Страница 28 от 44 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 658
Like Tree4Одобрявам

MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:MHI серия SRK_ZGX - начин на работа

основната идея е че климатика има твърде висока минимална консумация/топлоотдаване ,далеч надхвърлящи дадените по спецификация .. освен това случая не е правило при инверторите ,камо ли при скъпите такива .. дори доста по евтини машини съумяват да смъкват повече минималната си консумация ; аз лично мисля че точната причина няма да се изясни ,освен от МХИ да изплюят камъчето ..

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Да приемем, че минималната им консумация е някъде 250-300 Вт , което е съизмеримо с останалите марки (fujitsu).
    Ако при 7&#176; навън и при консумация 300 климатика вкарва някъде около 1300 Вт .... то при -10&#176; навън и при същата консумация от 300 Вт хипотетично климатика би вкарал примерно 300-500 Вт (по-нисък COP), което си е направо да ти духа хладно. Ето защо колкото по-ниска е външната температура толкова по-висок долен праг на консумация има климатика. За случая при deian този праг е бил 400 Вт и тогава е вкарвал вероятно 1300 Вт. Както бях споменал преди - стремежа е да има винаги делта Т >= 10&#176;. Ако е <10&#176; духа си направо хладно и не е приятно. Това обеснява различния долен праг на консумация.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така е. Отговор се чака. Дотогава само можем да подпомогнем с информация.
    Въпрос:
    Може ли климатик с минимални обороти на компресора 30 Hz (софтуерно зададени) да харчи 90 W?
    Разгледах много сервизни. Ето малко сухи данни:
    1. Sanyo SAP-KRV93EH - роторен компресор, 20 Hz минимум на отопление, харчи 250 W и отдава 900 W. Данните са от графика в сервизното и съответстват напълно на техническите данни на модела.
    2. Toshiba RAS-10SKV-E - роторен компресор, 22 Hz минимум на отопление, 1.2А минимален ток = 264 W по графика. Отдава 900 W минимално, няма информация колко му е минималната консумация.
    3. Toshiba RAS-B10GKVP-E - двойнороторен компресор, 16.8 Hz минимум на отопление, 0.8А минимален ток = 176 W по графика. Отдава 900 W минимално, няма информация колко му е минималната консумация.
    4. Toshiba RAS-B10SKVP-E - двойнороторен компресор, 18 Hz минимум на отопление, 0.5A минимален ток = 110 W по графика. По документация отдава минимум 900 W и харчи минимум 120 W.
    5. ME FD25VA - двойнороторен компресор, 32 Hz минимум на отопление. Не е дадена графика за тока. По данни минималното топлоотдаване е 1,5 kW при консумация 480 W.

За мен отговорът на въпроса, който по-горе зададох, е "не". geozap беше загатнал същото преди време. При тези минимум 30 Hz климатикът има минимално топлоотдаване около 1,3 kW. Колко точно - не се знае. Къде търсехме проблема, а той къде излезе. За мен темата е приключена и може да се заключи.
    *Това е само мое предположение и не искам да ангажирам никого с него. До получаване на отговор от MHI, няма какво да направим.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

След като мислите, че темата е приключена то тогава извода който аз си правя е че Mitsubishi Heavy Industries преднамерено и умишлено са решили да излъжат купувачите на тези произведени от тях продукти за техните реални характеристики с цел финансова облага.

Извода е: Ако сте решили да купувате климатик и не искате да Ви излъжат относно параметрите на самата машина то не си купувайте стоки произведени от производителят Mitsubishi Heavy Industries.

Също така ако не искате да се чудите защо климатика Ви не прави това което му казвате да прави избягвайте модели имащи в програмата си управляваща логика Fuzzy logic. Други марки при които се среща тази логика е в модели на Mitsubishi electric и Fujitsu. Трябва отделно да се прави проверка за всеки отделен и нов модел.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По принцип Fuzzy логиката е нещо много напредничаво и хубаво, а и не е тя виновна.
    Предлагам да изчакаме отговора на производителя преди да правим заключения. Даже може би е добре да заключиш темата ако прецениш и да я отключиш когато има някакво развитие, аз ще ти пиша.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    След като мислите, че темата е приключена то тогава извода който аз си правя е че Mitsubishi Heavy Industries преднамерено и умишлено са решили да излъжат купувачите на тези произведени от тях продукти за техните реални характеристики с цел финансова облага.

Извода е: Ако сте решили да купувате климатик и не искате да Ви излъжат относно параметрите на самата машина то не си купувайте стоки произведени от производителят Mitsubishi Heavy Industries.

Също така ако не искате да се чудите защо климатика Ви не прави това което му казвате да прави избягвайте модели имащи в програмата си управляваща логика Fuzzy logic. Други марки при които се среща тази логика е в модели на Mitsubishi electric и Fujitsu. Трябва отделно да се прави проверка за всеки отделен и нов модел.
    Как реши,че точно Фузи лоджик-а е виновен и че МЕ и Фуджицу също са в кюпа?
    По същата логика бих заключил,че щом Хевито работи така,изобщо да избягват хората да си слагат климатици.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Направих още една проба - намалих рязко градусите от 24° на 18° след като климатикът беше работил вече над 10 минути. Климатикът изключи веднага. Т.е. след като е изминал периода от 10 минути, няма проблем да го направи. Но преди 10-те минути рязкото намаляне на 18° води до работа на минимум, но не и изключване на компресора.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Компресорът ползван при тези модели може да е с най-високите минимални обороти сравнен с другите модели ползвани при тази марка, но мощността на самия компресор е наполовина по-малка от другите компресори имащи наполовина по-ниски минимални обороти. Така че дадената консумация от 90 W на режим отопление ми се вижда съвсем реална за мотор наполовина по-маломощен.

Мисля, че проблема се крие в тази логика. Причината за липсата на комфортна температура в помещението забелязано при малките по мощност модели е липсата на датчик за влага, какъвто пише в документациите, че има при големите модели. Този датчик участва активно в логиката и вземаните от нея решения относно температурата и комфорта на хората в помещението.

Тези 10 минути трябва да са заложени в самата логика, затова и няма информация в сервизната документация за тях. В момента разучавам какъв е принципът на работа при тази логика и до колко е успешен опита за вграждане на изкуствен интелект при домашните климатиците наречен Fuzzy logic /размита логика/.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хм, това е идейно за датчика, но не знам дали то е причината. Факт е, че го има само в 50-ките.
    Обаче за мощността не те разбрах - например компресора на Toshiba Daiseikai B10SKVP-E, за който писах по-назад, има минимум 18 Hz на отопление, при които климатикът харчи 120 W и отдава 900 W. Мощността на мотора на компресора е също 750 W, както при модела на MHI. Само че моделът на MHI при минимума си 30 Hz е даден да харчи 90 W и да отдава 500 W. Това не ми се връзва.
    За това мнение става въпрос:
    http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg341859
    За всички модели на Toshiba, имащи по-ниски минимални обороти, компресорът също е 750 W.
    Ще се разровя и за други модели компресори със същата мощност. Но според мен има нещо общо с това, което търсим.

12. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

До колкото можах да разбера компресора ползван при моделите на Mitsubishi heavy SRK20_25_35ZGX-S модел RM-B5077MD1 е само с един цилиндър за разлика от този ползван при моделите на Toshiba RAS-B10_13_16SKVP-E модел DA111A1F-24F който е с 2 цилиндъра /Twin rotary type/.

Още много неизвестни има, но ми се струва нормално при 18 rps консумираната и отдавана мощност при модела на Toshiba с двата цилиндъра да е по-голяма от модела на Mitsubishi heavy, който е с един цилиндър при обороти от 30 rps.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма никаква връзка между броя на цилиндрите и консумираната или отдавана мощност.Нали би трябвало да се сетим,че обемите и размерите на частите са доста по-малки.Един ДВГ дали е с един цилиндър 500 см3 или с два по 250 е едно и също откъм консумация и мощност,само че баланса е по-добър,и вибрациите са по-малки.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008
    Живее в
    Ловеч

Тази нощ измерих консумацията на климатика в спалнята, която е с две външни стени (едната е към терасата, където е външното тяло) До сутринта неможа да се вдигне до зададената температура от 23°. стигна до 21°. Горе при климатика беше 25°. А климатика имаше средна консумация около 460-480 Вт. Баботеше непрекъснато и спираше много рядко за размраяване. Поне времето когато го наблщдавах не се размразяваше. Толкова да е студена стаята пък чак ...че да неможе да затопли до градусите си?! 14кв стая е в крайна сметка.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

valen1, в случая е така. Но да вземем например другата Toshiba - RAS-10SKV-E. Тя е с роторен компресор (не двойнороторен), също 750 W като на MHI-то. При минимум 22 Hz консумира 260 W. Подобен роторен компресор на MHI при 30 Hz го дават да консумира 90 W. Ей това ми е странното.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Venci_kk определено имаш много загуби защото аз в 48м3 за 2 часа достигам 28° при външна-10°
    При мен климатиците си достигат зададината температура много бързо.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

14 м2 стая с 2 външни стени - моята спалня е такава - няма отопляне с 2 духалки х 2000 Вт за 2 часа става едва-едва от 10С на 18С.

Не си казал от колко начална си почнал замерването? А 21 при зададени 23 е супер, плюс това горе ти е било 25!

Виж боботенето си е проблем!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 44 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S
    От mschumacher във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 411
    Последно: 29-12-16, 16:50
  2. Отговори: 41
    Последно: 17-08-12, 19:13
  3. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  4. Идва нова серия на Panasonic МКЕ серия.
    От Mega във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 28
    Последно: 27-03-11, 14:52
  5. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе