Не, ходя като някои колеги от форума по гащи, но ми е екстра не се оплаквам![]()
Не, ходя като някои колеги от форума по гащи, но ми е екстра не се оплаквам![]()
Вече си мисля че по този раздел за климатиците по добре да го няма. То само припирни.
До сега бях при майка ми там работи един радиатор в кухнята само. Та там е и тоя МСР-а-18. Пуснах го да стопли малко. Обаче си позамръзнах с дрехите барабар. 20 градуса си е студ. Ако работеше постоянно тоя МСР, сигрно щеше да е по топло в апартамента.
Та се прибрах при жената в съседният блок-еднакви блок са и двата. И са еднакви апартаменти с еднакво изолирани помещения. Обаче разликата е че в момента съм пред компера по боксерки и пиша. Естествено защото имам инвертори с опция walk naked in the room.
Та африката си е Африка !
Здравейте колеги, сега минах да погледна моя климатик дали се справя с отоплението. Като влязох вътре в стаята въздуха миришеше все едно е включен йонизатор. Сигурен съм в тази миризма, защото в нас работи йонизатор и определено мириса е същия. Далеч съм от идеята, че моя климатик са го окомплектовали с йонизатор . Погледнах вътрешното тяло, турбината и филтрите са чисти, няма никъде конденз. Да не би фреон да е изтекъл, не че знам как мирише и мирише ли изобщо? Иначе климатика си топли без грижи. Предположения. Благодаря!
Този пост е редактиран от BG681; 14-01-15 в 00:20.
фреона не мерише така. По скоро е с лоша миризма.
Но сухият въздух от затоплената стая + слънчевите лъчи и чистите изгладени пердета или други дрехи биха ароматизирали така стаята.
Миризмата на йонизиран въздух е на Озон- кислород. Типична за гладените тъкани.
Този пост е редактиран от kossis; 14-01-15 в 15:15.
Абе по скоро е намеса на чуждо тяло, следващо физичната сила наречена гравитация, по най краткият път до Земята.
А иначе може да стане експлозия като отвориме помещението и да изфърчиме голи по инструмент навън барабар с топлият въздух. Аз за това отварям леко и се оглеждам преди да излизам навън.
Поне съм спокоен, че не е нещо от изтекъл фреон. Миризмата в стаята е приятна. Стаята е слънчева. Тази Мидейка изглежда добре на фона на климатиците в София след голямата градушка.
Този пост е редактиран от BG681; 15-01-15 в 13:08.
Като каза градушка, точно тия нашите инвертори са направени с пластмасова решетка на външното. Та не съм обеден че при силна градушка като от това лято, решетката ще издържи.
Това го смятам за ---- на модела.
Определено едва ли ще издържи решетката на такава градушка. Решетката на този модел е някак си е по плътна. Това не е ли по-зле за работата на климатика?
Много климатици бяха със строшени решетки и не само, но с колите беше мазало.
Е, то такава градушка рядко има, пък и зависи на къде я бие вятъра.Ще си издържат, няма страшно.
Да решетката е с по ситна "плетка". Едва ли има проблем от това за работата. Просто идеята е да филтрира повече едрите листа и замърсители преди да се набият в питата. Те са сметнали дали дебита на въздуха е достатъчен.
- - - - - - - - - -
Вчера се заговорих с моя съсед, които има два Фуджицо инвертори. Апартамента му е подобен на моя. И той поддържал 24 градуса температура. Та неговата сметка за ток била-110 лева. Самоче единият му климатик е монтиран вътре на терасата. Понеже не е присвоен.
Моята е с 16 лева повече.
Та това е крайният резултат.
Този пост е редактиран от kossis; 16-01-15 в 11:02.
Като стана въпрос за решетка + градушка и както си минавах
2015116103318f.jpg
Този пост е редактиран от BG681; 16-01-15 в 12:13.
Интересното е дали е от градушка това или е от старост.
Щото много интересно виси на едната ламела половината решетка. А и самата решетка е доста черна и изглежда доста стара и кородирала.
По сградата имаше още климатици с надупчени решетки, но този определено беше най-зле, а и като гледам по мазилката май има щети.