Този пост е редактиран от Mig82; 06-12-21 в 16:19.
А като не са го вакуумирали с фреона ли са продухали тръбите или са оставили въздуха вътре? Колко квадрата е помещението дай описание изолация? Знаеш ли каква ти е консумацията? Според мен или имаш зверски загуби или ти е позанимал фреона.
Днес пуснах и мойте двата. В неделя се месте и мисля да ги оставя на 18 градуса да позатоплят до неделя. На режим фолоу ме показваше 15 градуса на дистанционното а аз ги направих на 20. Вентилатора на ауто. Сега показва 20 на дистанционното и на климатика а си бичи на ауто вентилатора.
МИГ29 - на класните машини не им трябват реотани поне е истински инвертор не като МХИ-то ти
Този пост е редактиран от SlaviYakov; 06-12-21 в 17:04.
Моят климатик MIDEA 09 BREEZELESS е произведен за Гърция, и има нагревател на тавата на външното тяло и на компресора. Работи си идеално и съм много доволен от него.Присъствах на монтажа на климатика и видях, че го вакумираха. IMG_20211105_110915628_HDR.jpg
Този пост е редактиран от GLARYS; 06-12-21 в 18:10.
А моя единия направи 21 градуса при 20 зададени и беше спрял а другия си бичеше на пълни обороти при същото задание.
преди да изключи надхвърля заданието с 1 градус ,и моя е така .. дали така е по добре или зле още не съм си направил извод ,за момента просто му задавам 1 градус под това което искам да е в стаята
Единия беше спрял а другия си работеше на пълни обороти при еднакви задания. И на авто ли е наи добре да се държи вентилатора.
Климатика ми е в спалнята и през деня турбината я държа на автоматичен режим, като си лягам превключвам на тих режим.
А те на тих режим няма да смогват ли ако работят постоянно. Би трябвало като поработят 3-4 дена на авто да сгреят и да си включат на тих. Или не е принципа на работа това.
Така и трябва да бъде колега .
Затова казах на Алекси че за 1050лв. е взел само демо версията за ЮЖНА Гърция (предназначен за охлаждане). Ама нали гледа да мине тънко , сега зимата ще ги даде за легени и чайници с които да го полива :D
Пп: всички клими за отопление до -25 са с нагрватели в тавите !
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
На тих режим Midea 09 BreezeleSS ограничава развъртането на компресора на климатика и при отоплена стая климатика работи под 300 вата консумация, дори и след ОН/ОФ не развърта над 300 вата.Затова през деня след проветряване на стаята или когато включвам климатика го оставям на автоматична степен на турбината за да стопли по бързо стаята и преди лягане превключвам на тих режим защото тогава на тих режим климатика работи много тихо и незабележимо и си спя на него без проблем, а аз по принцип съм чувствителен на шум и предния ми климатик в спалнята Toshiba Suzumi работеше много по-шумно от Мидеата и ми пречеше на съня. Мидеята може да я пробвате и на ръчните степени и да си изберете тази при която ви е най-комфортно. Днес през деня климатика беше на тих режим и след известно време като проверих с каква консумация работи климатика се изненадах, че на тих режим компресора се е развъртял на 540 вата. Отидох да видя какво става и тогава видях, че съм забравил прозореца отворен и стаята е изстинала.Но на тих режим турбината духа слаба струя и ще мине много време докато достигне зададената температура затова го превключих на автоматичен режим. Пробвал съм на отоплена стая климатика работи 24 часа на тих режим и си поддържа зададената температура без проблем до минус 1 градус външна темперарура, това е най-ниската температура при мен досега.
Нордиците на Дайкин не са, даже тавата са “спестили” под топлообменника.Ама са 3 Мидейки.Пп: всички клими за отопление до -25 са с нагрватели в тавите !
Нагревателя ако работи само по време на дефрост е добре, но ако работи под 0 постоянно ще вдигне доста консумацията. Колко е минимума 140 вата ли гледах една реклама и показват графика с 12hz на компресора когато поддържа.