Защо ми се струва, че скоро ще се развърти гумчката и темата може да усъмне обновена?!
Защо ми се струва, че скоро ще се развърти гумчката и темата може да усъмне обновена?!
Недей, ще вземеш да се стоплиш и ще ти хареса.TEST Иначе ги правят от тенекия и алумин, дърво не съм срещал.
аз се топля недей ме мисли ,сутринта при -15 ходех гол из нас
Добре де колеги да разбирам, ли че явно съм попаднал на тунингован модел. Сигурно китайците нещо са объркали няколко окомплектовки и са ги изпратили в БГ по погрешка. Явно съм от късметлиите , иначе са всички от новите инвертори на Мидеа на R410A са боклуци това ли да разбирам. Иначе и аз съм на принципа „Не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща”, но моля нека се придържаме към темата.
Тук в Софииският Шоплък в апартамента и Аз сутрин се разхождам по слипове. И ми е приятно топло в стайте с климатиците.
Ако това е съществен критерии за работата на един климатик - сутрешна разходка по боксерки в стаята, значи и Аз го покривам.
Можеби е добро рекламно предложение и може даже да се включи като екстров параметър в описанието на климите. Климатикът с опция - walk naked in the room. TEST
- - - - - - - - - -
Разбери бе БГ681- всичко е боклу що е Мидея, еле па на 410, само техните са стоката !
Ти само си си вношил че тоя -дървения те топли нещо и че не плащаш хиляди левове за това дето си си въобразил.
А, реално ние сме във нереална действителност просто !
Аз не влизам да пиша по чуждите теми, че комшийските маркови климатици при -15 искат да се свържат чрез звуков сигнал със станция „МКС”. Сега да се върна на темата. При външна темп. -10 и настроени 20 градуса и fan на HIGH. Колко градуса трябва да духа пред жалузите на климата? Колко топло трябва да духа при зададена еди-каква си температура при външна температура -15, -10, -5, 0, +5, +7, може ли някъде да се намери такова инфо? Мерси!
Този пост е редактиран от BG681; 09-01-15 в 20:53.
Косис, ти или не възприемaш, или не искaш дa рaзбереш кaкво ти кaзвaм.BG,никой не може дa ти кaже кaквa трябвa дa е, понеже никой не знaе зaгубите ти и нa кaквa мощност рaботи мaшинaтa ти.
БГ 681- Значи, имаш още една неизвестна- а именно каква е температурата на входящият въздух. Тоест -ако сега го включваш и помещението е студено- около 0-та. Тогава и изходният въздух ще е по студен. Но ако вече е работил 24 часа и е достигнал до зададената температура от теб - тогава може да духа и 55 градуса. Това е валидно за конвенционалните. При тия модерните ни инвертори, обаче може да издухва и 30 градуса разбирасе когато климатика е достигнал зададените градуси. Просто алгоритъмът преценява с каква скорост да върти компресора и да нагнита фреона.
Та е трудно да се каже точно толкова трябва да са тия градуси. Особено при инвертора.
Абе тия дали са направили връзка с космическата станция МИР на околоземна орбита ? Щото Тошибата днеска не можа да излети успешно. Та я очаквам другата седмица да стартира вече.
Опа, гледам че колегата Еди1 сега ще ми разясни тая матрица дето съм попаднал Аз най-после. И ще прогледна ! После колега БГ861 ще ти обясня и на тебе за какво иде реч и ще излезеш от заблудата за тия дървета Мидейски.
Този пост е редактиран от kossis; 09-01-15 в 21:01.
Ясно, явно е комплексна тази работа при климите. Все пак ми се искаше, ако има някаква усреднена информация за климите. Благодаря!
Косис, нищо нямам намерение да обяснявам.BG, могат да се пресметнат някакви близки стойности, даже някъде из форума имаше някаква опростена формула изжождаща от температурните разлики, мощността и скростта на потока на вътрешното, но не се сещам къде.
Например при мен вчера при външна -10 и настроени 20 градуса. Топлия въздух на HIGH fan, беше около 35 градуса поне толкова го измерих на 5 см от жалузите. Това добре ли е зле ли е не знам.
Какво ще кажете да уточним нещата .Сравняването на нискобюджетните климатици с тия от по-висок клас само по себе си е некоректно.Всеки върши работата си,но едно е да стигнеш до Варна с трабант,а съвсем друго е мерцедес,нали така-все пристигаш,ама комфорта е несравним .В тоя ред на мисли колкото и да е сполучлив климатик нисък клас-той си потребява повече ток за единица време,пластмасите му си пропукват,няма си плазми и йонизатори,което поне за мен са си полезни екстри....и т.н. Говоря като потребител,не искам да ме разбирате погрешно.За разлика от много тук съм имал с течение на годините от всички класове машини,и съответно богата база за сравнение.
Aми добре е BG, вероятно толковa трябвa дa е отдaвaнaтa в моментa нa зaмервaнето мощност.Щом ти е топло,всичко е нaред.