Страница 11 от 44 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

При мен климатик си достига зададените градуси подминава малко и тогава спира.
    Аз се питам защо спира а просто не си намали оборотите както си го прави лятото?
    И другия проблем за мен е безумните размразявания които прави по 30 на ден ако вън температурата е под 5 градуса.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Може да намалява оборотите без спад в консумацията,ако се повишава входното налягане на фреона в компресора. Все едно да караш кола на по-малки обороти ( като включиш от 4та на 5та), но с повече газ. Разхода ще се запази,ако поддържаш еднаква скорост ( горе-долу де)
    Кое може да повишава налягането при ниски обороти на компресора?
    Може ли по голямото количество фреон да е причината или не добре вакумиран климатик?

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

1-Недостатъчната кондензация във вътр.тяло или повишеното изпарение във външното.
    2-Възможно е повечето фреон да влияе така.Недобре вакуумиран климатик не оказва подобно влияние.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ето едно измерване, проведено с 2 бързи термометри на chachoto.
    При старта са зададени 26° от дистанционното.

Спира след 16 минути при подмината с 0,6° температура при датчика директно в момент на консумация от 500W. Стартира отново след 4 минути при падане с 1,4° под зададената. Консумация 350W. В един момент намаля турбината и консумацията се вдига на 450-490W. 18 минути след старта спира при подмината с 1° температура при датчика. Стартира отново след 3 минути при падане с 0,9° под зададената.

Какво излиза - кръжи около зададената температура на on/off принцип. И как може изведнъж да спре при моментна консумация 500W??? Защо не я намаля и така да се опита да поддържа без да спира! Малоуие.
    Номиналната консумация на този климатик е 440 W, а той изключва рязко при 500 W?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

А относно честите размтазявания които прави забелязвам че като му задам вътре по високи градуси не спира да размразява работи си нормално. Има ли някаква връзка с количеството фреон пак?

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Много добро наблюдение сте направили, от него се разбира каква е причината, която търсихме климатика да изключва преди достигане на зададената температура в стаята и тя е в софтуера. Не може да си намали консумацията под 320 W, такава е минималната консумация отчетена от chachoto. Това не е нормално поведение за модел, на който по документи минималната му консумация при работа в режим отопление трябва да е 90 W.

Сега остава и да разучим въпроса с разскрежаването. Обобщете до момента в един пост наблюденията си по този въпрос.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Значи с моя (25ZGX) по разскрежаването единствения проблем е, че долния край (2 см) на ламелите от вътрешната страна откъм перката остават в лед след приключване на дефроста. Иначе отвън топлообменникът се изчиства, отвътре също, само долу и оттам замръзва тавата. Но за мен това е бял кахър. А за ненужни влизания в дефрост - моя при + температури не влиза. Не знам защо при chachoto се получава така. Понякога прави видимо ненужни дефрости в студа, но явно това му казват датчиците. Общо-взето за мен дефроста не е проблем на дневен ред.
    По-скоро ме интересува защо изключва при консумация дори над номинала в неговия случай, вместо да смъква постепенно на 300-200-дори 100 вата за конкретния модел и ако чак тогава топлината пак идва в повече и превишава заданието, да изключва.
    Току що при зададени 21° климатикът му изключи при моментна консумация 500 W!

10. Тук е от
    Sep 2008

При мен не изключва,преди да е паднал поне до 320W,виждал съм го да пада под 280W,но много рядко.

11. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Не съм разбрал че има нова тема. Копирах поста си тук. Добро утро. Направих си труда сега в почивните дни да напрявя някои измервания. Тъй като нямах ватметър направих следното . Мисля че не е толкова неточно.
    Вчера следобед навън беше около 7-8* навън, идеално за сравнение. В хола вътре от сутринта държа климатика на 20*, а долу на масата са 22-22,5*. Значи изключвам всички домашни уреди, включително и трафовете за телефони т.н. (нищо не е включено освен климатика) изчаквам да тръгне поредното включване. Междудругото интервалите на он/оф бяха съответно 8-10мин/12-18мин. Няма закономернст. Вентилатор на auto. Изчаквам 2-3мин след като е тръгнал компресора да затихне. Измервам консумацията за 5мин, която се оказа 25Вт. За 1 час съответно се получават 300Вт/ч. изходящата струя беше 35*. Входящата някъде към 24-25*. Направи ми следното впечатление. докато засичах ватовете, диска който се върти отвреме навреме много забавяше ход и по някое време в тези 5 мин пак забързваше ама пак си беше бавно де.
    Та това измерих с наличните си знания. Ще намеря и ватметър и сигурно ще се подтвърдят измерванията.

12. Тук е от
    Jan 2008

http://img502.imageshack.us/my.php?image=img3540ze9.jpg

Външното тяло / компресора / спира напълно, вътрешното все още не съм го хвщал да го прави. Времеви закономерности - няма, един път работи 5 мин. след това 17, след това 22 ....... "почивки" от 2 до 11 мин.. Обикновенно е на 18* на AUTO, в стаята 20-21. Когато е на ECONO долу - горе си "уцелва" градусите зададени от дистанционното.
    Дефрост през 25-30 минути - да. Чист топлообменник, но не и тавата. Долния край на ламелите / 2-3 см / са в лед, който отвън не се забелязва.
    Продължителност на дефроста от 2 до 20 минути.
    Дефрост при +5 градуса - да.
    Дали замръзва - да - за около два-три дни напълно - виж снимката.
    Топли ли при -16 - да.

Днес хванах жената за да мога да наблюдавам и двете тела / поведението им /, но след малко ми каза, че не съм добре............. така, че .......................sorry.

Истината е някъде там..............!?

13. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Вчера замерих консумацията на моя с читав уред най-накрая. Сертифициран от наща ел.лаборатория.
    Навън са 2* в стаята 22* дистанционното на 20*,ауто. Влезнал е в равномерен режим и меря.
    В началото като се запусне компресора консумацията почва да расте и за кратко стига до 550-600Вт. След това започва постепенно да пада и за около 1 мин стига минимума от 360-380Вт. Там задържа за няколко минути и тръгва да се качва до 400Вт , където се задържа докато изключи. В този период изходящата струя е 36*. Работата е някъде 8-10мин. Следва вдигане на клапите и много фино обдухване с вътрешния вентилатор. В началото на престоя консумацията е 18-19 Вт. След минута пада на 14-15 Вт (оборотите на турбината стават най-тихите) след минута пада на фрапантните 11 Вт (вентилатор работи на най-ниските обороти и явно електрониката само) При последното падане по уреда забелязах че тока си е същия а само намалява "тита ъгъла от 0,5 на 0,3 , който параметър влиза в изчислението на мощността. Мисля че тези 3-4 Вт са от някаква бубина, която държи някакво налягане.
    Излиза че при тези външни температури от 2-3*, при консумация от 350-400 Вт , изходяща струя въздух от 36* - в стаятя се поддържат 22*. Сега ако някой каже как може да се установят изходящите ватове го признавам . Ще може да се пресметне и точния коп. Ама много се вманиячавам иначе.
    Другия въпрос е дали при външни температури от 15-18* консумацията ще е същата. Дали тогава няма да намали още оборотите на компресора, незнам. Уреда е при мен и ще го гледам отвреме на време.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Ееееее, това тава на напълно изправен климатик от подписа ли ти е? Не го вярвам! Ако е така, какво става с тия МХИта - толкова са скъпи - резил.

16. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

И моите така бяха в студеното при -10 - -15* . Да не ти пука щото тя водата си се оттича отстрани и важното е че питата отзад не се заскрежава. Ако имаха нагревател в тавата нямаше да е така, но това е допълнителен разход.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Още един човек потвърди, че преди да изключи, консумацията започва леко да се покачва и я задържа така до самия момент на изключване. Остава да разберем ЗАЩО?

18. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Ееееее, това тава на напълно изправен климатик от подписа ли ти е? Не го вярвам! Ако е така, какво става с тия МХИта - толкова са скъпи - резил.
    Тъй, тъй ............, аз имам и още снимки, ама ме е срам да ги постна ...........

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Още един човек потвърди, че преди да изключи, консумацията започва леко да се покачва и я задържа така до самия момент на изключване. Остава да разберем ЗАЩО?
    Дидо, кефиш ме в какъв маниак на тема климатици се превърна за последните 4-5 месеца
    БРАВО !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 44 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе