Страница 57 от 81 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Да изкажа преки впечатления от Midea MS 12 FU- 12/ 18/ 24HRFN1 (F8).

1, 12ка - затопля помещението доволно при външни температури от -8~-10 в 19м2 Х 3м
    2, 18ка - може би ще се справи ако беше в 32м2 но 2,5 височина и по ниски топло загуби, а не както е сега в 4,4м при горните температури и със старата дограма от винкел с единично стъкло.
    3, 24ка - не го пожелавам на никого! При каквито и да е температури за отопление! Сега е в около 45м2 Х 3,1 с двоен стъклопакет около 16м2. Помещението е голямо за тоя климатик, но даже в температури на вън от +5~+10градуса / вътре +17 струята от него излиза едва доловимо топла.
    Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 09-01-15 в 12:46.

2.  

3. Junior Member Аватара на radobenoto
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    кукерландия

В офиса на жена ми има MS12FU-18HRFN1 който не може да стопли 60м3, а беше предвиден да топли и съседно помешение.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Radobenoto, ами що не отвори женати и прозорците, за да затоплите и външния въздух наоколо направо и всичко ще е ток. 60 куба с 12-ка ? Дали пък не са му лекинко в повече на офиса дето постоянно някой го посещава и се отварят и вратите и тнт. Ами дограмите и изолацията как е. Просот за 60 куба + офис си иска 24-ка примерно.

Пулсдривербг, нещо не мога да те разбера, как така 24 ката, като е най голяма и мощна, не работи добре и то в 45 куба ? То тоя обем и с 12 -ка може да се оправи.
    Или системата нещо не е в час, или помещението не е в ред. Вижте му фреона на тоя климатик. Да не е с над 7 метра тръбен път и да се наложи "доливане". Или самият климатик да има проблем с нещо-продухванен на питата на външното и тнт.
    Твоята класация е много странна - най малкият е най добър, а по големите не стават ?

Велев, много добре знаеш че съм потребител, а не климатикар. Та толкова от мене. Нали трябва потребителят да ме разбере, а не професора от ТУ

Алекси, кокошките и петлите ги ям с картофи, не мога все още да комуникирам с тях. Виж моят Дядо-Пилето комуникираше успешно с всички птици-професионално !

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Абе, вие майче не разбрахте, че дефроста при инверторите се прави при вдигане тока на консумация и респективно на налягането в системата, което се предизвиква от леда по питата. Отделно има и външен датчик на питата, които също е в играта.

Дори и конвенционалният климатик, когато е чист и няма лед, избягва да хаби ток за дефрости. Под -5 влагата е замръзнала и я няма във въздуха. И моите МСВ-та на Вилата от +5 до - 5 правят дефрости често, ама след -5 почти не правят - един на 12 часа. Говоря за конвенционалки.
    Та това е - следят тока и решават какво да правят.

Ако може да дадеш линк към някое сервизно, което потвърждава тези думи ще е супер.
    Нямам сервизно за конвеционалки със датчик за дефрост.
    Незнам за кой конкретно говориш, но не си прав. - вж. червеното.

Ето алгоритъма на DC INVERTER MIDEA MSG-09(12)-HRDN1-QC2(B) - Ток не се следи нито при старт, нито за край на дефрост.
    9.7.6 Defrosting mode.
    1) Condition of defrosting.
    Condition 1: If T4>0℃,
    When the units are running, if the following two items are satisfied the units start defrosting:
    a) The units runs with T3<3℃ for 40 minutes and T3 keeps lower than -6℃ for more than 3 minutes.
    b) The units runs with T3<3℃ for 80 minutes and T3 keeps lower than -4℃ for more than 3 minutes.
    Condition 2: If T4<0℃,
    The program judges according to the condition 1, if the two items are satisfied, then judges if T2 has descended for more than 5℃, if it has the machine starts defrosting, or continues to judge T2 and will not defrost until T2 drops more than 5℃.
    Condition 3: No matter what value T4 is, if the machine runs with T3<3℃ for more than 120 minutes and T3 keeps lower than -2℃ for more than 3 minutes, the machine will defrost, no matter if T2 drops for more than 5℃ or not.
    2) Condition of ending defrosting.
    If any one of following items is satisfied, defrosting will finish and the machine will turn to normal heating mode.
    a) T3 rises to be higher than 12℃.
    b) T3 rises to be higher than 8℃ and remains for 80 seconds.
    c) The machine has run for 10 minutes in defrosting.

Ето на конвенционалка MSG-12HRN2 - Ток не се следи при старт на дефрост. Ток се следи само за края на дефроста и то ако не настъпи условие А. преди това.

10.9 Defrosting mode(available for heating mode)
    Defrosting starts when either of the following ①&②:
    ① A and B are satisfied:
    A: The compressor keeps running for 40 minutes or more.
    B: The temperature difference of evaporator and room temperature meets one of the following:
    ② Calculate from the end of latest defrost, evaporator high temp. Protection only closes outdoor fan
    with the compressor still running. Add up to 90 minutes.
    Defrosting time
    At condition ①, If item B is satisfied before item A, it would be regarded as severe frosting and the
    defrosting time is 10 minutes. If item B is satisfied after item A, the defrosting time is 6minutes.
    At condition ②, the defrosting time is 10 minutes.
    After three times continuous 6-minute defrost, the fourth defrost time should be 10 minutes.

Ending condition of defrosting
    If one of following conditions is satisfied, end the defrost and turn into heating mode:
    A. The defrost time has reached to 6 or 10 minutes.
    B. The compressor current has reached to IDEFROST or above, IDEROST differs in different models

6. Junior Member Аватара на radobenoto
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    кукерландия

[QUOTE=kossis;711097]Radobenoto, ами що не отвори женати и прозорците, за да затоплите и външния въздух наоколо направо и всичко ще е ток. 60 куба с 12-ка ? Дали пък не са му лекинко в повече на офиса дето постоянно някой го посещава и се отварят и вратите и тнт. Ами дограмите и изолацията как е. Просот за 60 куба + офис си иска 24-ка примерно.

kosis прочети внимателно кой модел съм написал, климатика е 18ка, и престани да занимаваш хората с твоите глупости.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Наистина интересното е че 12ката се справя най добре. Звъннах за да се поинтересувам в сервиз Мидеа. Там споменаха, че не са тествали 18 и 24, но 09 и 12 се държали доста по добре от описаното за тази 24. Тя е в 45м2 а не 45м3! Същата я източиха и напълниха на ново, но с минимален успех, имало 150тина грама по малко.

Техника от сервиза в София спомена също, че тези 24-ки като падне под 0 автоматично ставали подобие на 12ка. Само дето топлообменника и вентилатора вътре са по големи

8.  

9. Тук е от
    Dec 2014

Радобеното, имам същия модел 18ка и отоплявам без проблем 70 куб.м. Поддържам температура 21-22 градуса в момента с големи топлозагуби. Машината се справи при температура -18 градуса. Това са моите наблюдения, за другите машини незнам.
    Пулсдрайвърбг, исках да купувам 24ка обаче ме отказаха. Казаха ми по-добре си вземи две 12ки, че 24ките много бучали и неставали. За 18ката нямаше никакви отзиви и в крайна сметка взех нея. Която неможе разбира се да стопли целия етаж. Или трябва тази година да направя зверска изолация или да взема още една клима или да цепя дърва

3 дена температурите около Нова година се задържаха от -7 до -17, климатика не е направил и един дефрост. Та незнам на този модел какъв е алгоритъма.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Абе тоя техник дето ти го е казал това, дали да не вземе да си смени професията най добре.
    И защо смяташ че монтажник разбира много от начина на работа на климатика който монтира. Аз до тук съм се сблъсквал с трима монтажника и нито един от тях не разбираше от електрониката на климатиците. Даже и функциите по дистанционното на МСВ-то не са им ясни.
    Инженер с документация може да ти отговори най коректно на тези въпроси и процеси свързани с климатиците.

==============
    Радобеното- верно че тия инвертори бяха всичките с индекс 12 отпред на натписа им и после имат още една индикация за размера им. Това ме обърква.

Ама и 18-та може да е лабава в случая с офиса. Иначе давай ти с твойте глупости да ги чуеме.
    =======

ЗХС0 незнам дали съм прав или крив, но това са ми наблюденията от конкретният климатик на вилата- МСВ-конвенционален-2 броя. И тук в София - MS12FU-12HRFN1-2 бр.
    Та и тия на Вилата имат разбирасе алгоритъм на управление при дефрост. Но когато налягането в системата им е ок и питата им е чиста, макар че температурата е -15 те не правят излишни дефрости. Даже и МСР-а при майками-18ка конвенционале- макър че е като часовник при висока влажност и прави дефрости на точно определено време и за определено време, когато няма скреж по питата при ниски температури -дефростите му са на по големи интервали.
    Документация има при инженера в Магнум.

Аз МСЖ няма и не знам как работи тоя !
    Този пост е редактиран от kossis; 09-01-15 в 13:45.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Косис, при МИДЕЯ има дена магия - един и същ модел климатизатор има 3 разновидности.Грубо казано - висок, среден и нисък клас на модела.При нас се продава най-ниския - най-леки външни тела, най-немощните, с най-нисък КОП, като конкретната модификация не се изписва с всички символи на производителя.Та, нещата не са еднакви, дори и машините да са с едни и същи индекси по табелите в магазините.
    Aleksandars одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Човече, Аз знам че това са вълшебни климатици !

От твоя коментар би следвало да се разбира, че ако моите инвертори бяха произведени за Западният пазар щяха външните им тела да са по 40 кила, да имат Йонизатор, функция Фоло-ме, КОП-а и СОР-а им щяха да са с най добрите показатели и цената щеше да е същата, та даже и наполовина ?
    И в нас Африка за 10 лева на месец ток ?

Дали ще да е така ? Помисли пак !

Сега разбрах защо Тошибата в работата се подготвя за излитане тези дни !

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Косис, май не ме разбра какво писах.Няма за западния и за източния, има български търговци, които внасят машините с най-ниска цена и с най-ниски параметри от модела.МИДЕЯ имат и железни нордик модели, ама в България няма да ги видиш.Има машини едни и същи модели и мощности, но с различни външни тела, та нищо чудно, че МИДЕЯ на запад тежи с 30%повече от твоята.И с йонизатор има, ама тука ще ги чакаш само да се продават някога.Да са добиеш представа, вземи отвори сервизните или някой каталог на МИДЕЯ.Ти като си ги купуваше, погледна ли с какво външно са твоите, сигурен съм, че не си.Не ми ясно защо намесваш ТОШИБА-та, поне кажи какъв модел е и в какво помещение работи.Айде да не мерим марките, моя ЯПОНЕЦ е на цената на твоята МИДЕЯ, ама при -15 отдава повече от колкото твоята при +7.Та, всички производители си имат и нисък и висок клас машини, а някои си имат нисък и висок клас модификации на една и съща машина.
    P.S. да те улесня малко.Погледни това сервизно - ftp://ftp.mrservis.hr/Servisne_upute...ual%202011.pdf .Модела е MSY.....HRDN1.Да забелязваш някаква разлика между външните на 9-ките и 12-иците.
    Този пост е редактиран от edi1; 09-01-15 в 16:50.
    Alexi, Aleksandars, karambam и 1 други харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Брей ти какъв Японец си хванал, хем без пари, хем прави Африак при - 35 и то само за 5 лева на месец кеш пара. А няма ли нещо с някоя по засукана Японка ?
    Ще взема да взема и Аз от тези Япоки веднага ! Така да знаеш !

Иначе като ги купуван Мидеите, -вързах си на очите черната лента и изобщо не погледнах какво купувам- дали е климатик или пералня. Добре че не ми набутаха и някой Китаец-Сумист, че ........

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами такъв е японеца, можеш да почетеш нещо за него, има в темата за К2У по въпроса през 2010 година, а и не само там, но това няма значение в случая.А ти вземи и прочети сервизното, което ти пуснах, както и някой и друг каталог, това е точно по съществото на дискусията.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

kossis да се сравнява конвенционална Мидея с топ модел на 100 волта е смехотворно излагаш се .. вземи поне и погледни параметрите на JDR ,на европейския пазар не знам кога ще дочакаме такъв модел най вероятно никога

18. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Аз, Брат нищо не сравнявам ! Човека с Японеца го прави !

Моите коментари са насочени към Марката за която е темата онли.

Та защо ми приписвате разни излагации, така и немога да разбера ?!

Тоя 100 волтовия изобщо не го познавам. А и честно казано не ме интересува поне за сега. Ако трябва да съм искрен с теб.
    Иначе щях да пиша в темата за 100 волтовият Японец, а не в тази за Медея
    Този пост е редактиран от kossis; 09-01-15 в 17:28.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 81 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе