Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за хол с кухня помещението е 50 кв. Искам да го ползвам за отопление има вътрешна и външна изолация. Колебая се между Ме и МХ
Здравейте, бихте ли ми препоръчали климатик за хол с кухня помещението е 50 кв. Искам да го ползвам за отопление има вътрешна и външна изолация. Колебая се между Ме и МХ
Задайте въпроса си в правилната тема, като отговорите коректно на въпросите.
В темата се сравняват модели на ME и MHI. За останали дискусии, има други теми.
Мерси за отключената тема. Ако някой се двоуми между двете марки, ето още един видео обзор при руснаците на тема Heavy vs Electric
"Не дает нам покоя одно имя разных марок Мицубиши.
На этот раз сравнили два наружных блока самых младших серий (ZSPR-S и MSZ-HJ)"
Ами с това видео, не бих се спрял на нито на MHI нито на ME. Освен това външното тяло на MHI се различава от това което виждаме при нас. Хаха и как се чудят, къде са 5 те килограма
Абсолютно. Правят само догадки. То и в коментарите се вижда, каква е реакцията на потребителите. Аз съм им гледал и други ревюта. Правят заключения, на база измерения шум, на най-ниската степен, на база екстри и т.н., а не как реално се представят машините.
П.п. Това трябва да са бюджетните модели на марките, т. нар. нисък клас.
И какъв е извода в крайна сметка. Коя от двете машини е по-добра?
Хевито...
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Защо?
Аз това което видях в клипа е, че и двете машини си имат всичко необходимо за да могат да се нарекат климатик.
Кутия: боядисана с бяла боя и при двата.
Компресор: по-голям и вероятно по-тежък при Хевито.
Топлообменник: с по-големи ламели и видимо по-дълг с поне 8см. при Електрика.
Естествено гледам през окото на любител. И за това питам кое точно от видяното в клипа е определящо за да може едната машина да се натече по-добра от другата.
Аз пък чух във видеото,че и Руските монтажници и са на мнение,че Електрика е по-добрата марка,моето мнение е същото.
Неца , тея като ги слушам са минимум космонавти ... какви ти момтажници Моите клими съм ги теглил и килограмите им си отговарят по табелка.
Като надеждност, смятам че може да се има доверие и на двете марки. С изключение на спуканите топлообменници, на МЕ-та от предходните серии. Като основен недостатък, поради който винаги бих предпочел Хеви, е дефрост алгоритъма, който е горе-долу еднакъв за различните класове и при 2-те марки. Другото, което ми допада повече при Хеви, е по-доброто отношение дебит/шум, което ги прави по-тихи в по-големи помещения или такива с по-големи загуби. Иначе и с 2-те марки не съм имал проблеми, външните тела са много тихи. Като плюс на високия клас на МЕ, бих отбелязал повечето екстри, като плазма и разделените клапи.
Споделям мнение, като ползвател и на 2-те марки. Смятам, че такова трябва да се дава именно от такива, а не от хора, които са чули отнякъде или бай Иван така им казал. Също и специалистите, които имат наблюдения, отзиви и монтажи на 2-та бранда.
Този пост е редактиран от rosswen; 02-09-19 в 15:15.
Какъв му е дефрост алгоритъма на МЕ. Така и не разбрах. По часовник ли размразяват или не. Аз от миналото лято започнах да чета този форум и започнаха да ми стават интересни консумации и дефрости. Нямам наблюдение над моето защоти никога не съм ползвал климатици за отопление. Ползвал съм ги в преходните сезони и не съм имал за цел да засичам дефрости.
Една "обикновена" 18-ка ЛГ много пъшкаше при дефрост и ми правеше впечатление.
МЕ-то обаче за толкова години убий ме не знам кога гакво е правил. Само знам, че ако го пусна работи а ако не го пусна не работи. Верно, че беше във всекидневна с кухня с много странични шумове.
- - - - - - - - - -
Та за дефроста.... По часовник ли е?
Този пост е редактиран от mimojef; 02-09-19 в 15:31.
Общо взето-да. Ще прикача само алгоритъма, предполагам ще се оправиш.
При по-големи студове и малко повечко влага, може да го вкара в омагьосан кръг от дефрости, на 30-40мин., благодарение на условието, за съкращаване на интервала между дефростите, ако последният е бил по-продължителен. Случвало ми се е да работят така по 5-6 денонощия. Няма такова неприятно преживяване!
Като "явлението" беше в сила и при 2-те машини, дори и при преоразмерената 12-ка, в 14,5м2, под която спим.
Този пост е редактиран от rosswen; 02-09-19 в 16:10.
А защо нищо не се споменава за power inverter (PKA) серията на МЕ?
Цената е меко казано убийствена 5338лв за 12ска.
Има ли защо? MHI има ли аналог, или на zubadan-a им?