за консумираната мощност има писано десетки пъти ,не сте чел темата - няма как за всеки новодошъл да се пише едно и също ,четете ..
за консумираната мощност има писано десетки пъти ,не сте чел темата - няма как за всеки новодошъл да се пише едно и също ,четете ..
Прочетох темата, но не съм убеден, че измерените стойности на мощността са максималните, тъй като никой не е принуждавал уреда да се включва и изключва. Резултатите на GLARYS са най-близки, но при неговите измервания уредът е работил часове наред в такъв режим, а външната температура е била ниска. При по-горещо време консумираната мощност би могла да бъде по-ниска.
Аз когато съм пускал на по-топло време минимумът се качва, а и няма гаранция че тези стойности ще са еднакви при всеки.
Мойте съм ги ползвал малко на отопление от 8 до 24 градуса външна температура работи стабилно на 105 вата и не е изключвал, но беше слязъл на 9-10 хз, така че по ниско едвали ще може, При специфични условия ако навън е топло а вътре хладно ще слезе можеби на около 80-90 вата, но не съм го пробвал. Дайкина ми ftxm20a ако е в такива специфични условия слиза на 110 вата, иначе ако е топло вътре 24-25 градуса изключва на 140-150 вата
при по топло време няма как тази консумация да е по малка ,защото се вдига налягането .. пак казвам четете повечко
Това няма нищо общо с това. Просто когато навън е над 10 °C или около това, е възможно да отбележите с 20–30 W по-ниски стойности от наблюдаваните минимални. Моят Oasis Plus се държи по същия начин. Той се колебае около 300–330 W, но когато температурата е над 10 °C, може да спадне до 270–280 W.
това е чудесен минимум за мощна машина правилно оразмерена .. Ал Изи 9 при мен е в 25 квадрата ,с минимум от около 300 вата почти не изключва зимата
Би ли могъл да пробваш малко с него заради мен?
След като започне да се нагрява, трябва да намаляваш температурата с 0,5 стъпки точно преди температурата на изключване.
- - - - - - - - - -
По-скоро бих го нарекъл ужасен.
Впечатляващото име не оправдава толкова високата минимална консумирана мощност. По-скоро става дума за лош дизайн.
ти си преоразмерил жестоко машината и оспами всички теми за марката с проблемите си ..
Това няма нищо общо с преувеличаването.
Никой не те принуждава да реагираш. Ако нямаш какво да добавиш към дискусията, просто си продължи деня.
Здравей,
При по-топло време, както е сега навън,над 20 градуса, няма как да се правят подобен тип експерименти, защото най-малкото има софтуерно ограничение за оборотите на компресора с цел адекватното предвижване на маслото му. И при 100W консумация хладилния агент ще влиза с градуси над допустимите.А ако COP стане над 6 се счита, че вътрешния топлообменник няма къде да отвежда топлината в помещението, образно казано, и системата превантивно изключва.Иска се външното тяло да работи с околна температура под 7 градуса, за да се изчисли някакъв минимум, макар и абстрактен такъв...
Машината от темата по принцип има минимум на отопление, който варира между 240 и 320W, според условията и софтуерните ограничения.Със сервизна настройка може да работи и под 200W, но е опасно това да се случва за по-дълго време, именно заради неправилното предвижване на маслото.Затова има специален механизъм, който през определен интервал време, вдига налягането в системата, нарича се "Oil return program".Изпълнинието на тази програма трае около 5 минути, отново според условията.Мощността на компресора е близо до номинала му, и ако през това време температурите в помещението се покачат (T1 показва над 2 градуса от заданието+компенсацията), климатикът изключва.Има едно много важно условие, за да работи този процес правилно, а и климатика като цяло, нарича се правилен монтаж - Ако климатизатора е поставен с твърде малки отстояния м/у стени и таван, не е пресметнат правилно спрямо отдавана мощност, обем и температурни загуби на помещението, започват да се появяват тези аномалии с къси цикли на работа, претопляне/преохлаждане, високи минимуми и т.н.
между другото 9 херца са около 100 вата при този модел с този компресор 9.6 кубика .. ако мерите нещо много по ниско уредите ви са неверни ( сякаш някой твърдеше по нагоре че слизал на 60 вата - невъзможно )
А защо при настройка от 10 hz работи на минимум 100 в,а при дефолт настройката която е 20 hz,като чета темата работи по скоро на 300 в при отопление а не на 200 .Тоест заводско Breezeless и All eazy pro са настроени по скоро на 30 hz минимум ли.
не .. на отопление налягането е по високо и 1 херц е повече ватове .. грубо казано . .. минимума на отопление е по скоро около 250 вата усреднени зависи от други условия
На охлаждане при 20 градуса навън тогава е 60 вата . Днес при 32 минимума беше 90-95 . По ниско от това няма и смисъл с този хардуер поне.
Тази сутрин работи на 120 вата на 16хз. Като е отворено навсякъде 4 стаи и коридор
Сега затворих вратата на кухнята и падна на 9хз и 65 вата.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 23-06-26 в 06:18.