Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 287
Like Tree126Одобрявам

Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

На мен вътрешното тяло на Електрика по-ми харесва.
    И все пак, ако се абстрахираме от дефроста(за който вероятно ще се намери някакъв начин за оптимизация), като показатели, хардуер и комфорт, Хевито и Електрика равностойни машини ли са в средния и високия клас?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Като комфорт,хардуер,лукс и не на последно място екстри, Електриците са по-висок клас,и са единствените конкуренти на Дайкин.Като в северна Америка даже водят над тях.Технологично Хеви се движат малко на зад на Европейския,да не говорим пък за Японския пазар,даже за Японския не знам вадят ли нещо ново.
    Не съм дилър на Хеви че да ги хваля,или дистрибутор на Електрик че да ги защитавам,монтирам всичко,но на черното не мога да кажа бяло!
    mimojef, Genadi80 и Rafailiev харесват това.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Сравнявам между 20zs-w и ge35va. На охлаждане, понеже Хевито още не е зимувало при мен.
    Като шум от тудбината хевито е съвсем малко по-тихо сякаш. Хевито също държи по нисък минимум на охлаждане. С тези две предимства всичко приключва.
    Самото присъствие Електрика в помещението е на ниво. Обстановката в помещението е на още по-високо ниво. Усеща се приятна прохлада без никакви течения. Както споменах на един колега, на Хевито му трябва още една степен на вентилатора с 40-50 кубика надолу. С тези дебити трудно би се вписъл комфортно в стаи под 17 да не кажа 20м2
    Евтина сглобка на Хевито (според мен). Голямо, разплуто, паянтово тяло с евтина пластмаса.
    Електрика в това отношение е като "буца". Стегнато, компактно с малки фуги, на където и да го бутнеш не помръдва.
    Външното тяло на Електрика е една идея по тихо.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Бургас

mimojef ,жалко за това ,което написа ...губиш уважението ми. чета постоянно , но рядко се включвам.това което написа за хевито е абсолютна противоположност на истината....за течения, за степени на вента, за евтината пластамаса .... глупости !

- - - - - - - - - -

на 12.07 2019 монтирах 35zs-w в 22 кв2 хол в най-голямата жега в бургас на 1 км от морето, такъв комфорт и студена тишина никъде не съм усетил никога досега , а ходя много и се интересувам от климатизатори. ако сега , някой тръгне да ми обяснава , че ,, видиш ли , като дойде зимата....,, не е сериозно. такава солидна изработка на външно и вътр. тяло няма , а пластмасата е 3,5- 4 мм .пазя капачето от корпуса отстрани , за тръбите. край.
    rosswen одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2018

И аз не съм съгласен с мнението на mimojef, имам zs-w, а на работата съм от 2 или 3 години с sf 25 и единствения плюс на sf-а е по-тихото външно тяло. (личното ми мнение на ползвател).

7. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Това пък е ревюто на вътрешните им тела.
    https://youtu.be/m8K9-7qfrHg
    Вътрешното на електрика е с 2 кг. по-тежко.
    necata2 одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе

Аз на Електрика само Зубадана признавам за зимата. Другото не виждам какво му е по-хубаво, освен цената. А тези дефрости на каунтдаун? По начина, по който Рос ги описа, на мен хич не ми се нрави. Или се получава така да слагаш по-големи климатици в стая, за да офф-ят по-често и да ти отлагат неизбежният дефрост, голям инвертор става. Предните серии със сцепените от лед тави на външни тела много премиално изглеждаха също. Мицубиши Хеви Индъстрийз може да са по-"евтини", но определено работят добре - ниският минимум, тишината и липсана на течения - за мен това е всичко. На мен дизайнът им от Италия ми харесва, въпрос на вкус. И не съм съгласен също, че не се вписват също в стаи под каквито и да е квадратури, като са си правилно оразмерени. За това тука в другата тема за избор на климатици на специалистите, участващи във форума, постоянно им се налага да обясняват как даден размер е напълно достатъчен за една кубатура, докато потребителите постоянно се съмняват под въздействието на "съветите" на магазинните корифеи.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Ето един линк от мен ,за да се запиша и аз в темата
    https://youtu.be/lwyf9JOqmS4

Рос ,а дали случайно дефрост алгуритама на МЕ не е само това което казваш ?
    Дали е възможно да има и други условия освен споделените от теб ?

11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Ето един линк от мен ,за да се запиша и аз в темата
    https://youtu.be/lwyf9JOqmS4

Рос ,а дали случайно дефрост алгуритама на МЕ не е само това което казваш ?
    Дали е възможно да има и други условия освен споделените от теб ?
    Не зная, Рафа. Ето още нещо, което съм намирал пак из форума.

То е като пояснение на самия алгоритъм. Лошото е, че информация не се споделя, а старите линкове са вече невалидни.
    Ето за Зубадана, дори акцентират на въпросния интервал между дефростите.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

На мен ми споделиха , че дефроста до около -10 е перфектен.
    По - надолу се променяло , но не било нищо съществено. Като акцентираха върху продължителноста от -10 градуса надолу.
    Преди това правел дефрост като оф - цикъл 2-3 мин .
    Това за ФХ ,но от споделената от теб информация май и другите модели имали подобни алгоритми.
    Същия човек е фен на Дайкин , триото и МЕ.
    От китайските казва , че Мидея та била куче .
    За МХИ мнението му е ,че по- добре Грее за по- малко пари отколкото МХИ.
    Аз МХИ съм нямал , но от познатите ми които монтират/ продават , никои не иска да ми продаде Грее или МХИ
    Единия даже беше казал : Ако си беше купил Грее нямаше да ти проговоря

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

Да, когато е чист топлообменникът и няма мъгли/ ветрове, и не е толкова студено, протича точно така. Виж последните ми постове, точно тези случаи съм описал. В такива случаи, прави дефрости максимално рядко - 150мин. работа на компресора. Ако е натрупал скреж (има нужда от дефрост), няма как от -5 гр. надолу, да изчисти питата за под 5-10 мин. Истината е, че си отговаря точно на написаното. Просто повечето пъти не се забелязва, понеже е бърз (без реално да има нужда от такъв), а и МЕ няма индикация за дефрост, както е при МХИ, че да се види ясно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 03-09-19 в 22:23.

14.  

15. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Електрика и Хевито нали са под една марка, защо не ползват един и същ дефрост?

Едно мнениие от финландския форум за LN серията

Наскоро се настроих на приятел Raspberry Pi с няколко датчика за температура 1-Wire. Направих собствен софтуер за регистрация в C ++, който сега също разпознава началото и края на цикъла на размразяване. Заявих, че най-добре се забелязва скоростта на промяна на температурата на издухване. В моя случай 0,07 ° C / s изглежда е правилната граница. Освен това зададох максималното време на размразяване от 10 минути, ако то се пропусне по някаква причина.

Ето пример за автоматично размразяване снощи. H = започва нагряване, D = започва размразяване. Времето отляво е времето, а времето вдясно е продължителността на предишния (размразяващ или нагряващ) период. Устройството регистрира на всеки 10 секунди.

03:29:10 H 00:07:40
    04:01:40 D 00:32:30
    04:09:10 H 00:07:30
    04:41:40 D 00:32:30
    04:49:10 H 00:07:30
    05: 21: 40 D 00:32:30
    05:29:30 H 00:07:50
    06:01:50 D 00:32:20
    06:09:30 H 00:07:40
    06:42:00 D 00:32:30
    06:49:30 H 00:07:30
    07:22:00 D 00:32:30
    07:29:40 З 00:07:40
    08:02:10 D 00:32:30
    08:09:40 З 00:07:30
    08:42:00 D 00:32:20
    08:49:40 З 00:07:40
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 03-09-19 в 22:36.
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Хм, дефрост на 40мин.
    Това при каква външна и в какво помещение е?
    Че “северните” май топлеха 100кв. с 25ци...

17. Member
    Тук е от
    Oct 2018

На мен един приятел ми каза да не си купувам Нексура, Дайсекай, Нокрия, но не каза защо! Също така ми казва, Aux, Finlux и т.н. били по-добре, ама пак не каза защо.
    P.S. Така мога да напиша 1000 поста, но не виждам на кой са полезни!
    dodo_pv, Aleksandars, SPSt и 2 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Stoqnov Veselin Виж публикацията
    mimojef ,жалко за това ,което написа ...губиш уважението ми. чета постоянно , но рядко се включвам.това което написа за хевито е абсолютна противоположност на истината....за течения, за степени на вента, за евтината пластамаса .... глупости !
    Цитат Първоначално публикувано от Zarki4a Виж публикацията
    И аз не съм съгласен с мнението на mimojef, имам zs-w, а на работата съм от 2 или 3 години с sf 25 и единствения плюс на sf-а е по-тихото външно тяло. (личното ми мнение на ползвател).
    Ясно съм написал между кои два модела правя сравнение. Правя сравнението имайки възможността ежесекундно да си играя с машините и да посещавам помещенията в които са поставени.
    Това е моето впечатление и е нормално да има несъгласни с него.
    "На вкус и на цвет товарищей нет"

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Phoenix_1 Виж публикацията
    Аз на Електрика само Зубадана признавам за зимата. Другото не виждам какво му е по-хубаво, освен цената. А тези дефрости на каунтдаун?
    Защо признаваш само Зубадан?
    Неговият дефрост различавали се от този на обикновения FH?
    Всъщност FH-VE различава ли си по нещо освн нагревателя от FH-VEH?
    Гледам, че сезонната ефективност (SCOP) на FH-VEH е по-ниска от на FH-VE. Заради харча на нагревателя вероятно. Ако този нагревател прави Зубадан толкова уникална машина за отопление, значи "проблема" с дефростите (ако въобще може да се нарече проблем) при МЕ се решава по много лесен и евтин начин. С един нагревател 60-70W в тавата.(ако има нужда естествено)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 20 ПърваПърва ... 910111213 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  3. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  4. Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 7
    Последно: 22-12-07, 11:52
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе