Страница 55 от 77 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1152
Like Tree601Одобрявам

Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Отговор: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Преди години външните тела на климатиците тежаха много. В последните години външните тела на много марки климатици стават все по леки.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

В Испания моделът се продава само с 29.3 кг външно тяло.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 е стария модел с по тежкото външно тяло.Новата модификация с по лекото външно тяло е Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-I/MSFAAU-12HRFN8-O.Все още има от стария модел по фирмите за климатици.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Мидея след като пуснаха нордик моделите, спряха Kaisai pro plus, който има 34 кг външно и поляците го продаваха в скандинавските страни, за да могат да си ги пласират там. На вместо него пуснаха някакво недоносче Hot, така че не се учудвам на тия икономийки дето ги правят.

6. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    не се бях ровил но тоя така наречен "нов" модел с лекото външно тяло след кратко разследване виждам че се предлага само в източна европа - гърция ,румъния унгария ,тука .. реално го няма по белия свят ,на официалния сайт на Мидея фигурира само "стария" модел с 29 кг външно тяло ,включително и в каталога за 2022г .. т.е. няма нов модел реално .. най вероятно олекотения е поръчка от вносителя за източна европа специално за този пазар
    Не ми се вярва да е поръчка на вносителя.Едва ли за някъв бг(или източен вносител)ще направят(мисля ново)
    i-Clean

Функцията за самопочистване i-Clean използва подобрен алгоритъм, надграждайки стандартното самопочистване. iClean редува режим охлаждане и отопление, за да обледи и обезскрежи топлообменника на вътрешното тяло, кaто по този начин постига много по-добро почистване и елиминира повече вредни организми. Функцията i-Clean се изпълнява двойно по-дълго време от обикновеното самопочистване - около 30-35 минути.
    https://www.midea.bg/bg/klimatici-mi...09hrfn8-i.html
    Не видях от тук колко кг е външното тяло(всъщност има го 26,4),но щом дават еднакъв SCOP,значи разликите не са големи(като краен резултат в потреблението)

П.С. А и в белия свят го няма ,а дали в бг го има или е само реклама...''очаквайте скоро''.
    Този пост е редактиран от inches9; 21-10-22 в 17:43.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

При климатиците най много се продават евтините модели, огледайте се по къщите, хотелите, обществените сгради и вижте темата за " цепениците" във форума. Високия клас климатици са скъпи и се продават малко бройки от тях.Според мен Мидея правилно са се ориентирали като предлагат огромно количество модели на различни цени и такива брандирани под други марки, които всъщност пак са Мидея.Факта, че преди няколко години Мидея купи отдела за битова техника и климатици Тошиба показва, че стратегията за развитие на Мидея е успешна.Така, че който не харесва климатиците Мидея може да си вземе климатик Тошиба.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 21-10-22 в 17:53.

8.  

9. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от sounders Виж публикацията
    Всъщност някой има ли по-новата версия, за да даде някакво мнение. Вече тази версия с 29кг външно тяло не се предлага никъде.
    И да питам отново ако има някой с новата версия - модификацията с 29,3кг външно тяло дават ниво на шум на вътрешното тяло "dB(A)38 / 35 / 21 / 19 ", докато при по-новия модел с 26кг е "dB(A)38 / 33 / 20". Освен, че явно е по-шумен, би било добре някой да каже нещо за консумацията, минимумите как са и тн.
    Аз съм с новата версия от вчера. До тук минимум под 308 вата не съм видял. За един ден е изгорил 1.73kW на 19-20*. Като застудее ще знаем повече. Работи леко до 300вата и е предимно он/офф. Нещо... не съм много доволен.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Midea MSFAAU-12HRFN8 / MOB01-12HFN8 BreezeleSS++

Задай му малко по висока температура, времето е топло и няма време да смъкне на по малко, бързо претопля и изключва.Пробвай и най ниската скорост на вентилатора на него би трябвало да работи по икономично при он офф
    Synthy одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от Synthy Виж публикацията
    Аз съм с новата версия от вчера. До тук минимум под 308 вата не съм видял. За един ден е изгорил 1.73kW на 19-20*. Като застудее ще знаем повече. Работи леко до 300вата и е предимно он/офф. Нещо... не съм много доволен.
    Сложи го на "тих" режим на турбината би трябвало консумацията да падне на 240-250 вата.Сега е топло и всички климатици работят ОН/ОФ.
    Synthy одобрява това.

12. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

GLARYS, как се пуска този режим? От дистанционното не мога (няма такъв бутон), през wi-fi също, като намаля вентилатора на 1% пак не става... Подозирам, че този климатик няма такъв режим.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

GLARYS, как се пуска този режим? От дистанционното не мога (няма такъв бутон), през wi-fi също, като намаля вентилатора на 1% пак не става... Подозирам, че този климатик няма такъв режим.
    "тих" режим се включва като задържиш натиснат 2-3 секунди бутона на дистанционното с който избираш степените на турбината при мен е със символ - перка на вентилатор. Чува се звуков сигнал когато се стартира "тих" режим.Изключването на "тих" режим става когато със същия бутон изберете друга степен на турбината.
    Synthy одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Цитат Първоначално публикувано от dianamv Виж публикацията
    Здравейте,

Моля за съвет.
    В помещението, където ще се монтира климатика има само две възможности - срещу легло или над легло. Кой е по-добре да избера?
    Не го монтирайте срещу леглото, после ще съжалявате. По добрия вариант във вашия случай е над леглото. Ако климатика е Midea Breezeless той има голяма клапа на вътрешното тяло и може да насочва въздушната струя напред и под климатика тя не се усеща.Но ако го сложите срещу леглото голямата клапа на вътрешното тяло на Midea Breezeles не може да насочи въздушната струя да духа под самия климатик и винаги ще духа напред срещу леглото и на отопление и на охлаждане.
    Този пост е редактиран от GLARYS; 24-10-22 в 10:40.
    zdravko и dianamv харесват това.

16. Member Аватара на Synthy
    Тук е от
    Feb 2011

Аз бих казал да се монтира СРЕЩУ леглото (важи за всяка стая - срещу хората).

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Абе и ние можем да кажем нещо тъпо и много уверено (с големи букви), ама идеята не е да прецакваме хората за да пишем мнения.
    eleena, gurcayy, mystikalrs и 3 други харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2014
    Живее в
    Любимец

Това лято бях на почивка на море в Турция. Всичко беше супер с едно изключение.Вътрешното тяло на климатика в стаята беше монтирано точно срещу леглото.Лятото в Турция е много горещо и без климатик не може. Както и да му нагласях клапите и силата на духане винаги студеното течение го усещах в леглото.Затова не препоръчвам на никой да монтира вътрешното тяло на климатик срещу легло,диван, бюро или място където човек прекарва много време.
    eleena и dianamv харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 55 от 77 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Midea MSG-12HRN1, или Midea 12 V1 "Vertu", или Gree GWH12NB
    От kaliniliev във форум Климатици Midea
    Отговори: 57
    Последно: 26-02-16, 22:21
  2. Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr
    От арх. Пътко във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 09-10-13, 22:26
  3. midea cu 12 ha
    От westa във форум Климатици Midea
    Отговори: 3
    Последно: 30-07-11, 09:08
  4. Има ли разлика между Midea MSG-12HRN и Midea MSG-12HRN1
    От armen във форум Климатици Midea
    Отговори: 9
    Последно: 30-08-10, 21:25
  5. Midea
    От alexb във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-10-04, 19:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе