Тези филтри в климатиците са по скоро маркетингов трик от колкото вършат някаква реална работа. Ако във стаята вие пълно с пепел и не се проветрява често никакви филтри няма да ви спасят.
Тези филтри в климатиците са по скоро маркетингов трик от колкото вършат някаква реална работа. Ако във стаята вие пълно с пепел и не се проветрява често никакви филтри няма да ви спасят.
Така е, не се ли чисти и проветрябва едно помещение само с филтри и пречистватели няма да стане.
Затова разчитаме на прахосмукачки с Hepa филтри, редовно проветряване, сушилня която събира много прах от дрехите и т.н.
Конкретно за плазма филтрите от доста време знам, че се ползват често в болници и училища за пречистване на въздуха отделно от HEPA филтрите.
Поради тази причина не мисля, че те са пунта мара.
UV лампите също се ползват в болници, но там предполагам, че е необходим по-слаба струя и по-дълго лъчение за успешна дезинфекция, т.е. според мен те са маркетингов трип при използване в климатиците.
Болница с плазмени филтри не съм чувал.Там се ползва …вентилация.
Смукателна + нагнетателна в белите държави и тук-таме у нас.Прозоречна - основно у нас.
Така си е по изискване на РЗИ.Ако някъде са сложили “бонус” плазма, то не отменя вентилацията.
UVто в климатиците е за “стерилизиране” на топлообменника на тялото.
п.с. Мисля обаче,че сравнени с другите филтри по климатиците, плазмените са единствените, които наистина морят микроби.
Този пост е редактиран от ccankov73; 22-02-22 в 23:22.
Филтрите бяха филтри в LDC, в III серия и в JDR, ама няма вече.
Климатиците са за темпериране на температурата. За пречистване си има отделни пречистватели, които са с много по-големи филтри, за да са ефективни. Две в едно винаги ще има компромиси. И не, не някакви стримери и плазми ви трябват, а филтри с голям обем, които няма как да ги напъхаш във вътрешното тяло. Отделно най-големия замърсител на въздуха в България са микро частиците идващи от горене на горива, въглища, дърва, гуми и тн, както и прах, които стримери и плазми не ги ловят. Пречиствател за въздух ще ти трябва за всяка стая особено в страната в ЕС с най-лошо средно качество на въздуха, поне докато не се цивилизоваме като нация.
Sent from my KB2005 using Tapatalk
^ Тва са просто пари, кво толкова
Подкрепям ползването на пречистватели на въздуха с ХЕПА филтри Ако човек не е супер чувствителен, дори и само един с по голям дебит в хола или свързващ стаите коридор би върши добра работа.
Това, което си снимал и се вижда вдясно, са водни кули и си е чиста водна пара. По-добре иди във ФакултетО и снимай там. А и не само.
П.п. На вас, софиянци, основният замърсител не са ТЕЦ-овете. Само ще вметна, че измереният радиационен фон на Орлов мост надвишава два пъти този на площадката на АЕЦ Козлодуй.
Този пост е редактиран от rosswen; 23-02-22 в 09:49.
https://photos.app.goo.gl/hk3RNCUwYh7brjot5
Кой е опасният и умишлено изпускан?
Аз имам пречиствател и HEPA филтър, но доколкото съм се интересувал, те не улавят вируси, бактерии, плесен и др.
Преди 3 години, когато купувах моя, четох за Plasma, че се ползва в болници и училища, но може да са били и платени статии, бяха миндоста скъпи и не съм задълбавал.
Сега четох, че едни от най-добрите пречиствателинса тези на Daikin, които имат HEPA, активен въглен, Flash streamer и т.н.
Та поради тази причина, ми хареса идеята да си взема климатици с подобна пречистваща система и отделно да си ползвам и пречиствателя.
От няколко дни засилено чета за климатиците, но да, четох го, само не ми харесва, че ако правилно съм разбрал е филтър, който трябва да се сменя на някакво време.
Но, като цяло, звучи добре.
Също гледах и тази статия - https://www.daikin.bg/bg_bg/press-re...r-covid19.html
Но от ViMax ме убеждават, че Plasma Quad филтърът на ME бил ного по-добър от Flash Стреамер-а на Daikin, на мен ми се струват еднакви.
Нещо темата за Electric vs Heavy се измести в ..... задния двор. Щом имате пречистватели не виждам какво толкова има да го мислите. Иначе, по тази логика трябва да включите и Panasonic Etherea в играта (даже техния пречиствател се води top of the top). Писали сте в няколко теми за едно и също нещо, а в главната тема за избор Александър ви е дал конкретни предложения. Ако не искате да послушате неговия съвет, послушате вътрешния си инстинкт или накрая ези/тура и каквото сабя покаже. А тук лаладжии много, и всеки ще ви каже нещо различно.