Зравейте имам климатик 35-ZGX-S кажете как се пуска функията CLEAN която е за почистване при работещ климатик на охлаждане по време на работа или трябва да е изключен.
Зравейте имам климатик 35-ZGX-S кажете как се пуска функията CLEAN която е за почистване при работещ климатик на охлаждане по време на работа или трябва да е изключен.
Натискаш с нещо тънко бутончето clean, излиза ти индикаторче на екрана. Ако климатикът работи в режим охлаждане и го изключиш, "clean" ще стартира автоматично. Операцията трае 2 часа от изключването на климатика след режим охлаждане.
Навън е + 7 и вече влизаме в дефрост, макар и за кратко .............. 110-120 сек.
Това не е дефрост според мен.
Това че ти мига лампата незначи дефрост.
При мен на +6 почваха с дефростите и така на всеки 50-55 мин.
Ако вдигнеш температурата няма да влиза често в дефрост казвам го от опит.
Сигурен ли си, че прави дефрост, или просто мига, защото загрява в момента вътрешния топлообменник преди да завърти вентилатора?
Чачото, ти какво ги направи твоите ZGX-S Нали не се бъркам, че ти имаше такива два-три? Замени ли ги и с какви?
То се вижда в подписа му с какво - 3 японеца с много ниска минимална консумацияПървоначално публикувано от nako-bako
В момента и аз имам същия "проблем" с начина на работа на климатика ми като описания в тази тема но марката е различна - Hitachi LJ22x японец
А,а да! Не бях обърнал внимание. А доволен ли е? Между другото - какво ги направи тези три скъпи машини?
Мисля, че минимумите на този Нешънал не са "по-минимални"!
Ще го оставя лично да сподели данни от измерванията си, но повярвай... доста по-минимални са
Ако се вярва на таблици би трябвало да няма разлики. Гледам по сайтовете, че минимума на горния Нешънал е 0.6 КВ или 0.5. На мен не ми се вярва от МХИ да лъжат за показатели. Или има специфика при базовите изследвания, или на колегата машините са били дефектни /ама пък и трите ...?/.
nako-bako Разлика има и тя е отчайваща в полза на национала.МХИ-то зимата не слизаше под 320 - 330вата консумация духаше доста топло.
Лятото не слизаше под 180-190 няма как при такава консумация топлоотдаването да е 500-600 вата.За сравнение ти казвам че национала лятоти слиза на 75вата даже съм го хващал и на 69 вата.Сега зимата тръгва на 280-320 вата и слиза до 180 вата и после спира.Последните два дена харчи по 3кв за 24 часа.
http://e-tuk.net/products/NATIONAL-C...%B8%D0%BA.htmlПървоначално публикувано от chachoto
На национала на хартия му дават и на топло да пада до 75 W ...?
На хартия много неща дават. И на Мидея й дават КОП = 5 при - 10° на някакъв нов модел,и на Осака й дават работа до -25°,само че реалността е друга....
Чачо, ти кажи какво направи с предишните ти климатици? А иначе общият разход, който даваш, е добър, но не е нещо извънземно. Моето Мицубиши FD35 харчи на отопление харчи 5-7 кв на ден, но хем е много по-голям, хем топли сигурно 10 квадрата повече от твоя Нешънал. Идеята ми в случая не е да се похваля /правил съм го толкова пъти/, а да кажа, че ниският минимум нищо не значи.