Страница 38 от 44 ПърваПърва ... 283637383940 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Единия ми климатик в спалнята от оня ден вече не топли !!! Накратко какво забелязах. Всичко му работи, турбини, вентилатор, компресор се чува да работи, много по тихо от другия климатик. Питата суха, няма заскрежаване. Всичко идеално за работа само дето не духа топло. Предната вечер започна много често да дефроства, и духаче що годе топло. Зададени 23° на сутринта едва бяха 18°. Като влезнеше в дефрост и няма излизане... мига си индекатора run като за дефрост. Чува се балбукане на фреон, заскрежава вътрешната пита, после прехвърля на затопляне и да затопли да затопли, не му стига. Вчера през деня се е пускал явно щото като се прибрахме от работа беше 20° при зададени 22°. външните дневни температури бяха около -6°. Снощи като паднаха навън темепературите под -12° и пак същото чудене и дефрост след дефрост и неможе да започне да духа топло, и така цяла нощ . Пробвах да го изключа за 10 мин. Дадох му задам 27° и пак след дълго въртене на компресора вън започна лееееко да духа топло и след известно време пак се отказа и започна само да мига , дефроства , чака да вдигне налягане и така до сутринта. В хола в същото време същия климатик си духаше топла струя и си държеше 21-22° при зададени 23°. Компресора му ясно се чуваше и си личеше че върши работа от самия звук. Докато на този в спалнята все едно нищо не помпи или и аз незнам какво. Кажете ми които разбират какво може да му се е случило. Обадих се в магазина откъдето е купен в Плевен и обясних на кратко. Казаха ми, че сега в студовете и при тези минусови температури неможели да го изпробват и замерят параметрите за да видят дали фреон трябва да се долива или каквото и да било друго .... Ще чакам да се затопля, много лошо

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Venci_kk, Климатикът ти не би трябвало да има проблеми с това помещение. Задай му максимални градуси и максимална скорост на вътрешният вентилатор. Трябва да ни кажеш входящата и изходящата температура, също и дали компресора работи на максимални обороти.

4. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Ами да , замерих. ама предната вечер когато що годе духаше топло. Тояно както казваш. max вентилатор и 30°. Развърта се компресора навън ... и меря ... вход горе 24°, изход долу между клапите стигна до 38° и не се покачваше в рамките на 10-тина минути. Според мен май си е изпуснал фреона.....,но това е само според мен засега. Навън беше точно -10°. Да, компресора се чуваше като за max обороти.

5. Тук е от
    Dec 2006

От вносителя предложиха да сложат нагревател на външното тяло, за да не замръзва тавата - става въпрос за 20SRKZGX-S. Цената е 120 лв, като включва и термостат. Консумацията на нагревателя е 100 W. Според вас има ли смисъл от подобно нещо?
    Тавата, както при всички предполагам е замръзнала и ако задържи още няколко дни студено може леда да стигне до перката и да я счупи.
    Дали ако тавата не замръзва с тоя нагревател ще се повиши ефективността на климатика или само се елиминира риска от счупване на перката и шума на компресора?

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Забрави да ти счупи перка MHI. Доста нависоко е, има да трупаш бая лед до перката. Ефективността на климатика надали ще се повиши като му загрееш леко тавата.

7. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от markoni_bg
    От вносителя предложиха да сложат нагревател на външното тяло, за да не замръзва тавата - става въпрос за 20SRKZGX-S. Цената е 120 лв, като включва и термостат. Консумацията на нагревателя е 100 W. Според вас има ли смисъл от подобно нещо?
    И аз си сложих и сега го включвам от време на време. Лед вече нямам, т.е. изчезна причината, която ме дразнеше. За подобряване на работата нямам наблюдения да се е изменило нещо, по скоро няма никаква промяна, освен намаляване на бученето при дефрост поради липсата на лед в тавата.
    Снощи беше -19гр. и МХИ се справи, зададени 22, в стаята 21. Засега мина краш теста, засега.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така е, и при мен при -20° държи 1° под зададеното, но това според мен е напълно нормално поради разпределението на температурата по вертикала в стаята в този студ. Горе е по-топло, а там мери климатикът.
    Няма от какво да се притесняваш, аз с моя се гаврих при -20° с пълна мощност - вдига яко градусите, никакъв проблем.
    Дано си доволен от климатичето, въпреки някои недостатъци, но откъм топлене и икономичност е много добро.

10. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Преди малко направих измервания на двата климатика да сравня. Зададени 30°, вент. auto. Навън -4°.
    Спалня: Т вх. = 26° ; Т изх. = 47°. Компресора развъртян докрай на звук, но доста тих.
    Хол: Т вх. = 26° ; Т изх. = 49°. Компресора развъртян докрай на звук, но по шумен от другия. Създава впечатление за повече свършена работа.

Това нормални температури ли са според вас?! Ако е така защо тогава при външна Т=-20° този в спалнята спря да духа топло цялата нощ и чак през деня се освести и почна да топли . Разликата е само два градуса според това което измервам. А навярно при ниските температури влиза в роля оня ЕТРВ (ел. термо редуцил вентила) , който прави така че при едни и съши обороти компресора да прави ралични налягания. Това дали може да се установи от сервизните техници ?!? А дали е възможно и от намалял фреон да се получи това при ниските температури? В понеделник ще идват техниците, моля да ми обърнете внимание какво да следя за да не притупат нещата и другата зима пак да се ядосвам....

11. Тук е от
    Dec 2007

Venci kk пиши след като минат техниците каква е била причината на климатика защото и при мен се получи нещо подобно но при -15г -18г със SRK 35 ZGX-S

12. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Идваха накрая техниците да видят климатика дето беше почти спрял в големите студове. Мериха, струваха и накрая казаха че нищо му нямало на климатика. Сравняваха изходящите температури и на двата климатика при макс. обороти и темепература. Казаха че ако си е бил изпуснал малко фреон то въобще е нямало да работи както трябва. Като попитах ами как може да се установи колко е фреона в момента в климатика .... неможело да се каже. Като им казах въпреки всичко да го напълнят по правилата с везна ... казаха че трябвало този който е в климатика да го изпуснат докрай и след това да налеят с везна. Неможело да се хване фреона от климатика и трябвало да го изпуснат в атмосферата ?! Това наистина ли е така ??? И така сега нищо не направиха на климатика и като дойде пак такъв студ ще си мръзнем .

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Venci_kk
    Неможело да се хване фреона от климатика и трябвало да го изпуснат в атмосферата ?! Това наистина ли е така ???
    Е, и какво, като го изпуснат...? Иначе може и да се събере. Но се ползва високо-технологичен компресор от хладилник, наместо евтина вакуум помпа.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Venci_kk, Нали уж техниците преди една седмица са ти казали, че ще изчакат да се постопли времето за да дойдат, да източат всичкият фреон и да го заредят по везна, а пък нещо не го направиха. Защо изведнъж източването на фреона стана проблем след като преди това по телефона не беше.

Те двата ти климатика може в момента да имат еднаква разлика между входящата и изходящата си температури, но ако единият ти климатик има с 50% по-малко фреон от другият за да компенсира тази разлика ще работи с по-голяма мощност. Измериха ли консумираната мощност или ток на двата климатика или компресора?

16. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Не, мериха само изходящата температура и слушаха компресора дали върти на макс. Ако бил изпуснал фреон то той нямало да работи нормално и при тези външни температури ?!
    ---------------------------
    Как да им обесня , че при -15° и надолу на този в спалнята като че ли не му достига нещо за да топли.... дали фреон ... дали ЕТРВ. ... просто май не им се разправя. Щом сега топли значи е наред. Как може ....

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Venci_kk
    Преди малко направих измервания на двата климатика да сравня. Зададени 30°, вент. auto. Навън -4°.
    Спалня: Т вх. = 26° ; Т изх. = 47°. Компресора развъртян докрай на звук, но доста тих.
    Хол: Т вх. = 26° ; Т изх. = 49°. Компресора развъртян докрай на звук, но по шумен от другия. Създава впечатление за повече свършена работа.
    Това замерване което си направил е хубаво, но трябваше да направиш такова и при -15 °С, когато си започнал да се съмняваш в работата на този в спалнята.

18. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Сега говорих с шефа на техниците и той ми каза че разчитал на тяхното становище. Щом са казали че е наред климатика значи да не съм се притеснявал и вманиачавал ?!? Те биле предвидени да топлят до -15° и тогава когато бил нетоплил е било доста по-студено. Да не съм сравнявал двата климатика щото нямало такива дето от един модел да работели еднакво. Ами ако има разлика в компонентите естествено, че ще има разлика Нямам думи просто. Наистина трябваше да измеря при -15° ... ама то вече може и да няма такива ниски температури.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 44 ПърваПърва ... 283637383940 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе