Преди години външните тела на климатиците тежаха много. В последните години външните тела на много марки климатици стават все по леки.
Преди години външните тела на климатиците тежаха много. В последните години външните тела на много марки климатици стават все по леки.
В Испания моделът се продава само с 29.3 кг външно тяло.
Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 е стария модел с по тежкото външно тяло.Новата модификация с по лекото външно тяло е Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-I/MSFAAU-12HRFN8-O.Все още има от стария модел по фирмите за климатици.
Мидея след като пуснаха нордик моделите, спряха Kaisai pro plus, който има 34 кг външно и поляците го продаваха в скандинавските страни, за да могат да си ги пласират там. На вместо него пуснаха някакво недоносче Hot, така че не се учудвам на тия икономийки дето ги правят.
Не ми се вярва да е поръчка на вносителя.Едва ли за някъв бг(или източен вносител)ще направят(мисля ново)
https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...09hrfn8-i.htmli-Clean
Функцията за самопочистване i-Clean използва подобрен алгоритъм, надграждайки стандартното самопочистване. iClean редува режим охлаждане и отопление, за да обледи и обезскрежи топлообменника на вътрешното тяло, кaто по този начин постига много по-добро почистване и елиминира повече вредни организми. Функцията i-Clean се изпълнява двойно по-дълго време от обикновеното самопочистване - около 30-35 минути.
Не видях от тук колко кг е външното тяло(всъщност има го 26,4),но щом дават еднакъв SCOP,значи разликите не са големи(като краен резултат в потреблението)
П.С. А и в белия свят го няма ,а дали в бг го има или е само реклама...''очаквайте скоро''.
Този пост е редактиран от inches9; 21-10-22 в 17:43.
При климатиците най много се продават евтините модели, огледайте се по къщите, хотелите, обществените сгради и вижте темата за " цепениците" във форума. Високия клас климатици са скъпи и се продават малко бройки от тях.Според мен Мидея правилно са се ориентирали като предлагат огромно количество модели на различни цени и такива брандирани под други марки, които всъщност пак са Мидея.Факта, че преди няколко години Мидея купи отдела за битова техника и климатици Тошиба показва, че стратегията за развитие на Мидея е успешна.Така, че който не харесва климатиците Мидея може да си вземе климатик Тошиба.
Този пост е редактиран от GLARYS; 21-10-22 в 17:53.
Задай му малко по висока температура, времето е топло и няма време да смъкне на по малко, бързо претопля и изключва.Пробвай и най ниската скорост на вентилатора на него би трябвало да работи по икономично при он офф
GLARYS, как се пуска този режим? От дистанционното не мога (няма такъв бутон), през wi-fi също, като намаля вентилатора на 1% пак не става... Подозирам, че този климатик няма такъв режим.
"тих" режим се включва като задържиш натиснат 2-3 секунди бутона на дистанционното с който избираш степените на турбината при мен е със символ - перка на вентилатор. Чува се звуков сигнал когато се стартира "тих" режим.Изключването на "тих" режим става когато със същия бутон изберете друга степен на турбината.
Не го монтирайте срещу леглото, после ще съжалявате. По добрия вариант във вашия случай е над леглото. Ако климатика е Midea Breezeless той има голяма клапа на вътрешното тяло и може да насочва въздушната струя напред и под климатика тя не се усеща.Но ако го сложите срещу леглото голямата клапа на вътрешното тяло на Midea Breezeles не може да насочи въздушната струя да духа под самия климатик и винаги ще духа напред срещу леглото и на отопление и на охлаждане.
Този пост е редактиран от GLARYS; 24-10-22 в 10:40.
Аз бих казал да се монтира СРЕЩУ леглото (важи за всяка стая - срещу хората).
Това лято бях на почивка на море в Турция. Всичко беше супер с едно изключение.Вътрешното тяло на климатика в стаята беше монтирано точно срещу леглото.Лятото в Турция е много горещо и без климатик не може. Както и да му нагласях клапите и силата на духане винаги студеното течение го усещах в леглото.Затова не препоръчвам на никой да монтира вътрешното тяло на климатик срещу легло,диван, бюро или място където човек прекарва много време.