Пуфва, но е много тихо. Даже бих казал незабележимо. Отдавам го на това, че изчаква малко над 30 секунди, след като спре компресора, да обърне цикъла.
Пуфва, но е много тихо. Даже бих казал незабележимо. Отдавам го на това, че изчаква малко над 30 секунди, след като спре компресора, да обърне цикъла.
Не видях тема за този модел:Midea Xtreme Save Pro-1030лв.
https://nicemag.bg/product/invertore...on-r32/2599/bg
Тук сте писали за модлеа,BreezeleSS+
който сега е на 1150лв.
https://nicemag.bg/product/invertore...on-r32/2599/bg
който очевидно е по-предпочитан.Характеристиките са ясни,Ако някой знае нещо по-конкретно за разликите,..не според описанията...?
И по-напред твърдите,че няма Мидеа с COP5.Дали е вярно или не е друг въпрос,който може да се задава за всеки модел.
Този пост е редактиран от inches9; 30-11-21 в 20:11.
COP си го изчисляваш сам. Делиш средната отдадена, на средната консумирана.
не съм му разглеждал сервизното ,но като гледам параметрите вероятно се ползва същия компресор ,но с по малки топлообменници и по малко фреон - според мен икономията от 100 лв не си заслужава спрямо брийзлес ( а ,и няма да има брийзлес функциите )
А по-малките топлообменници не влияят ли на COP?Все пак една и съща фирма го дава и предполагам,че поне са замервали еднакво.
Интересно ми е от къде ще искарат по-добри показатели на по-евтиния?Отопление:
2,90/0,64
3,22/0,65
п.с. Breesless
Всъщност 0,64 потребление го видях само на една страница и може да не е така.
Но тук видях,че пишете COP 4,7 и не знам от къде видяхте...също.
Този пост е редактиран от inches9; 30-11-21 в 23:19.
при +7 не влияят особено .. под нулата ще е различно .. освен това параметрите са така подбрани ,че да се вмести в енергиен клас ,за Брийзлеса съм установил че може повече от написаното в спецификациите
9ката вече официално е 1300 лв ,на места дори е 1350 .. а аз го взех за 1040 лв без монтажа .. очакват се и още увеличения май
Аз купих за 1260лв дванайската смятай!
От вчера Midea 09 BreezeleSS работи на тиха степен на турбината и с включена функция FOLLOW ME при която климатика следи температурата измервана от дистанционното управление. Когато е включена тази функция климатика влиза много по рядко в ОН/ОФ и работи по икономично. За последните 9 часа работа на климатика разхода е 900 вата.
Това нормално ли е ? Навън е 3° и няма мъгла
IMG_20211206_133854~2.jpg
IMG_20211206_133903_1~2.jpg
Ако сега си го пуснал и е така няма проблеми. След като поработи ще изчезне. Ако е работил дълго и е темперирал не мисля, че е нормално.
п.п .На какво разстояние е от стената че от снимките нещо не се разбира? Да не са го заболи много близо?
Този пост е редактиран от bobivg; 06-12-21 в 15:14.
Не съм го спирал вече месец. На около 20см е от стената , прави ми впечатление че от един два дена външното тяло прави яко конденз тече като лейка. Интересното е че са две ивици замръзнали една в средата другата ниско долу
чак замръзнали не бих ги нарекъл ,има малко скреж .. явно фреона влиза от 2 места в топлообменника и там е по студено ,не виждам нищо притеснително ,влажничко си е при вас
Притеснява ме това че при монтажа климатикът не беше вакуумиран в последствие разбрах че трябва да бъде вакуумиран но уви късно!И сега незнам какви ще са последствията и какво може да се направи