при мене вече липсват ,от 16 часа следобед е под нулата няма нито един дефрост
при мене вече липсват ,от 16 часа следобед е под нулата няма нито един дефрост
Не видях дали външното тяло беше заскрежено при дефроста, не ми се излизаше отвън на студеното а и засичах времето и ватовете при дефроста. Досега не съм засякъл Midea да прави контролни дефрости на точно определено време.
- - - - - - - - - -
Аз след 17.00ч. проветрявах спалнята и тя се охлади доста. После климатика се форсира за да я отопли пак.
- - - - - - - - - -
Тази сутрин при - 6 градуса външна температура за период около 40 минути направих няколко екранни снимки през 5-7 минути с какъв минимум ми работи Midea BreezeleSS . Преди да направя снимките климатика работеше с 370 вата,направи дефрост и след това започнах да снимам. Screenshot_20211223-061953.jpgScreenshot_20211223-062845.jpgScreenshot_20211223-063429.jpgScreenshot_20211223-064210.jpgScreenshot_20211223-065133.jpgScreenshot_20211223-065721.jpg
А какъв е проблема да си прави контролни дефрости? Говорите така все едно е анатема. Машината според описанията ще се окаже доста читава и най-вероятно ще "бодна" такава в спалнята догодина по някое време, ако реша да не се връзвам към теца.
Не съм писал, че контролните дефрости са анатема. Не разбирам от климатици, просто следя как ми работи климатика и го описвам. Доколкото аз разбирам контролни дефрости са тези по време и при определени външни условия. Досега не съм установил климатика ми да прави дефрости през точно определено време или при точно определени външни условия и затова не пиша, че прави контролни дефрости.Още го разучавам. А иначе климатика ми си прави дефрости и за мен това не е проблем и изобщо не ме притеснява.
При мен вече 4ти ден е минус13 сутрин. И маиче се напъват. Иначе и при мен сутринта в 7 направи дефрост ама аз вече не ги следя. А и нямам приложение да ги следя как работят.
при тия температури ще се понапънат то е ясно ,но според мен машинката има потенциала да топли и е тиха ,до сега никой не се е оплакал от шумно външно тяло както и аз смятам че там добре са се справили ,само като се понабере го чувам леко в стаята като тихо жужене а ми е точно до главата под прозореца .. върху моя малко експериментирам аз ,и мисля че който го дразнят празните дефрости макар да са относително редки ,могат лесно да се елиминират
При мен е нормално да се напъват защото и салон и спалня греят. Но иначе си подържат ададената темп. Ако затворя вратите няма да усетят.
- - - - - - - - - -
На моя единия външното се разбуча яко. Добре че нямам комшии. Че ще ме накарат да го хвърлям. 23 в стаята 23 и вътрешното а отвън не се трае. Гледам много вода е изхвърлял и е замръзнала долу на двора. 4 дена е минус 13.
- - - - - - - - - -
И другия е хвърлял бая вода ама работи по тихо.
Screenshot_20211227-150436.jpg
Ето консумацията и на 12ката. Панелен апартамент,последен етаж, северозападно изложение, външна изолация, пвц дограма , изолация на таваните с вата и гипсокартон. Отдолу не живее никой,до мен също. Почти изцяло с външни стени.Климатикът отоплява кухня-15квм, коридор-2квм,баня 5квм и спалня 15квм. Зададена температура 23 градуса. Климатика се намира в кухнята срещу вратата духа към коридора и спалнята съответно в кухнята температурата на термометър е около 23-24 гр , в спалнята 22 в банята 20. Външна температура около 0. Мисля че е доволно за сега , като паднат минусите ще му мисля а догодина една 9ка в спалнята и приключвам с пелетите!
SlaviYakov, при такова натоварване на колко време дефроства?
Сутринта един път и току що прави втори но при мен днес беше много мъгливо и влажно иначе почти няма дефроуст
уха ,500-600 вата около нулата ,ще видим като стане по студено как ще се справя .. моя за момента максималната му консумация беше 350 вата като беше станало -8 за 2 дена ( през нощта ,през деня около -2-3 ) ,в момента е доста топло при нас и крета със 170-80 вата
Сега тоя знак за уайфи постоянно ли седи на дисплея. Нещо си играх и се свърза сигурно ама не показва нищо само темп на която е настроен. И ако искам да излеза от приложението и от уайфая как става.
да ,постоянно стои .. там където показва малка иконка на климатик и температурата - цъкаш на нея и ти излиза менюто за настройка .. има и други менюта ,разцъкай го
Излизат само функциите на дистанционното. Ако искам да видя консумацията има ли опция.
ако прочетеш последните 2-3 страници от темата ще си отговориш на тоя въпрос