Страница 25 от 44 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Данните са ми изчислени с програмата Menerga Psychrometric Chart .За Българските климатични условия. В предишен пост съм уточнявал това.Този процес не се изчислява с таблица а с диаграма за влажен въздух.Може и с формули но трябва да работиш със средна логаритмична температура за процеса .От нея зависят дебита на вентилатора, плътността,специфичния топлинен капацитет на въздуха .Определящи са температурата на кондензация на фреона,входящата и изходящата температура на въздуха. Така,че имаш много поздрави .

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Много "компетентно" навързани думички,които могат да направят впечатление на някой лаик. Един единствен въпрос-откога от "средната",че и логаритмична ??? температура за процеса зависи дебита на вентилатора???
    И без коментар за предния пост,което приемам за измъкване.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Личи си че не си учил топлотехника.
    Дай да оправим първо смятането.То е най лесно почни от него./3,41/
    "Q=(300*1,2*11)/3,6=1100Вт. COP=1100/300=3,666. Изглежда всичко да си е наред."Цитат на Venci_kk отг. 235
    "Venci_kk лека корекция: от BTU/h към W се преминава с делено на 3.413, а не с 3.6"Цитат на dgenov отг. 237
    Дане би да идва от тук.Защото във формулата 1,2 трябва да разделш на 3,6 и няма как да получиш заветното 3,41.Помисли и сподели.
    При завой на 90 се получават загуби от месни съпротивления еквивалентни на загуби от триене за 0,3 м.При завой 360 колко ли ще бъдат и може ли това да се смята като заглушител.При заглушителя няма ли смяна на посока и скорост?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Завършил съм я с отличие,докато учех ДВГ във ВМЕИ Варна.
    Защо залагаш 1,2,,като 1,007*1,09 е 1.1.После-какво е това 11 в скобите?
    И не ми обяснявай на мен(от 9 г се занимавам с климатизация и вентилация) за загуби и пр.Завоя е с голям радиус спрямо диаметъра и се пренебрегва.Къде има 360° завой в схемата ти? И по твоята логика,ако сметнеш колко колена на 180° има във двете тела,сигурно според теб фреона изобщо няма да мине от зор.Да не говорим за капилярки,ЕТРВ и кранове.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2008

След като си я завършил трябва да знаеш какво е.Аз само цитирам.Добре бе човек нека да е 1,1.
    Тогава 1,1 трябва да разделиш на 3,6 и да получиш 3,41.Гледаи и замествай в формулата. Намери си Dancap, Dircalc програмiиза изчисляване на капилярки и инсталации. Тогава ще говорим за загуби в тръбопроводи в цифри.Ако не е тайна колко инсталации си проектирал и ако да работят ли още.ЕТРВ не е правилно ,защото я няма капилярката с осезателя.По правилно е ЕРВ или EEV.TРВ регулира пригрева на парите на изхода на изпарителя,точно с този осезател.Айде лека нощ.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами ако съкратиш делимото и делителя на 1,1,ще стане. Уморих се да обяснявам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

И все пак да продължим по темата (MHI SRK-ZGX серия - начин на работа ) и така аз излъгах външния датчик зададах 24 вътрешна при -2 външна и така климатика бачкаше 2 часа на 330-340 вата.Ако оставя външния датчика стандартно не слиза под 420 вата при -2 външна и работо на тръгни и спри
    Явно им трябва друг софт за да работят както трябва.

10. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте,
    Може би е важно, но аз имам 35 ZFX в стая 18 м2 стандартна височина, но остъкляване почти 8м2, северна, на първи етаж, като цяло доста студена и днес забелязах, че за два часа работа климатика не спря нито веднъж - навън беше 0-1С, зададнета температура 20С, а температурата в стаята 21С. Климатика не спря дори за минута, даже и за размразяване, дори не промени оборотите на вентиратола или поне не видимо.
    В другата стая 20 ZGX - 12м2 несравнимо по топла, работата на климатика е коренно различна - пераментно спиране и тръгване, промяна оборотите на вентилатора често размразяване (на около 40 мин), заледена тава на външното тяло, днес имаше две големи висулки, компресора работи като моторетка. Огромна разлика в начина на работа на двата климатика в полза на ZFX.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз мисля, че стаята ти има големи загуби и климатика 35 ZFX си работи на минимални обороти(30).
    Дугия 20 ZGX има съштите минимални обороти но подминава зададената температура и за това спира.
    Моите 20 ZGX спират и тръгват и размразяват често а като им вдигна градусите и неспират съответно и не влизат в размразяване.

12. Тук е от
    Sep 2008

markoni_bg,можеш ли да замериш все пак минималната му консумация,макар,че нещата лека-полека се избистрят?
    Благодаря ти предварително.
    Ако нямаш уред,пиши на лични.

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

ghost23, Понеже за теб изглежда нещата вече се избистрят, да те попитам за момента какви са изводите които си правиш за поведението на работа при тези модели. Поведение на работа различаващо се съществено от описаното в каталозите на тази марка.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Странното е следното. Да кажем, че средната консумация за час ми е 300 W. Това е консумация за час, през което време климатикът е работил на он/офф с консумация по време на работа 400 W. Така, чрез спиранията си, климатикът вкарва топлина за час, еквивалентна на 300 Wh консумирана мощност, което е точно необходимото количество енергия за стаята.
    Ако се опитам да се доближа до необходимостта от 400 W, за да не изключва климатикът и да си работи на тези 400 W, които консумира, вдигам температурата с цел да увелича времето, в което ще работи, т.е. да изравня нуждите на стаята с тези 400 W постоянен приход на енергия. Обаче с вдигането на градусите, климатикът вече работи не на 400 W консумация, а на повече. Т.е. аз чрез вдигане на градусите на практика нищо не променям, пак нуждите на стаята ми остават по-ниски от това, което той вкарва, защото климатикът не си запазва топлоотдаването, а го вдига! Въпреки, че при предишния режим той е прехвърлял заданието и е изключвал, с вдигане на градусите той още вдига мощността си.
    Получава се така, че винаги отдаваната мощност на климатика превишава нуждите на стаята при поддържане.
    Остава вариантът да увелича топлозагубите на стаята и вместо при зададени 21° те да са еквивалента на 300W консумация, да ги направя 400W, за да не изключва климатикът. Но не съм сигурен тогава дали климатикът отново няма да си вдигне отдаването като е усетил по-големи топлозагуби.
    Някакви идеи? Според мен софтуерът кара климатика независимо от другите условия при определено задание да вкарва определено количество топлина. И тази "таблица" на климатика е със стойности, по-високи от нуждите на помещенията ни.
    Вариант как да се излъже това, без промяна в софтуера? chachoto е стигнал донякъде с лъгането на външния въздушен датчик, че времето е по-топло и така климатикът вкарва по-малко топлина при определено задание отколкото преди да излъже датчика. И все пак тази топлина продължава да превишава нуждите му.
    ПС: chachoto го пробва на охлаждане при сегашните условия. Работил е между 128 и 135 W поне 7-8 минути. Значи може - при охлаждане дадената му минимална консумация е 100 W.
    ПС2: Може ли след като по документация минималните обороти на компресора при охлаждане са 20 rps, а при отопление 30 rps, минималната консумация при охлаждане да е 100 W, а при отопление 90 W?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

ПС2:-Разбира се ,че може,зависи от натоварването на компресора по налягане.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2005

deian кажи на каква степен държиш вентилатора на вътрешното тяло? При Fujitsu се оказва, че има пряка зависимост между скоростта му и тази на компресора. Заложено е в управлението. Чувствителността на температурния датчик в режим на отопление при моя модел е +2/-3*C. Ако температурата е в този диапазон климатикът е в режим на "наблюдение". Точно тогава "таблицата" работи.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Каква е тази пряка зависимост?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 44 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе