justify Благодаря и на теб . И между другото видях въпросите , но само ми обясни по какъв начин да отговоря . Казах ти , че от моя страна няма проблем. И не съм се обидила, защото няма за какво.
justify Благодаря и на теб . И между другото видях въпросите , но само ми обясни по какъв начин да отговоря . Казах ти , че от моя страна няма проблем. И не съм се обидила, защото няма за какво.
Защо е тоя чат във форума???
Ще изясняваме смисъла на въпросите ли???
Например:
Ако помещението в което е климатика е над 60-70 кубика и искаш 23-24 гардуса, то това което ти се е случило е нормално, защото тоьзи климатик ще е малък за такова помещение. Досега се дават съвети, обаче ако помещението е 25-30 квадрата или има голями топлозагуби или се "преследва" темепература 26 градуса...
От отговорите на другите въпроси също зависи правилния съвет?!?
Тук стана малко като чат-стая, а резултат нулев вече втори или трети ден.
MIRA_, изключи подобието на климатик от контакта и поливай с гореща вода външното тяло докато не стопиш целия лед. Погледни отдолу после, отворите трябва да са свободни и чисти. Изчакай 10-тина минути след това и го включи на топло, на пълна мощност. Измери стайната температура и температурата, която издухва климатика. Гледай дали външното тяло не побелява отначало на ивици, а като побелее равномерно цялото, би трябвало да влезе в режим на разскрежаване (спира да духа топло вътре - обръща цикъла и топли външната пита). Трябва да се изчисти до черно самичък! И сподели дали стайната температура се покачва, с колко и за какво време.
Ако пак стане така, търсиш друг техник! 5-години гаранция, а ти стоиш още от самото начало на студено.
И използвай бутона "редактирай", не пускай последователно кратки мнения едно след друго. Изпълни всичко, което ти казах, и тогава пиши. Нищо няма да му направиш на климатика.
Така : помещението е 4.50 на 3.20 има прозорец с балконска врата която води към остъклена тераса. Снимката е правена от терасата. И не споря , че ми е студено , а от това че той не издухваше топла струя( не работеше функционално), затова и се наложи допълването му с фреон. Съжалявам , ако се е получил безсмислен чат . Не съм искала така да стане. Ще направя , каквото препоръчахте.
Първоначално публикувано от MIRA_
justifyПървоначално публикувано от justify
омазЪ темата !
Човека е написал ,че няма нищо под климатика .
Таз снимка следа на таз Мидейка от миналлата годинка ли е?
По описанието на начинът на заскрежаване на топлообменника става ясно, че климатика работи добре и количеството на фреона е достатъчно. При -3°С външна имаш 16° разлика изход-вход вътре. В предвид орязаните за 9-ка килограми на външното тяло 27,5 kg., които и сам можеш да видиш изписани на него, както и това, че моделът е изпълнен с капилярка климатика работи добре и според възможностите си. Няма смисъл да се ровичка, по-добре от това няма да тръгне да работи.Първоначално публикувано от Shraika
Такае да аз имам 12ска от този модел и мога да каже че е доста слаба машина при въшна положителна може и да развие 4 кв но от 7 градуса надолу му пада бързо мошноста това се отнся за всичките нови модели за 2011 на мидея всичко е орязано даже и модела на верту Явно магнум са залегнали на принципа колкото по ефтино толкоз по добре Тези модели са по скоро за испания но не и за тука
Благодаря за отговорите.Замерените температури на вътрешното тяло са при +3°С външна температура.И минималната консумация по етикет му е 230 вата, на минимални обороти не пада под 400 вата.Пада само ако температурата вън е отрицателна.Kомпресора става много шумен при отрицателни температури на ниски обороти, при по високи е по тих.
За съжаление е така, "жълтите " се напъват да правят клими с ниски минимуми ама не ставаааааа, то ако беше толкова лесно и бесзпроблемно първо Мицубиши и Дайкин щяха да си направят машините с ниски минимуми. По добре висок минимум и он -оф режим при топло време, отколкото да ти трака на "нисък "минимум. Определено по добрия климатик в ценовия сегмент на Мидея са ГРИИ и производните им марки.
Какво стана, новите Мидеи не стават викате?
Гледам още не е захладняло а някой части от форума вече имат активност, други не. Да видим на -12 как ще бъде...Първоначално публикувано от deian
Като цяло да не стават е силно казано, по скоро не за всичко стават.
Много климатици за охлаждане се накупиха за отопление този сезон, ще видим, дано не съм лош пророк! Не визирам Мидея само.