Не, ходя като някои колеги от форума по гащи, но ми е екстра не се оплаквам
Не, ходя като някои колеги от форума по гащи, но ми е екстра не се оплаквам
Вече си мисля че по този раздел за климатиците по добре да го няма. То само припирни.
До сега бях при майка ми там работи един радиатор в кухнята само. Та там е и тоя МСР-а-18. Пуснах го да стопли малко. Обаче си позамръзнах с дрехите барабар. 20 градуса си е студ. Ако работеше постоянно тоя МСР, сигрно щеше да е по топло в апартамента.
Та се прибрах при жената в съседният блок-еднакви блок са и двата. И са еднакви апартаменти с еднакво изолирани помещения. Обаче разликата е че в момента съм пред компера по боксерки и пиша. Естествено защото имам инвертори с опция walk naked in the room.
Та африката си е Африка !
Здравейте колеги, сега минах да погледна моя климатик дали се справя с отоплението. Като влязох вътре в стаята въздуха миришеше все едно е включен йонизатор. Сигурен съм в тази миризма, защото в нас работи йонизатор и определено мириса е същия. Далеч съм от идеята, че моя климатик са го окомплектовали с йонизатор . Погледнах вътрешното тяло, турбината и филтрите са чисти, няма никъде конденз. Да не би фреон да е изтекъл, не че знам как мирише и мирише ли изобщо? Иначе климатика си топли без грижи. Предположения. Благодаря!
Този пост е редактиран от BG681; 14-01-15 в 00:20.
фреона не мерише така. По скоро е с лоша миризма.
Но сухият въздух от затоплената стая + слънчевите лъчи и чистите изгладени пердета или други дрехи биха ароматизирали така стаята.
Миризмата на йонизиран въздух е на Озон- кислород. Типична за гладените тъкани.
Този пост е редактиран от kossis; 14-01-15 в 15:15.
Абе по скоро е намеса на чуждо тяло, следващо физичната сила наречена гравитация, по най краткият път до Земята.
А иначе може да стане експлозия като отвориме помещението и да изфърчиме голи по инструмент навън барабар с топлият въздух. Аз за това отварям леко и се оглеждам преди да излизам навън.
Поне съм спокоен, че не е нещо от изтекъл фреон. Миризмата в стаята е приятна. Стаята е слънчева. Тази Мидейка изглежда добре на фона на климатиците в София след голямата градушка.
Този пост е редактиран от BG681; 15-01-15 в 13:08.
Като каза градушка, точно тия нашите инвертори са направени с пластмасова решетка на външното. Та не съм обеден че при силна градушка като от това лято, решетката ще издържи.
Това го смятам за ---- на модела.
Определено едва ли ще издържи решетката на такава градушка. Решетката на този модел е някак си е по плътна. Това не е ли по-зле за работата на климатика?
Много климатици бяха със строшени решетки и не само, но с колите беше мазало.
Е, то такава градушка рядко има, пък и зависи на къде я бие вятъра.Ще си издържат, няма страшно.
Да решетката е с по ситна "плетка". Едва ли има проблем от това за работата. Просто идеята е да филтрира повече едрите листа и замърсители преди да се набият в питата. Те са сметнали дали дебита на въздуха е достатъчен.
- - - - - - - - - -
Вчера се заговорих с моя съсед, които има два Фуджицо инвертори. Апартамента му е подобен на моя. И той поддържал 24 градуса температура. Та неговата сметка за ток била-110 лева. Самоче единият му климатик е монтиран вътре на терасата. Понеже не е присвоен.
Моята е с 16 лева повече.
Та това е крайният резултат.
Този пост е редактиран от kossis; 16-01-15 в 11:02.
Като стана въпрос за решетка + градушка и както си минавах
2015116103318f.jpg
Този пост е редактиран от BG681; 16-01-15 в 12:13.
Интересното е дали е от градушка това или е от старост.
Щото много интересно виси на едната ламела половината решетка. А и самата решетка е доста черна и изглежда доста стара и кородирала.
По сградата имаше още климатици с надупчени решетки, но този определено беше най-зле, а и като гледам по мазилката май има щети.