а ако даде да изстудява дали няма да се размрази навсякъде
а ако даде да изстудява дали няма да се размрази навсякъде
Има сега един нов модел с нагревател на тавата и доста добре е направен дори около щуцера има нагревател.
Дай повече инфо за модела. Монтирал ли си? Как се държи? Кога се активира нагревателя?
Да монтирана една бройка MSR-18ARDN1-R24 за сега в магазин на село където постоянно влизат излизат хора заради кафе автомата вътре. За сега няма оплакване нагревателя се активира от външната електроника подробности не мога да дам.
И 1 бързо питане на мойте мидейки msv1-hrdn1 мисля че им дават да работят до -15 утре сутрин в радомир го очакваме - 20 смисъл ще спрът ли да работят или какво? Аха и имам още 1 климатик chunlan 12 invertor за него изобщо незнам до колко ще работи на -20 но го ползвам вече 5 година ще стане железният кон
Няма да спрът ако не ги спираш е няма да топлят както до ония дни.
Здравейте,преди месец и половина си купих 3 бр. Midea msr-12ardn1,с доставка от София и монтаж от тукашна фирма ползваща се с добро име.Единият го сложихме в едната стая,която е около 16-18 кв.,а другите два са в преходни помещения + коридор с обща площ около 50-60 кв.почти един срещу друг на около 9-11 метра.
Не са спирани до сега,като зададената им температура е 22 градуса.Външните тела почти не ловят скреж(освем буците лед под тях),размразяването е около 1-2 пъти на час.Температурите тук стигнаха до -25 градуса,влажноста е висока,в стаите е около 20-21 градуса.Апартамента е тухлен без изолация с пвц дограма.
Въпроса ми е ,защо не намирам информация за външното тяло ,като се има впредвид,че номера му е като на вътрешното(за вътрешното също има разминавания) и теглото му е едва 27-29 кг.и защо толкова често минава на размразяване?
Поздрави!
Размразяват често защото помещението която отоплват е доста по голямо и работят на макс, затова и заскрежават повече от правилно оразмерен климатик.
Не мисля,че са на макс при положение,че вентилатора е на автоматичен режим,а климатика работи на най ниска скорост!Не би ли трябвало да е на висока скорост,за да догони зададената температура по бързо?Само при увеличение на температурата започва да вдига оборотите за 10-15 мин и след това не ги пипа!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Вентилатора работи на минимум когато температурата на питата на вътрешното тяло не достига определена температура за да поне да работят и другите степени на вентилацията, Тези 12ки са за 20м2 ако човек иска да топлят добре според мен за 60м2 трябат две 18ки.
Килограмите на тази 12-ка са направо трагични, вътрешно тяло 7,5 kg., външно тяло 27,5 kg.
Как да топли в студовете, като няма топлообменници.
Благодаря,ще го имам впредвид,обаче съм разбран неправилно,въпроса ми беше не,че не съм доволен,а ,защо няма инфо за този модел (вътрешно и външно тяло с един номер)и защо размразява толкоз често(което го разбрах)...сега съм ги нагласил на 25 при външна -10,вклчил съм и електромер на единия,а утре ще му измеря градусите на обдухването(нямам толкова високоградусен термометър) ....Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Като се има впредвид,че бях с 2 бр.Самсунг(на друго място)направо съм се родил с тези евтини инверторчета!
п.с.Имат ли нагревател на външното тяло(в нета пише.че има ,но не съм сигурен)?
Да имат нагревател на компресора и на тавата може да го видиш през отвора за конденза един оранжев. Инфо няма защото този модел от скоро го има.
Това с електромера ще бъде интересно да видим с вътрешният реотан 850W каква му е общата консумация.
Тъй като не знаем дали реотана работи постоянно или се включва само при голяма разлика между зададена и стайна температура може да направиш замервания да се разбере логиката на работа.
не ми е ясно за какво тогава дават cop,като от значение е основно килограмите на външното тяло