на съпротивлението имат ли значение?
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318844088[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от necata2
    За жалюзите да ти кажа,рестартираш климатика и наклона си го правиш на ръка а не с дистанционото около 45 градуса наклон.Така си запазва тази позиция и следд като си достигне температурата и се завърти нагоре ,но до следващото вадене от контакта.Ако не ти спира тока с една такава настройка цяла зима ще изкараш.
    Ако се направи максимален наклон да духа отвесно надолу след като се изкл'чи от дистанционното ще запомни ли тази позиция./след като се рестартира/.Дразни ме това 4е не може да стой в зададена позиция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 52 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MS12F-12HRN1 F6 - всичко свързано с този модел
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 16
    Последно: 10-09-14, 23:36
  2. XBMC Media Center: Настройки и всичко свързано с него
    От jabkata във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 13
    Последно: 24-05-14, 11:08
  3. Midea MSR-09HRN1 (R6) - всичко свързано с този модел.
    От krasiika във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 02-07-12, 22:37
  4. Midea MSF-12HR - ремонт
    От helios1 във форум Климатици Midea
    Отговори: 27
    Последно: 25-04-10, 18:43
  5. Упътване за Midea STT-12HR
    От dagoburd във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 01-10-09, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе