Страница 12 от 20 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 287
Like Tree126Одобрявам

Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Доколкото съм запознат, при битовите климатици, на Зубадана разликата е само в нагревателя, монтиран в тавата. Има информация и за него. Конкретно и за FH, при това. Нагревателят е 130W, като при FH се включва, при външна температура под 0 гр. и работи нон-стоп, докато температурата на въздуха, не достигне +8гр.

Колкото до въпроса на Цанков, имат ли МХИ Нордик модел - да, имат. Казва се "Kazan" (не за ракия). Не са толкова разпространени, но ги има по каталозите. Не успях да намеря по-подробна информация за тях, освен че са с повече дренажни отвори на тавата. Имат такива и при по-старите модели, като имат разлика в абревиатурите. Ненордик моделите завършват на "S", принерно ZSX-S, докато нордик моделите завършват на "SA", примерно ZSX-SA.
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-09-19 в 12:03.
    Gyokov, mystikalrs и ccankov73 харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе

Отговор: Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy

mimojef, аз казах за зимата. Иначе всесезонно не бих казал. Близки роднини с такъв в къща извън града, която трудно се топли и имам някакви преки впечатления. Тъй като живея в район с възможни екстремни температури, зимата дори нагревателя си е голям плюс да си спестиш главоболия. А лятото там е прохладно и без климатик и почти не го ползват. За мен самата тази тема е леко безсислена, защото още от заглавието провокира. Не е по различна от която и да е по формулата Марка Х vs Марка Y и да започнат безкрайни спорове на база лични пристрастия. Дизайнът също е толкова субективен въпрос. Не мога да разбера какво толкова не ти хареса на Хевито това лято? Може би не е бил правилния климатик за твоето помещение, изложение и т.н.? Според мен това е сериозна машина, дори в средния клас. Аз съм толкова доволен от нея засега, напълно оправда очакванията ми за лятото. Доставя много комфортна прохлада у дома, работи като истински инвертор без ненужно офене, дори вечер, когато си слиза на около 100 вата и там си крета незабележимо, и дори в много редките случаи на он/офф не можеш да го разбереш кога е станало. Може да бъде дискретна и нежна машина, но в същото време знаеш, че можеш да събудиш достатъчно мощ да те отвее. Единственото нещо, което съжалявам е, че не са направили серия с екстра плазмен пречиствател и тогава щеше да е един идеален климатик. В същото време за много хора като мен не е най-важното и си има други решения. Ако нещо не ми харесваше, определено щях да съм приключил с него, но на бялото не мога да кажа черно.

Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
    rosswen одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Темата наистина е провокираща и предразполагаща към дразги. Ако беше формулирана, примерно като нещо от сорта : "МЕ и МХИ - прилики и разлики /плюсове и минуси", щеше да е по-приемливо. По принцип, за Хеви си има цяля тема, от която може да се почерпи някаква информация и да се проследи развитието/промените на моделите. За МЕ няма обобщена, но има подробна за FH. Няма да е лошо, да се направи една обща и за МЕ и четейки двата подраздела, човек сам да си преценява и прави изводи.
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-09-19 в 12:02.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Феникс... Темата е за сравняване между МЕ и МХИ а не за впечатления от даден модел. За впечатленията си има други теми където също съм писал и съм споделил какво ми харесва и какво не при ЗС който имам.
    Ако човек има поне две машини от различни марки много лесно олавя кое е в плюс и кое в минус при всяка от тях.
    Ако ти имаш такива две машини спокойно тук можеш да напишеш сравнение между двете. И аз няма да ти се разсърдя ако за теб впечатленията от МХИ са по-добри от тези на МЕ. Както не се сърдя на РОСС, че ЗС-С на майка му, по му харесва от неговия СФ

Цитат Първоначално публикувано от Phoenix_1 Виж публикацията
    Не мога да разбера какво толкова не ти хареса на Хевито това лято?
    Това което не ми харесва съм го описал, и ту и в темата за модела. Писал съм и за плюсовете, даже съм ги снимал.
    Просто сравнение на плюсове и минуси при два модела от различни марки МЕ GE и MHI ZS. И както вече споменах... НА ОХЛАЖДАНЕ, СПОРЕД МОИТЕ ВИЖДАНИЯ GE-то е с повече плюсове от ZS-а.
    Няма кой знае какво за разбиране.

П. П. Това с големите букви не е викане а подчертаване Нямам много опции за писане от телефона.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

"Евтина сглобка на Хевито (според мен). Голямо, разплуто, паянтово тяло с евтина пластмаса."

Аз това виждам като минуси които си изтъкнал ... то не че климатика е скъп , и не че разбирам какво означава скъпа сглобка ... но трябваше монтажниците да ти дадът да изрежеш капачето за тръбите
    На мен ако ми висеше такава (по описанието и разбиранията ти) - "кошница" на стената веднага бих я изхвърлил
    Защо я оставяш да ти "боде очите" ?

Аз за моя Зс-с се сещам само когато ми стане горещо или студено , което означава че е перфектен по моите критерии
    Този пост е редактиран от Mig82; 04-09-19 в 13:04.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Феникс... Темата е за сравняване между МЕ и МХИ а не за впечатления от даден модел. За впечатленията си има други теми където също съм писал и съм споделил какво ми харесва и какво не при ЗС който имам.
    Ако човек има поне две машини от различни марки много лесно олавя кое е в плюс и кое в минус при всяка от тях.
    Ако ти имаш такива две машини спокойно тук можеш да напишеш сравнение между двете. И аз няма да ти се разсърдя ако за теб впечатленията от МХИ са по-добри от тези на МЕ. Както не се сърдя на РОСС, че ЗС-С на майка му, по му харесва от неговия СФ ...
    Приемам мнението ти, човек, не ти се сърдя, въпреки че така и не разбрах наистина какво точно не ти харесва в Хевито? Дебита, друго? Как така не се вписва под 17-20 квадрата? При мен дебита на 35zs си ми се вижда идеален и обслужва малко по-голяма площ, няма оплаквания. Не мога да разбера само защо при мен работи така добре. Не се заяжам, просто наистина е така, и не само за мен. Абстрахирам се от екстрите, които предлага МЕ, говоря за работа като климатик. Щом жената го е одобрила и като начин на работа и като дизайн, значи за мен всичко е 6. :D На стария климатик все ме караше да го спирам, че нещо й ставало течение, а това лято и гък не каза, даже веднъж ми се скара защо го спирам, хаха! Само вечер не иска да спи на каквито и да е климатици и туй то като повечето жени. Какъвто и да е климатикът, и дума не може да става. Така че щом всички вкъщи сме доволни, и аз съм доволен. Никой никога не се е оплакал от този климатик. Защо ми е да правя сравнение тогава?

8.  

9. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Миг.Ти между дебела и качествена правш ли разлика?
    За сглобката, ако имаш GE под ръка, хвани му вътрешното и се пробвай да го мтъднеш на някъде. После направи същото с твоето ЗС.

- - - - - - - - - -

Феникс. За да стане ясно какво имам предвид, нека се изразя так.
    ЗС е добра машина и ми харесва, но GE е още по-добра и ми харесва повече.
    Така добре ли е?
    За пореден път отбелязвам, че правя сравнение между два модела. Ако трябва да направя едно сравнение между LG на 13 години и ЗС за да няма засегнати. Там нещата ще са в коренна противоположност.
    Но уви, темата е "Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy"
    Rafailiev одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Моето мнение и на жената е, че 20ZMX вади по-мека струя, от МЕ-то в огледалното помещение. При МЕ-то я усещам по-остра, сигурно заради малкото сечение, от което излиза. 20ZMX вади дори по-големи дебити от 20-25ZS-S. А тези на SF35 са еднакви с тези на 25SF, на първите 3 степени, на които реално работи. Мимоджев сравнява някакви пластмаси, които дори и само при Хеви са различни, при различните поколения. ZMX изглежда като гранит. В крайна сметка, пуканията при ZS са сведени до минимум и не са повече от при МЕ. Какво повече да ме интересува?
    Като ти харесва четвъртития дизайн на МЕ и твърдите пластмаси, то ZMX удовлетворява това ти желание и е набор на GE-то

Phoenix, какви екстри? МЕ само във високия клас има повече. В средния и ниския Хевито го води. До AP серията, вертикалните клапи на МЕ-то от средния клас са ръчни и смешни, понеже почти не успяват да завъртят потока настрани. Хеви в това отношение е в пъри по-добре и вертикалните клапи се местят от ДУ, при това местят потока мноого по-добре. И това по-маловажно ли е от външния вид на "сглобката"?
    Phoenix_1 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

https://youtu.be/F7iHqflRIKs

Ето ви още едно сравнение .
    Няма да коментирам на какво мнение са хората от клипа.
    Само ще разберете.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Рафаилиев, това отдавна го коментирахме. И двете са цепеници, ма електрика е по-чепат в случая.
    rosswen одобрява това.

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Мимоджев сравнява някакви пластмаси, които дори и само при Хеви са различни, при различните поколения. ZMX изглежда като гранит. В крайна сметка, пуканията при ZS са сведени до минимум и не са повече от при МЕ. Какво повече да ме интересува?
    Като ти харесва четвъртития дизайн на МЕ и твърдите пластмаси, то ZMX удовлетворява това ти желание и е набор на GE-то
    Както се вижда от поста ми, пластмасите съвсем не са единственото което сравнявам.
    ЗМХ вероятно е много добра маина. Нямам наблюдения над нея.
    Мъчиш се обаче да набуташ играч от висок клас в мач с играчи от среден.
    Rafailiev одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Миг.Ти между дебела и качествена правш ли разлика?
    За сглобката, ако имаш GE под ръка, хвани му вътрешното и се пробвай да го мтъднеш на някъде. После направи същото с твоето ЗС.
    Братле , не че е дебела просто е адски жилава. Капачката се огъваше яко с клещите , но не се троши. За мен качествена означава да не си сменя цвета с времето и да не се пука при усукване. 13 годишното LG сигурно също ще е с по-дебели пластмаси от Zs.
    Както и 30 годишния бойлер на майка ми е двойно по-тежък от моя но вече не ги правят такива ... за съжаление.
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    13 годишното LG сигурно също ще е с по-дебели пластмаси от Zs.
    Братле. Може и така да е. Обикновено ниското качество се компенсира с количество.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Русе

Феникс. За да стане ясно какво имам предвид, нека се изразя так.
    ЗС е добра машина и ми харесва, но GE е още по-добра и ми харесва повече.
    Така добре ли е?
    За пореден път отбелязвам, че правя сравнение между два модела. Ако трябва да направя едно сравнение между LG на 13 години и ЗС за да няма засегнати. Там нещата ще са в коренна противоположност.
    Но уви, темата е "Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy"
    За мен не е ОК, защото аз си гледам преките впечатления, а те са в тотален разрез с твоите заключения. Дори да казваш, че ZS е добър, ама GE бил по-добър, пак внушаваш неща. Всеки може да си прави каквито си иска сравнения, но това не променя фактите, а те са, че няма оплаквания от MHI-я и не виждам как един климатик може да работи по-комфортно и меко от него, за да ми пука за нещо друго. Повярвай ми, че ако не ми беше допаднал, щях пръв да го оплюя, но ще се повторя, че на бялото черно не мога да кажа. Надявам се, че осъзнаваш, че всичко в живота е субективно, и че много хора не биха се съгласили с такова абсолютизиране и доста необосновани твърдения, защото от теб чух само "че е по-добър", ама не е ясно с какво, освен че теб персонално повече ти харесвал. Да, но ако накараш произволни 100 човека да стоят по един час на единия и другия сигурно би се изненадал какви разнопосочни мнения ще чуеш. Както е субективно кой какви коли харесва или жени харесва и т.н. Днес вървим трима човека на вятър, единият заяви, че му е студено, другият - че му е топло, а третият - че му е идеално. Не можеш да кажеш така с лека ръка "това е по-хубаво от онова", без да се съобразиш, че всеки има индивидуално усещане към нещата. И за бога, аз не съм си купил климатика да му меря пластмасите, а да работи комфортно и икономично. След като тези две изисквания са напълно изпълнени, дреме ми за пластмасите, дори да е вярно че при тази марка дори в пластмасите има разлика между високия и средния клас.
    rosswen одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

И все пак, нека не забравяме най-важния факт. А той е, че Мимоджев все още не се е отоплявал нито с едната, нито с другата машина. На всички ни е ясно, защо даваме повече парички за климатици. А то е иманно, заради отоплението. Има много "цепеници", които си хладят супер комфортно. Аз не смених моето МЕ, заради проблеми с охлаждането или защото съм имал проблеми с комфорта и тишината, в този режим. Да, на охлаждане съм доста доволен, но както Mega често казва, за мен това не е зимна машина. Отделно, сравненията, които прави според мен са некоректни, защото машините, които сравнява, работят в коренно различни помещения.
    Този пост е редактиран от rosswen; 05-09-19 в 10:07.
    zdravko и Phoenix_1 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 20 ПърваПърва ... 21011121314 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 20:10
  2. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  3. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21
  4. Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 7
    Последно: 22-12-07, 11:52
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе