Лежа точно под него, защото е монтиран над лежанката на дивана.Имам и митцубиши при което почти липсва тази "екстра" Ще пробвам с различни настройки на клапите.
Мойте ги пробвах на охлаждане няколко пъти вече. На тих режим слиза на 60-70 вата зависимо колко е топло навън. При тази консумация вчера засякох при 65 вата духа с 16,5 градуса на тих режим, и мисля няма да ми е нужна тази екстра с затворената клапа, струята е доста деликатна няма студено течение. При пуск за секунди почва да духа студено, като на 450-500 вата духаше с 5-6 градуса
При работа на минимум мога да потвърдя че няма никакви шумове от фреон и т.н
Направил съм и на охлаждане настройката на 10хз, като пада и на 9. Незнам колко са били по default.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 29-05-26 в 10:58.
И при мен са същите настройки
Просто не очаквах, че ще усещам студен полъх под машината. Иначе като стана пред него нито духа силно, нито вее което е екстра. Просто част от въздушния поток явно се отклонява надолу по някакъв начин.
Тези Мидеи като ги оставят да слязат до тези обороти, не започват ли повишени вибрации, след като са с еднороторни компресори
не ,идеално си бачкат .. външното не можеш да разбереш че работи
Здравей, dorodoro
Затварянето изцяло на клапата има за цел да изтласква въздушния поток предимно надолу, за да осъществи комфорт на обитателите които са пред климатика.Ако забелязвате, клапата има няколко реда отвори около 3см. които са почти в отвес с пода.Тъй като турбината завихря въздуха отгоре надолу се получава допълнителен ефект тип вятър.Маркетингово го описват като 3D въздушен поток, което е пълна глупост.
Другите две позиции Breeze Away и Mind са доста по-подходящи за вашите нужди, както са писали по-горе.Ако оборотите на турбината са ви високи в тези режими, може да опитате Silent mode с вдигната клапа в крайна горна позиция.
Здравей, ^Rokera^
Точно толкова са и на Breezeless 75, само че в режим охлаждане.При отопление варират между 75 и 90, а защо е така нямам идея.На вентилатор при мен са 55 и 56.
Вече два часа си бачка на охлаждане. Настроен е на 24 градуса. Разхода непрекъснато варира от 60 до 80 вата. И да съм честен, при темперирано помещение вече почти се не усеща да духа надолу. Има го, но не е както в самото начало.
Може ли някой да ми помогне с един малък експеримент?
Има ли някой, който би се съгласил да загрее малко устройството, само за да се измери най-ниската степен на модулация, при която започва да се прегрява, и да се достигне температурата на изключване? Ако е възможно, използвайте автоматичния вентилатор.
Би било чудесно, ако след това споделите графиката!
не ти разбрах експеримента .. това в кой режим ?
Моя грешка, в режим на отопление.
колега 30 градуса е ,лято сме .. какъв режим на отопление ? отделно минимума е дъвкан многократно и се знае какъв е - на по новия олекотен модел е 10 херца след настройка ,на по стария с външно от Ал изи е 20 херца
Не ме разбираш правилно. Аз също знам стойностите на честотата, но какво означава това по отношение на мощността – консумираната мощност? Каква е абсолютната минимална консумирана мощност, преди Breezeless да започне да се включва и изключва?
Това е, което бих искал да знам. Лятното време е идеално, защото вътрешният температурен сензор може бързо да се прегрее.
95-105 вата на отопление
50-80 вата на охлаждане