Страница 9 от 44 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2003

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Цитат Първоначално публикувано от ghost23
    ... Ако трябва да съм честен спирането има и един плюс - не създава течение с по-хладка(студена)струя,което за мен е предимство.Имам момче на 10 месеца.Но наистина не би трябвало да работят така.
    Не съм съгласен че е плюс спирането. Иди сега да ти върнат разликата от "хиляда лева и повече" и да го сменят с конвенционалка за 600лв - все горещо ще духа! Че правило "течение с хладка струя", изобщо не е хладка а си е точно колкото си трябва за да подържа с макс.точност зададените. Не стой пред него просто, как иначе ще ти затопли стаята ако не раздуха топлия въздуха до всеки ъгъл? Размисли се малко! Детето го сложи в другия край на стаята успоредно със струята на климатика и на същата стена(това е местото където най-малко ще му ходи струята), а под климатика и срещу него сложи нещо което да се оформи зона в която няма да се ходи много и въпроса приключва. Ако правилно си оразмерил машината на правилното место и с правилните настройки - няма да я усещаш че работи. И аз имам дете + инверторен климатик - перфекто е да си духа тиха/хладка струя! В офиса имам конвенционален - положението е по-зле, вярвай ми.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Не съм съгласен че е плюс спирането. Иди сега да ти върнат разликата от "хиляда лева и повече" и да го сменят с конвенционалка за 600лв - все горещо ще духа! Че правило "течение с хладка струя", изобщо не е хладка а си е точно колкото си трябва за да подържа с макс.точност зададените. Не стой пред него просто, как иначе ще ти затопли стаята ако не раздуха топлия въздуха до всеки ъгъл? Размисли се малко! Детето го сложи в другия край на стаята успоредно със струята на климатика и на същата стена(това е местото където най-малко ще му ходи струята), а под климатика и срещу него сложи нещо което да се оформи зона в която няма да се ходи много и въпроса приключва. Ако правилно си оразмерил машината на правилното место и с правилните настройки - няма да я усещаш че работи. И аз имам дете + инверторен климатик - перфекто е да си духа тиха/хладка струя! В офиса имам конвенционален - положението е по-зле, вярвай ми.
    Това е твърде нахално !да сложи Детето в другия край на стаята!То да не е картина ,че да го мести.!!!да не се ползва половината стая защото там е зоната на климатика!!!Е това са лоши съвети.

4. Тук е от
    Sep 2008

Стаята е с такава подредба,която не позволява това,което описваш.Факт е,че не трябва да работят така,но въпроса се разисква и се надяваме да има някакво решение.Конвенционалка за 600 лв на MHI няма да намериш.Друг факт!

5. Member
    Тук е от
    May 2003

M_Dimov, да прав си - сори че така се е разбрало - мерна ми се че е бебе и имах предвид "леглото" на детето да сложи на подходящо място. Не е "половината стая" а един метър на три - не може да не може да се измисли подредба на стаята така че да не духа върху хората!

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Би трябвало един инвертор да тръгва с по голяма мощ и после постепенно да намаля до своя си минимум ако се наложи и така да държи зададената температура.Какво става обаче с МХИ тръгва с около 700вата и така само около 1 миута после много бързо слиза на 320вата и така само 30 секунди и почва плавно да вдига в продължение на 1 минута до 450-480вата и такаси работо 7-8 минути и спира.За мен това не е логика на инверторен климатик а на неще псевдо или направо пародия на инвертор.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хайде сега да търсим причината кое може да го кара след като веднъж слиза до 300 за малко да покачи отново на 450-480 и да работи така до изключването си?!? Значи определено не изключва защото е достигнал минималните си възможности!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Според мен софта го кара да държи по високи обороти за да духа по топло.
    Когато духа по топло хората си казват аааааааааааа колко топло духа пък моя panasonic toshiba sanyo или fuji не духат толкова топло да вземем и ние по едно МХИ

10. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Би трябвало един инвертор да тръгва с по голяма мощ и после постепенно да намаля до своя си минимум ако се наложи и така да държи зададената температура.Какво става обаче с МХИ тръгва с около 700вата и така само около 1 миута после много бързо слиза на 320вата и така само 30 секунди и почва плавно да вдига в продължение на 1 минута до 450-480вата и такаси работо 7-8 минути и спира.За мен това не е логика на инверторен климатик а на неще псевдо или направо пародия на инвертор.
    Това как си го измерил че работи така?

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Имам уред който не е про но показва моментна консумациа във ватове и ампреи по отделно ги показва де.
    И гледам преди да тръгне е 23вата и после както съм обяснил

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Казвате, че климатика винаги дори и на ниска скорост издухва по-топъл въздух сравнено с други инвертори, също така при спадане на външните температури проблемът изчезва или се наблюдава по-рядко.

След като проблема се оказа че не е в датчикът за стайна температура или в мястото на монтаж, предлагам да погледнете страница 18-та от сервизното, точка (4) High pressure control дали там може да се търси причината.

Трябва да се замерва температурата на изходящият въздух. Температурата която ни интересува е тази отчетената 2 - 3 минути преди да изключи компресора. При защитата по високо налягане компресора се изключва при достигане на температура от 58 °С отчетена от тръбния датчик на вътрешното тяло. Стартирането на компресора става след време на изчакване от 3 минути. Контролът по високо налягане не се отчита от климатика като авария или проблем а като контрол върху нормалната работа.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Така е,но високата температура на датчика е вследствие на високото налягане на фреона,породено от високите обороти ( и консумация) на компресора.Тези 58 ° са горе-долу 36-37 бара налягане,което си е доста високо и е невъзможно да работи климата към минимала,пък с тези налягания.
    Ако оборотите ( консумацията) паднат реално близо до минимала,налягането ще е доста по-малко и датчика няма да сработи стопирането на компресора.
    И май пак опираме до софта.Или ако софта си е наред,а компресора не изпълнява точно зададените от софта обороти? А,Вален,може ли да се получи нещо такова?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Няма как да вдигне 58 градуса при 450 вата консумациа.
    Замервам 34 градуса преди да изключи.
    Ката му задам 30 градуса вдига 54-56 ако вън е над 0лата и такаси работи 1 час и консумира 1кв.
    Това е което мога ад ви кажа като данна.

Да питам аз нещо друго какво става ако климатика не е вакумиран защтото при мен нямаше вакумиране или по точно сложиха помпата за 1 минута а аз не чух да работи даже?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Бахти "майсторите". За една минута и то без да работи. Как не са яли досега бой при някой ,който да е бил в час?
    А тези 58 ° са на датчика,мерещ темп. на фреона.На изх.въздух е по-малка винаги.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Когато вън е поне 7 градуса вади 56 от шлузите това съм го мерил поне 5 пъти с различни термометри.

И още нещо да питам климатика е зреден с фреон за 15метра тръбен път е тогава не е ли редно да изпуснем фреон като тръбниа път е по къс.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Понякога и аз съм се питал подобно нещо,или дали пък не са сбъркали малко,и да му идва фреонеца в повече.Уж има "акумулатор" или ресивър за изл.фреон,ама знае ли човек колко има реално,докато не се източи и измери.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 44 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе