Страница 8 от 81 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Новите инверторни модели на Midea

Ами същите са на които си продаваме.

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

-----------------------------------------------
    Изправен съм пред дилемата какъв климатик да избера за около 900-950лв! Помещението е 12 квадрата, северозападно изложение, вътрешно, една външна стена с изолоция отвън и отвътре, PVC. Има закътано зад терасата място. Първоначалния ми бюджет беше 850лв., а вариантите Midea MSG 09HRDN1 и MS9V 09HRDN1, от една старна, и 100 волтов японец втора ръка, от друга. После видях този SHARP AY-XP 9 LSR ( http://www.techno-mix.com/KLIMATITCI...-XP-9-LSR.html ), който мога да взема за 950 лв. с монтажа. Само че за него срещнах доста противоречиви мнения - едва ли не, не е Шарп, с кофти компресор "Речи" и т.н. Какво мислиш за Шарпа? Какво да избера? Имам ли друг вариант за тези пари?
    Моля за съвет!

-----------------------------------------------

myrfi, В отговор на твой въпрос към мен искам първо да уточня, че всеки има различни виждания за това какво иска или харесва. Повече мнения на участници биха позволили да видиш нещата от различен ъгъл при вземането на крайно решение какво да си купиш.

Скоро проверявах характеристиките на инверторните Midea и установих, че характеристиките им не са нещо повече от същите обикновени на тази марка и за тази мощност. Единственото, ако може да се нарече предимство е, че мощността им може да спада до минимална, без да се налага да изключва компресора и това да води до дискомфорт. Недостатък е, че спадането на мощността под номинала води до намаляване ефективността на климатика, защото е изпълнен с капилярна тръбичка, която е изчислена като дължина за работа на номинална мощност. На твое място вместо инверторна 9-ка на тази марка бих взел обикновена 12-ка като MSV1-12HRN1. Мощността на 12-ката е същата като максималната мощност на инверторната 9-ка.

По принцип аз лично не бих си купил евтин инверторен климатик (става въпрос за Sharp-а, който си посочил). По-добре обикновен климатик пред нов евтин инвертор.

Не съм запознат с вноса, поддръжката и как стоят нещата с резервните части след гаранция при климатиците втора употреба и не мога да взема отношение по тази тематика.

4. Тук е от
    Sep 2010

valen1, в такъв случай, щом препоръчваш конвенционален, не е ли по добре General Fujitsu ASH-09 UB или по-големия - 12-ката?

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По параметри вероятно Fujistu е мъничко по-добър избор.

При Fujitsu в зависимост от ползването след 1 година се появява шум и от вътрешния вентилатор (втулка и лагери), наред с другите шумове. По-скъпи са за ремонт. Мотора на вътрешния вентилатор струва към 250 лева за разлика от на Мidea-та 60 лева.

В началото Fujitsu докато е нов ще създава по-голям комфорт при работа от Midea-та но после ще се обърнат нещата докато не се сменят, когато му дойде времето мотора и втулката.

6. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Много ми се ще някой да бодне този модел:
    http://www.brosbg.com/52/klimatici/1...a-MSP2-09HRFN1
    Мисля че ще се справи много добре на отопление.Айде дано зимата някой притежател да изкаже мнението си.

Много добри показатели за Midea
    cop при минимал 5.5 cop при номинал 4.83 cop 4 при максимал
    1.100 kw.-0200w. 2.9 kw.-0.600w. 3.8kw.-0.950w.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не трябва сляпо да се вярва на това, което пишат търговците. При евтините климатици данните от каталозите трябва да се проверяват с данните посочени по табелките на самите тела.

Няма как тези така наречени инвертори изпълнени с капилярки при минимална мощност да имат по-висока ефективност, отколкото при номинална.

Пишат се увлекателни приказки с привидно щастлив край, който някой приемат за реалност.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

valen1 По нататък като застудее ще бодна един и ще му направя пълни тестове.Но дотогава оставам твоето мнение за вярно.

10. Тук е от
    Sep 2010

Новата интернет страница на Мидеа, която valen1 посочи, изглежда доста добре. Аз, обаче, намерих една малка неточност за MSG-12HRDN1 там е записано: Net Weight(kg) Indoor/Outdoor 9.5/29. От снимката на "harpbg" в Отговор #102 -: 4.09.2010, 00:55 ясно се вижда, че външното тяло тежи 35кг., а не 29-ет. В случая това, струва ми се, не ощетява клиента, но ме навежда на мисълта, че може да има и други неточности. Освен това на етикета на MS9V-09HRDN1, до колокото си спомням пише, че вътрешното тяло тежи 9, а не 12,5кг., както е изписано в страницата. Може и да не е кой знае какво, но както някой беше писал тук някъде, хубаво е да не се доверяваме на характеристиките напълно, докато не ги сравним със етикетите и стикерите по климите.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

При Мидея инверторите от различните модели са различни не само вътрешните но и външните тела.
    MSG-12HRDN1 вътрешното е 9,5кг външното е 35кг. При MS9V-12HRDN1 вътрешното е 9кг външното 29кг. но не е само това разликата. Ще се постарая когато имам възможност да снимам отворни външните тела.

12. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте на всички!По повод новите инвертори или инвертори като цяло на Мидеа няколко модела тотално ме объркаха за избора ми на кой да се спра?Става дума за
    MS9V-18HRDN1, MSG-18HRDN1, MSV1-18HRN1, MSR-18HRDN1!
    Изглеждат ми еднакви,но дали е така?
    Моля за помощ,благодаря!

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Изглеждат но не са еднакви.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Много ми се ще някой да бодне този модел:
    http://www.brosbg.com/52/klimatici/1...a-MSP2-09HRFN1
    Мисля че ще се справи много добре на отопление.Айде дано зимата някой притежател да изкаже мнението си.
    Много добри показатели за Midea
    cop при минимал 5.5 cop при номинал 4.83 cop 4 при максимал
    1.100 kw.-0200w. 2.9 kw.-0.600w. 3.8kw.-0.950w.

Някой има ли коректна информация колко е максималната отоплителна мощност на този модел при 2градуса външна температура?

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хехе, това да не е японка
    Ниска ще е, щом при +7° е само 3.8 kW.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Гледам килограмите на инверторните 9-ки на фреон R410a. Ето ги и тях подредени по килограми, тоест по вложен в тях материал. Цените им зависят освен от вложеното, но и от различните допълнителни функции и възможности несвързани с хладилния процес, които някой от тях имат към вътрешното тяло.
    Midea MSR-09HRDN1 - 7 / 27 kg. - цена 650 лв.
    Midea MSG-09HRDN1 - 7.5/ 27.5 kg. - цена 660 лв.
    Midea MSY-09HRDN1 - 8.5/ 27.5 kg. - цена 760 лв.
    Midea MSV1-09HRDN1 - 9.5/ 27.5 kg. - цена 750 лв.
    Midea MS9V-09HRDN1 - 10 / 27.5 kg. - цена 690 лв.
    Midea MSP2-09HRFN1 - 11 / 41 kg. - цена 1000 лв.

Midea MSP2-12HRFN1 е със същите вътрешни и външни килограми като 9-ката, което най-вероятно означава, че разликите са предимно, ако не и само софтуерни. Цена 1200 лева.
    ---------------------------------------------------------------
    Тъй като за този модел все още не съм срещал сервизна документация избрах друг със сходни параметри и килограми.
    Midea MSH-09HRDN1 - отдавана мощност на отопление 2.9(1.0-3.6), килограми 9.5/40.5

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Midea MSH-09HRDN1 - отдавана мощност на отопление 2.9(1.0-3.6), килограми 9.5/40.5

Това са интересни цифри! Попитах за мощност при 2градуса външна, защото в друга тема от онзи ден стана дума за климатиче,седмичка, на една друга марка с буквичката М! Ето го и него:
    MSZ-SV228
    * Отопление 2.2kW капацитет (0.7 ~ 3.9kW) охлаждане 2.2kW (0.7 ~ 2.6kW)
    * Топлинна енергия: 400W (125 ~ 1070W) Охлаждане: 435W (155 ~ 690W)
    *Капацитет отопление при 2*С: 2.8kW
    Да оставим на страна качеството на зглобка и др.подробности, цифрите ясно показват,че този базов модел не отстъпва на отопление на 9-ката Мидеа, която обаче ще доставя на собственика си богата гама от шумове, вътрешни и повече външни, когато навън не е за мъже... Но за мнозина мисълта, че са спестили 500лв. згрява...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 81 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе